Vg pg nelerdir sorusu elektronik sigara kullanıcıları tarafınca en oldukca dört gözle beklenen ve araştırılan konulardan bir tanesi. Elektronik sigaradan alınan performansı daha üst noktalara çıkarabilmek için ise elektronik sigara ile alakalı öteki mevzularda olduğu şeklinde bu mevzunun da hepimiz tarafınca anlaşılır bir biçimde yanıtlanması büyük ehemmiyet taşıyor. 

 

Bu doğrultuda ikimiz de elektronik sigara sektörünün öncü markalarından olan Buharistan ailesi olarak merak edenler için vg pg nelerdir sorusunu mercek dibine alıyoruz. İçeriğimizi inceleyerek vg pg nelerdir sorusuna cevap bulabilir, avantajlarını ve elektronik sigarada iyi mi kullanabileceğinizi öğrenebilirsiniz. 

 

Bunun yanı sıra elektronik sigara dünyasıyla alakalı merak ettiğiniz soruları yanıtladığımız blog içeriklerimizi incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

VG PG Nedir?



VG ve PG kavramları e-likit ile yakından ilişkili kavramlardır. VG PG nelerdir sorusunu ise ayrı ayrı ele almak daha yararlı olacak ve bu kavramları daha anlaşılır kılacaktır. Vetetable Glycerin’in kısaltması olan vg nelerdir sorusunu, elektronik sigaradan çıkan buharın daha yüksek oranda olmasını elde eden sıvı olarak yanıtlamak olası. 

 

Türkçesi bitkisel gliserin olan vg, yoğun olmasının yanı sıra tatlılık payı da yüksek bir sıvıdır. Bu anlamda likitte bulunan vg miktarının artmasıyla beraber likitin buğu gücünün ve tat oranının da artacağı çıkarımı yapılabilir. 

 

PG nelerdir sorusunu ise tekrar e-likit terimi ile beraber ele alabiliriz. Orijinali Propylene Glycol olan PG, e likitin yalnızca şiddet miktarını ayarlayan ama hazzı olmayan bir sıvı olarak anlatım edilebilir. Tahmin edebileceği şeklinde e likitin içindeki PG payı arttıkça elektronik sigaranın şiddet miktarı da artış gösterir. 

 

Bu doğrultuda likitin içinde yer edinen PG ve VG kavramlarının e-likitin yoğunluğunu, şiddetini hatta kokusunu belirlediğini söyleyebiliriz. Ayrı PG ve VG karışımları elektronik sigaralarda kullanılmasının yanı sıra yemek ve içeceklere de ilave edilebilir. Ketçap, dondurma, tatlı ve soda bu bazların en oldukca kullanıldığı besin ürünleri içinde yer alır.

PG Özellikleri Nelerdir? 


Artık VG PG nelerdir sorusunun cevabını biliyorsunuz. O biçimde bir de bu iki bileşenin elektronik sigara kullanımında elde etmiş olduğu özellikler ile alakalı de kısa bir bilgilendirme yapalım. 

 

PG yanı propilen glikol bazlı elektronik sigara likitlerinin yoğunluğu VG kullanılan likitlere bakılırsa daha azdır. Bu anlamda elektronik sigarasının vaporizeri daha minik olan elektro sigara kullanıcıları gönül rahatlığıyla tercih edebilirler. 

 

Bunun yanı sıra PG bileşeninin yapısında daha azca oranda yapışkan bulunur ve daha sıvı bir yapıya sahiptir, bu da atomizerin içinde bulunan pamuğun likiti oldukca daha rahat ıslatabileceği anlamını taşır. 

 

Herhangi bir aromatik özelliği bulunmaması sebebiyle e-likitinizde PG bileşenini daha yüksek oranda kullanmaya karar verirseniz likitinizin tadını oldukca daha çok hissedersiniz. 

 

Tüm bunlara ayrıca prolipen glikol ile alakalı ne olursa olsun atlanmaması ihtiyaç duyulan ve elektronik sigara kullanıcıları için dirimsel ehemmiyet taşıyan bir öteki malumat de PG bileşeninin alerjik reaksiyona niçin olabilme ihtimalinin bulunmasıdır. Bu nedenle bilhassa bu mevzuda kırılgan olan kişilerin PG kullanırken daha da dikkatli davranması önemlidir.

 

Bildiğiniz şeklinde kendi likinizi kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Evde Likit Yapımı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey başlıklı içeriğimize göz atarak likit yapımı ile alakalı merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz. 

VG Özellikleri Nelerdir? 



PG özelliklerinden sonrasında VG’lerin de haiz olduğu özelliklere özetlemek gerekirse göz atalım. ilk olarak VG bitkisel gliserin olduğu için alerjik reaksiyona niçin olma ihtimali nerede ise asla yoktur. Buna ayrıca buğu enerjisini arttıran bir bileşen olması sebebiyle VG oranının daha yüksek olduğu e-likitler, daha yüksek oranda buğu üretmenize imkan tanırlar. 

 

Ayrıca VG’lerin hazzı, tatsız olan PG’lere gore oldukca daha keskindir. Bu nedenle şayet e-likitinizin aromasını daha yoğun hissetmeyi sevenlerdenseniz bu doğrultuda VG oranını yüksek tutmamalı ve miktarını iyi ayarlamanız gerekmektedir. 

 

Yoğun olması sebebiyle coil pamuğu VG’yi oldukca daha uzun müddette emer, buna ayrıca yoğun kıvamı ve yapışkan sebebiyle atomizerin oldukca daha sık aralıklarla temizlemesi gerekir. Bu da kullanım kolaylığı mevzusunda ciddi bir dezavantaj sayılabilir.

VG PG Oranı Ne Olmalı? 

VG PG payı ne olmalı sorusunun yanıtı aslen elektronik sigara aletinden beklemiş olduğunuz buğu performansına bakılırsa değişim göstermektedir. Bazı elektronik sigara kullanıcıları elektronik sigara kullanımıyla beraber boğazlarında oluşan yoğun ve alev ateş hissi tercih ederken bazıları da kati olmayan, daha azca yoğun ve tatlı aromaları severler ve tercih ederler. 

 

 Birbirine karıştırılabilir bazlar olan PG ve VG, ihtiyaç duyulan ölçüler kullanıldığı takdirde ortaya e sigara kullanıcılarını memnun edecek harika bir netice çıkmaktadır. 

 

Elektronik sigara kullanıcıları, VG ve PG bileşenlerinin @ ila 60 yahut 0 ila 70 oranında ayarlandığı takdirde elektronik sigara lezzetinin oldukca daha leziz bulunduğunu söylemektedir. Elbette bu aşamada hangisini daha yüksek oranda katacağınız ise tamamen elektronik sigaradan beklemiş olduğunuz performans ile doğru orantılıdır. 

 

Her iki bileşenin de U.S Food and Drug Administration tarafınca onaylı olması ise bu bileşenlerin ne kadar emin bulunduğunu ortaya koymakta ve tercih edilebilir kılmaktadır. 

 

Bunun yanı sıra beraber kullanıldığında ahenkli olan bu iki bileşenin ne yazık ki tek başına kullanıldığında da aynı performansı elde etmenize destek olacağını söylemek olası değil. 

 

Yalnızca bir araya ulaştığında ortaya çıkan e-likit daha kaliteli, buğu performansı daha yüksek olur. Bu da elektronik sigaradan almış olduğunuz tadı maksimuma çıkarma mevzusunda mühim bir yol kat etmenize destek olur.