Elektronik sigara dünyasını merak edenlerin zihinlerinde yankılanan pek oldukça sorudan yalnızca bir tanesi: Salt likit nelerdir? E-sigara kullanıcıların aşina olduğu bu kavram, bilhassa bu dünyanın kapılarını yeni aralayanların üstünde durduğu noktalardan birini oluşturuyor. Temel olarak bir elektronik sigara malzemesi gibi tanımlayabileceğimiz salt likitin işlevini idrak etmek için ise birazcık daha ayrıntılı olarak incelemek gerekiyor.

 

Salt likit nelerdir konusunu öğrenmek için tam olarak nereden başlamanız icap ettiğini bilmiyorsanız, hepimiz size bu mevzuda destek olabiliriz. İşte salt likit ile alakalı bilmeniz ihtiyaç duyulan her şey ve elektronik sigaralara dair daha çok malumat birikimine haiz olmanızı sağlayacak öteki ayrıntılar...

Elektronik Sigaralarda Likit Nedir?

Gliserin tabanlı bir e-likit türü olan salt likit, elektronik sigara kullanıcıları içinde salt nicotine adıyla İngilizce olarak da kullanılıyor. Yüksek miktarda nikotin almayı olası kılan salt likit, çoğu zaman elektronik sigara kanalıyla sigara bağımlılığından kurtulmak isteyenlerin tercihi olarak karşımıza çıkıyor. İçeriğindeki nikotin seviyesinin yüksek olmasından ötürü geleneksel sigara tüketimine benzer bir edinim yaşatan salt likitler, yumuşak bir içim de sağlayarak kullananların beğenisini kazanmaktalar. 



 

Bu bilgilerin arkasından salt likit nelerdir sorusuna cevap bulmak oldukça daha rahat olacak. İçeriğimizin başlangıcında oldukca genel bir izahat ile giriş yaptığımız salt likit isminde karışım, bir tür elektronik sigara likiti olarak da tanımlanabilir. O şekilde niçin likit değil de salt likit ismi veriliyor? Bunun sebebi salt likitlerin muhteviyatında baz nikotin yerine nikotin tuzu olarak adlandırılan faal bir maddenin yer alması. Böylece bu aşamada bildiğiniz öteki likitlerden farklılaşmış oluyor.

Nikotin Tuzu Nedir?

Salt likit nelerdir sorusunun yanıtı daha iyi kavrayabilmenin yolu, bu likit türü ile ilişkili her terimi daha iyi tanımaktan geçiyor. Bu doğrultuda isterseniz salt likit muhteviyatında bulunan nikotin tuzunu inceleyerek yola devam edelim. Nikotin tuzu, organik olarak yaprak tütününde bulunan tuzlardan üretilir ve bu nikotin türü çoğu zaman elektronik sigara likitinde bulunan geleneksel özgür baz nikotine kıyasla daha stabil bir formdadır. 

 

Nikotin tuzları, öteki nikotin formlarına kıyasla vücutta oldukça daha rahat emilir ve tesirini daha uzun zaman sürdürebilirler. Ayrıca nikotin tuzu, elektronik sigara kullanıcısında boğaz yakma ve acılık hissi vermediğinden salt nikotin isminde likitlerin giderek daha çok şahıs tarafınca tercih edilen bir madde haline gelmesini sağlamaktadır. Nikotin tuzunun geleneksel sigarayı kusursuz bir biçimde öykünmek etmesinin altında yatan bir öteki unsur de benzoik asit isminde madde. 

Benzoik Asit Nedir?


- Benzoik asit, nikotin tuzunun oldukça daha düşük sıcaklıklarda buharlaşmasını sağlar. Bu yüzden salt likit kullanması esnasında yüksek bir ısıya gereksinim duymazsınız. Bu da cihazınızın daha geç yıpranmasına destek olur. Yüksek sıcaklıkta buharlaşan likitleri sevmeyen kullanıcılar için bu oldukca ülkü bir çözümdir.

 

- Benzoik asit, nikotin tuzundaki pH seviyesini düşürür ve bu da daha yumuşak bir içim sağlar. Burası doğal ki birazcık da zevk meselesi. Eğer tattığınızda yüksek pH denesi olan likitler daha oldukça hoşunuza gidiyorsa salt likiti birazcık yadırgamanız normal. Ancak denedikten sonrasında bir ihtimal bu versiyon daha oldukça hoşunuza gidecektir.

 

- Peki, benzoik asit elektronik sigara deneyimini negatif etkisinde bırakır mi? İçiniz huzurlu olsun, bu probleminin cevabı mutlaka hayır. Benzoik asit, değişik bir sigara deneyimi yaşatmasına karşın nikotin tuzunun, freebase nikotin kadar rahat bir biçimde emilmesini elde eden bir reaksiyona niçin olur. Dolayısıyla arada negatif bir ayrım görmezsiniz.

 

- Ayrıca benzoik asit elektronik sigara kullanıcısının vücudundaki nikotinin emilimini de etkilemektedir. Bu benzoik asit yardımıyla bir çok insan daha yüksek nikotini kolayca kaldırabilir ve nikotin tuzu vücudunuz tarafınca daha bereketli bir biçimde emilir.

Salt Likit Kimler İçin İdeal?

Salt likit nelerdir diye baktık, nikotin tuzu ve benzoik asit ile alakalı pek oldukça şey öğrendik. Gelin şimdi de birlikte bu likit çeşidini kimler kullanmalı, ona bakalım. Salt likit, sigara bağımlılığından kurtulmak isteyenler için bire birdir. Nikotin içinde ne olduğu daha yüksek olduğundan, sigaraya benzer bir edinim yaşatmakla birlikte aşırı sigara tüketimine de ket vurmaktadır. 

 

Salt likit kullanmanın bir öteki pozitif yanları da daha küçük, daha düşük voltajlı cihazlarda kullanılmak suretiyle geliştirilmiş olmalarıdır. Pod mod ismi verilen bu cihazlar günlük hayatınızı sekteye uğratmadan keyifle elektronik sigara kullanmanıza imkan sağlamaktadır. Portatif tasarımlarıyla istediğiniz benzer biçimde taşıyabileceğiniz pod mod sistemler ve damak tadınıza müsait salt likit seçiminiz yardımıyla siz de elektronik sigara keyfinizi bir süt seviyeye çıkarabilirsiniz.