Sigaraya bir alternatif olarak elektronik sigarayı görüyor ve e-sigara kullanmaya başlamayı planlıyorsanız, ne olursa olsun aklınızdan bir kez dahi olsa “elektronik sigara likit ne kadar masraf” sorusu geçmiştir. Eğer halihazırda elektronik sigara kullanıyor ve bu deneyimden hoşlandığınız için sürdürmeyi düşünüyorsanız, aslına bakarsan elektronik sigara ne kadar masraf sorusunun cevabını çoktan aramaya başlamışsınız demektir. Peki likitler hakikaten de ne kadar vakit kullanılabiliyor?

 

Bugün elektronik sigara kullanımında mühim bir unsur olan likitlerle alakalı bu sorularınıza cevap bulacağız. Siz de likit kullanması hakkındaki malumat almak istiyor ve elektronik sigara deneyiminizi buna nazaran geliştirmek istiyorsanız, sizin için hazırlamış olduğumuz içeriğimizin devamını inceleyebilirsiniz. İşte elektronik sigara likitleri hakkındaki en fazlaca dört gözle beklenen konuların başlangıcında gelen likit kullanım süresi ile alakalı bilmenizde yarar olan bütün noktalar…

 

Likitlerle alakalı daha detaylı malumat sahibi olmak istiyorsanız Likit Nedir ve Elektronik Sigara İçin Önemi Nedir? başlıklı içeriğimiz de göz atabilirsiniz.

 

Elektronik Sigara Likit Ne Kadar Gider?

 

Elektronik sigaraların eğer olmazsa olmaz parçalarından biri olarak anlatım edebileceğimiz likitler, esasında bu cihazların emek verme prensibine nazaran buharını içerisine çektiğiniz sıvının ta kendisi benzer biçimde tanımlanabilir. İçerisinde çoğu zaman PG/VG, nikotin, su ve aroma bulunan likitler, e-sıvı yada e-likit olarak da adlandırılabilmektedir. Belirttiğimiz maddelerin değişik oranlarda kullanılması ile yüzlerce değişik likit çeşidi elde edilebilmektedir. Zaten değişik markaların değişik damak tatlarına müsait olmak suretiyle geliştirdiği bunca likit ürününü de bu denli varlıklı kılan, içeriğindeki maddelerin değişik yoğunlukta olması ve elbet aroma çeşitleridir. 

 

Dolayısıyla bir elektronik sigara kullanıcısı, likit tarzı yaparken kendi damak tadını ve beklentilerini göz önünde bulundurmalıdır. Örneğin geleneksel sigara deneyimine benzer bir tecrübe yaşamak istiyorsanız, nikotin payı yüksek likitler tercih etmeli veya daha çok buğu çıkarmak istiyorsanız, VG yoğunluğu fazla olan likitler seçmenizi öneri ederiz. Likit tarzı hakkındaki küçük bir malumat verdikten sonrasında artık elektronik sigara likit ne kadar masraf sorusuna cevap arayabiliriz. 



 

Sizin de tahmin edebileceğiniz şeklinde öteki bütün tüketim ürünlerine benzer biçimde elektronik sigara likitlerinin kullanım süresi de sizin kullanım alışkanlığınıza nazaran farklılık gösterecektir. Bu doğrultuda, şayet gün arasında elektronik sigara cihazınızı fazlaca sık kullanıyorsanız likitinizin kısa müddette biteceğini, öteki taraftan nadiren elektronik sigara kullanan biriyseniz likitinizin daha uzun vakit gideceğini öngörmek hiç de yanlış olmayacaktır.

 

Öte taraftan e-sigara likitlerinin genel hatlarıyla 3 değişik oranda şişelendiğini, dolayısıyla likitin tüketim süresinin şişe boyutu ile alakalı olacağını da belirtmemizde yarar var. Buna nazaran, 30 ml kapasiteye haiz bir şişe likitin 60 ml’lik likitten daha azca vakit gideceğini, ama 90 ml’lik likitin de 60 ml likitten daha çok vakit kullanılabileceğini söyleyebiliriz. Ayrıca yaklaşık bir yaklaşımla 10 ml likitin ortalama 1 hafta gittiğini düşünürsek, 30 ml likitin yaklaşık 3 haftaya yakın bir müddet kullanılabileceğini, 60 ml likitin 5-6 hafta ve 90 ml likitin de 70-90 güne kadar gidebileceğini öngörebiliriz.

 

Fakat doğal ki e-likit ne kadar masraf sorusunun yanıtının kullanıcıdan kullanıcıya, daha doğru bir ifadeyle kullanım sıklığına nazaran değişeceğini yine hatırlatmakta yarar var. Buna benzer biçimde likit kullanım süresini etkileyen başka faktörlerden de laf etmek olası. O şekilde dilerseniz, elektronik sigara likit kullanımında müessir olan değişkenlere şu şekildeki bir göz atalım.

 

Likit Tüketim Süresini Neler Etkiler?

 

Elektronik sigaranızın, kısaca likitinizin tüketim süresini ilk önce sizin beğeninizin etkileyeceğini savunabiliriz. Çünkü tam da dilediğiniz şeklinde bir tecrübe yaşatan elektronik sigara likitini sık sık tüketmek isteyeceğinizden bu da naturel olarak likitin kısa müddette tükenmesini sağlayacaktır. Bunun yanı sıra kullandığınız elektronik sigara aletinin yapısı da likit tüketim süresinde mühim bir değişkendir. Nitekim her cihazın likit tüketimi aynı olmayabilir. Benzer biçimde coil’in sarım aralığı da tekrar likit tüketiminin kısa yada uzun soluklu olmasında müessir olan değişkenlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. 

 

Likit Tüketim Süresini Artırmak Mümkün Mü?


 

Elektronik sigara likit ne kadar masraf sorusuna net bir yanıt bulmak pek olası olmasa da kullanımınıza nazaran likitinizin ne kadar dayanacağı mevzusunda artık birazcık daha düşünce sahibi olduğunuzu düşünebiliriz. Peki likit tüketim süresini artırmak, kısaca likitin daha uzun vakit gitmesini sağlamak olası müdür? Hiç şüphesiz ki bu probleminin yanıtı da bundan önceki probleminin yanıtı şeklinde size bağlıdır. Nasıl mı? Sigara alışkanlığınızdan kurtulmak için elektronik sigaraya başladığınızı varsayalım. Başlarda elektronik sigara kullanımınızın fazlaca sık olması normaldir. Fakat bu, likitinizin kısa müddette bitmesi anlamına gelecektir.

 

Öte taraftan kullandığınız elektronik sigara cihazı, likiti devasa yükseklikte ısıya maruz bırakıyorsa, tekrar likitinizin averajdan daha kısa müddette tükeneceğini düşünebilirsiniz. Ancak likitiniz bittiğinde bunu dert etmenize de gerek yok. Çünkü güvenli bir platform olan Buharistan kalitesiyle arzu ettiğiniz vakit likit siparişi verebilir ve elektronik sigara kullanmaya ara vermeden devam edebilirsiniz. 

 

Ek olarak, ev ortamında kendi likitinizi üretip şişeleyebilmeniz de olası. Bununla alakalı daha çok malumat almak için Evde Likit Yapımı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey başlıklı içeriğimize göz atmanızı öneririz.