Elektronik sigaralar içerisine konulmuş olan ve çoğu zaman nikotin içeren bir sıvıyı ısıtarak solunabilecek bir buhara dönüştüren cihazlara verilen addır. Bu sıvılar bir çok vakit bir pille çalışır. İngilizce’de vaping olarak adlandırılan e-sigaralara e-buharlaştırıcı da denmekte. Bir bir çok kaleme veya bir flaş belleğe benzetilir. Puro ve pipolara da benzetiliyor. E-sigaralar tek kullanımlık yada yine doldurulabilir özelliklere sahiptir.


E-sigaraların arasında kullanılan sıvılar  nikotin, tatlandırıcı, glikol ve bitkisel gliserin bulunur. E-sigara şiddeti içerisindeki nikotin miktarına bağlıdır.


Elektronik Sigara Kullanım Ömrü


İçinde bulunan bir likit ve bu likitin buharlaşması ile içilen bir ürün olan elektronik sigara günümüzde azar azar tütün sigarasının yerini almaya başlıyor. Her şeyden ilkin tütün sigarasına gore oldukca daha ekonomik ve daha azca zararı olan olan elektronik sigara sırf bu sebeplerle bile kullanılabilir. Tütün sigarasından kurtulmak isteyen bir oldukca şahıs elektronik sigaraya yöneliyor.


Bunun yanında, tütün sigarasının oluşturduğu el ve dudak tiryakiliğinin önüne e-sigara ile geçilebilir. Ayrıca, dişlerde ve ellerde görülen sararmalar e-sigara ile kaybolur. En önemlisi de, tütün sigarasının yol açmış olduğu yaşlanma etkilerini yaşamazsınız. Tüm bu tarz şeyleri göz önünde bulundurarak elektronik sigaraya geçebilir ve hem sağlığınızı bununla beraber bütçenizi koruyabilirsiniz. Elektronik sigaraları kendi kullanımınıza ve de bütçenize müsait bir biçimde seçebilirsiniz, şundan dolayı bir oldukca değişik e sigara türü bulunuyor.


E Sigara Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?


Son dönemlerde çok trend hale gelen e sigaralar ancak sigarayı bırakmak için değil ancak keyif için de kullanılmaya devam edilebilir. Ancak pek oldukca değişik modeli bulunan e sigara cihazlarını rastgele almamak gerekir. Almadan ilkin kesinlikle iyi bir inceleme yapılması ihtiyaç duyulan bir konudur. Eğer kararınız net ise modelleri hakkındaki iyi bir inceleme yaparak satın alabilirsiniz.


Genelde sigara bağımlılık derecesine gore önerilen e sigaraların her modeli her insana müsait olmayabilir veya zevkine hitap etmeyebilir. Bu açıdan, değişik modelleri ile alakalı küçük bilgiler almanız işinizi oldukca daha kolaylaştırır. Bu sayede doğru bir seçimle eğlenceli bir içim sağlamak olası hale gelir. Yeni başlayacakların başlangıç setini almaları daha doğru olacaktır. Çünkü e-sigaraların boyutları çekim gücüne gore ayrılır. Çekim gücü yüksek olanlar yeni başlayanlara öneri edilmez.


Elektronik Sigara Likiti ve Kullanım Ömrü Nedir?


Elektronik sigaralarda temel ilke arasında yer edinen likitin sıcaklık ile beraber buharlaşması kararı kullanımdır. Bu likit aromalıdır. Farklı birçok aromayı barındıran bu likitler tüketim maddesi olarak üretilmiştir. Ancak bu likitlerin içerisindeki aromayı veren gliserin bitkisel yada bileşik olabiliyor. Yani, yapısı buharlaşan ve zaman içinde tükenen bir malzemedir.


Her üründe olduğu şeklinde elektronik sigaralarda da belli bir son kullanma zamanı bulunuyor. Kullanım ömürleri de arasında bulunan likite gore ayarlanıyor. Bu likitlerin son kullanım tarihlerine dikkat etmekte yarar vardır. Likitin son kullanma tarihlerine, nikotin ve aroma miktarına dikkat etmek gerekir. Bunu kesinlikle bir davranış haline getirmeli ve her alımda aynı kontrolleri yapmak doğru olacaktır. Bu sayede, kendinizi risklerden korumuş olursunuz.


Çoğu elektronik sigara likitlerinin kullanım ömürleri üretimden itibaren iki yıldır. Ancak satıcıdan alırken tekrar de test etmek şarttır. Son kullanım zamanı yazmasa bile üretim tarihinden itibaren 2 sene olarak hesap ederek alabilirsiniz. 2 yılı geçmediği sürece huzurlu bir biçimde kullanılabilir. Son kullanma zamanı ve raf ömrüne bakarak satın almak en güvence yöntemdir. Likitin içerisindeki sıvının kalitesi de son aşama önemlidir. Bu demek oluyor ki, raf ömrü uzun ise içerisindeki sıvının kalitesi de yüksek demektir. Uygun ortamlarda üretilmemiş ise son kullanma tarihinden ilkin de etkileşime girerek bozulabilir.


Yeni Başlayanlar İçin En Uygun Elektronik Sigara Hangisidir?


Genellikle şarj edilebilir elektronik sigara modeliyle adım atmak öneri ediliyor. Şarj edilebilir olan elektronik sigara  modelleri buharlaşma için bir atomizere sahiptir. Bu atomizer haznesi e-likit ile doldurulur ve bu likiti ısıtıp buharlaştıran bir bataryası şu demek oluyor ki pili bulunur. Çoğunlukla atomizerin kullanması geleneksel sigara kullanımına benzer.


Bu atomizerler değişik e-likit malzemeleri ile kullanılabilir. Her e-likit haznesinin değişik kapasitesi vardır. Yüksek güce haiz olan bataryalar uzun soluklu bir nikotin sağlarlar. Bu yüzden, tütün sigarasının hissini verirler. Box tipindeki bataryalar oldukca uzun soluklu bir kullanım sunmazlar. İlk kez elektronik sigara kullanacakların birtakım kriterlere dikkat etmesinde fayda vardır.


Doğru elektronik sigara modelini seçebilmek için şarj etmeye ihtiyaç duymadan bigün süresince yetebilecek durumda olması icap ettiğini unutmamalıdır. Gün boyu iyi performans sergilemesinin yanında rahat ve ergonomik bir kullanım sağlamalıdır. İyi bir tat ile de geleneksel sigaranın boğaza vuruşunu verebilmelidir.


Elektronik Sigaranın Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?


Sigaraya iyi bir alternatif olmakla birlikte devletimizde yeni yeni yaygınlaşmaya süregelen elektronik sigara modellerinin bakımını ve temizliğini de iyi bilmek gerekir. Elektronik sigaranızın temizliğine parçalarını birbirinden ayırarak başlayabilirsiniz. Parçaların sayısı ürün modeline gore değişebilir. Ardından e-sigaranın atomizerini temizleyin. Bunu çizmeyecek bir bez veya peçete sayeinde yapabilirsiniz.


Elektronik sigaranızın bataryasını da özenle silmelisiniz. Bataryayı mutlaka kaygan veya nemli bir biçimde takmamalısınız. Eğer alkollü bir bezle sildiyseniz bir süre kurumaya bırakmalısınız. Daha sonrasında bataryanızı düzgünce yerine takarak kontrolünü sağlamalısınız.