Elektronik sigara İstanbul ilimizde de tütün olarak kullanılan sigara çeşitlerine duyulan bağımlılıktan kurtulmak için kullanılıyor. Sigaranın insan sağlığını negatif etkilediğini hepiniz biliyorsunuz. Ne yazık ki sağlığını düşünmeyip sigarayı kullananlar çok fazladır. Özellikle akciğer kanserinin olmasında ki temel niçin olarak biliniyor. Günümüzde sigara yerine elektronik sigara kullanılıyor. Tabi sigara benzer biçimde nikotin özelliği ve sağlıksız değildir. Elektronik sigarayı öteki kullanma amacı ise, sigara içmeyi en aza indirmektir diyebiliriz. Zaman arasında sigaradan uzaklaştığınızı göreceksiniz. Farklı sigara çeşitlerini de görmek mümkün. Elektronik sigaranın düzgüsel duman değil de buğu oluşturuyor. İçici duman yerine buharı içerisine çeker. Tıpkı sigara içiyormuş benzer biçimde o tadı alır.

 

Elektronik Sigara Neden Tercih Edilir?


Sigara çağımızın en büyük zararı olan içeceğidir. Duman akciğere kadar gelmiş olarak ciddi rahatsızlıkların oluşmasına niçin oluyor. Ne yazık ki hayatın da bitmesine kadar neticeleri bulunuyor. Sigara üstünde yazan “sigara içme ölürsün” yazısına aldırış etmeyip yaşamını kaybedenlerin sayısı çok fazladır. Yapılan araştırmaya nazaran sigaradan 6,5 milyon bireyin yaşamını kaybetmiş olduğu belirlendi. Türkiye’de her gün 5 dakikada bir insan sigaradan yaşamını kaybediyor. Uzmanlar bunun önüne geçmek için sigaranın bırakılmasını söylüyor. Ne yazık ki nikotin ve içme alışkanlığından kurtulmak zordur. Bu nedenden ötürü uzmanlar e-sigara kullanılması icap ettiğini söylüyor. Elektronik sigara içerek sigaradan tamamen kurtulabilirsiniz.


Nasıl Kullanılır?


Elektronik sigara kullanması çok kolaydır. Tek yapmanız ihtiyaç duyulan kullanma talimatına müsait biçimde kullanmanızdır. Elektronik sigarayı paketinden çıkararak, tüm aparatlarını açın. Bataryası ve atomizeri ayrıca bağlamanız gerekiyor. Bazı modellerin coil denilen hususi iç atomizeri bulunur. Ağızlık kısmının içerisine döndürülerek takılır. Likit tankı bulunur. Likit tank olarak malum gövdesinin içerisine likiti eklenir. Son hiyerarşi ise, aygıt üstünde olan çekim butonuna basmaktır. Çekim butonuna basılarak kullanılmaya hazır hale gelir. Elektronik sigara duman olarak çekilmiyor. Buhar halinde olduğundan herhangi bir ziyanı bulunmuyor.


Nasıl İçiliyor?


Elektronik sigaranın montajının tamamlanması gerekiyor. Bunun için sıra oldukca önemlidir. Atomizerin takılması gerekir. En önemlisi şarjının doldurulmasıdır. Şarjı doldurulmadı taktirde ehil ölçüde buğu olmuyor. Daha sonrasında likit dolumu yapılması gerekir. Likit dolumu isteğe nazaran belirleniyor. Elektronik sigara aparatının uç kısmını ağzınıza alarak hafifçe çekmeye çalışın. Çekim sırasında çekim butonuna basmanız gerekiyor. Çekim butonuna basıp çekmeniz durumunda, etken olarak kullandığınızı göreceksiniz. Piyasada çok fazla Elektronik sigara çeşitleri bulunuyor. Bu çeşitler düzgüsel sigara boyutundan değişik olabiliyor. Hem biçim olarak aynı zamanda hususiyet olarak farklıdır. Kapasiteleri artabiliyor. Aynı gaye için kullanılıyor. Kalitesi ne kadar artarsa, çekim gücü de o denli kuvvetli oluyor. Elektronik sigarayı dilediğiniz vakit hazırlayabilirsiniz.


Elektronik Sigara İstanbul Bölgesi Satışları


Elektronik sigara kullanması başladıktan sonrasında muhit kirliliğinde azalma meydana geldi. Bunun sebebi sigaranın dumanının hem çevreye aynı zamanda doğayı negatif yönde etkilemesidir. Yapılan araştırmaya nazaran her 100 kişiden 90’ı sigara içtiği belirlendi. Buda kanser benzer biçimde muhtelif rahatsızlıkların artmasına niçin oluyor. Elektronik sigara duman yayma özelliğine haiz değildir. Bu nedenden ötürü çevreye herhangi bir hastalık vermez. En önemlisi sigara tiryakilerinin ilacı olarak isimlendiriliyor. Elektronik sigara İstanbul ve öteki illerimizde de sigarayı bırakmak isteyenlere destek oluyor. Günde 1 paket sigara içen birsi elektronik sigara yardımıyla ilk aylarda yarım paket hemen sonra tamamen bırakabiliyor. Sigaradan alınan tadı veriyor. Tek ayrım sigarada bulunan nikotin elektronik sigarada bulunmuyor. En önemlisi de elektronik sigarada likit karışımı su ile buğu oluyor. Duman buhardan elde ediliyor.


Elektronik Sigara Çeşitleri


Elektronik sigara çeşitleri çok fazladır. Tercihe nazaran alınıp kullanılıyor. Özellikle günümüzde yaygın olarak satılan elektronik sigaralar çok fazla kullanılıyor. Elektronik sigara çeşitleri içinde en yaygın olarak tercih edilenler ise, Joyetech, Aspire, Jull, Vaporesso, Smok Eleaf, Kargertech, CosmigFot ve Wismech benzer biçimde çeşitler çok fazla kullanılıyor. Hepsinin fizyolojik özelliği değişkendir. Kolay temizlenebiliyor. Tek yapılması ihtiyaç duyulan tank kısmını ve aparatları sökülüp yıkanmasıdır. Suyun dibine tutulduğunda basit temizlenebiliyor. Temizlendikten sonrasında damla kalmayacak biçimde silinmesi gerekiyor. Aksi durumda muntazam çalışmayabilir. E sigara çeşitleri bireyin isteğine nazaran alınabilir. Türkiye’de, özellikler İstanbul’da yaygın olarak satılan elektronik sigaralara olan istek çok fazladır. Uzmanlar e sigara alımında uyarıyor. Mutlaka emin yerden alınmalıdır. Elektronik sigara türünü bir veya birden fazla alabilirsiniz.