Elektronik sigara kullanımına yeni başlayanların sık sık duyacağı pek oldukca terim olacak. Bunlardan bir tanesinin de “sub ohm” bulunduğunu söyleyebiliriz. Elektronik sigaranın içim modu ile alakalı malumat veren olan bu terim ile alakalı düşünce sahibi olan elektronik sigara kullanıcıları bu sayede elektronik sigaradan aldıkları hazzı oldukca daha üst noktalara çıkartabileceklerdir. Peki sub ohm nelerdir? 

 

Elektronik sigara endüstrisinin en köklü firmaları içinde yer edinen E-buhar ailesi olarak bugünkü içeriğimizde sizler için sub ohm nelerdir sorusunu yanıtlayacak, elektronik sigara kullanıcılarının niçin bu içim modunu tercih ettikleri hakkında malumat vereceğiz. 

 

Dilerseniz lafı oldukça fazla uzatmadan elektronik sigara kullanıcıları için mühim bulunduğunu düşündüğümüz sub ohm nelerdir sorusunu yanıtlayalım. 

Sub Ohm Nedir?

Sub ohm nelerdir mevzusuna değinirken öncelikle ohm kelimesinin anlamını açıklamakta yarar var. En genel tanımı ile ohm, bir çeşit direnme birimidir. İletkenin elektrik akımına karşı göstermiş olduğu direncin birimi olarak açıklayabileceğimiz ohm terimi adını Ohm kanunu ortaya atmış olan Alman fizikçi Georg Ohm’dan almaktadır. 

 

Peki sub ohm nelerdir? Sub ohm ise 1 Ohm değerinin altında çalışan atomizerler ve bu atomizerlerin kullanıldığı elektronik sigaraların ismidir. Diğer elektronik sigara çeşitlerine bakılırsa oldukca daha çok buğu verme özelliği ile malum sub ohm modeller, oldukca daha yoğun bir aroma vermektedirler. 

 

Elektronik sigara kullanıcılarının cihazlarının emek verme prensibine dair malumat sahibi olması sigaradan aldıkları hazzı daha üst seviyelere çıkarma noktasında büyük ehemmiyet taşır. Bunun yanı sıra elektronik sigara sektöründe bilinmesi ihtiyaç duyulan belli başlı birtakım terimler vardır ve bunların da bilinmesi önemlidir. Bu terimlerden kabul edilen sub ohm, İçim performansını etkileyen en mühim değerler arasındadır.

Sub Ohm Neden Tercih Edilir? 

Elektronik sigara dünyasında mühim bir yer alan sub ohm elektronik sigaralar ve atomizerler pek oldukca kullanıcı tarafınca tercih edilmektedir. Elbette bu duruma niçin olan belli özellikler vardır. Sub ohm nelerdir sorusunu yanıtladığımız içeriğimizde, bu antet altında ise sub ohm cihazların tercih edilme nedenlerine değineceğiz. 

 

1. Yoğun Aroma Verir

Sub ohm’ların emek verme kıymeti yüksek olduğundan bu buğu performansına da yansımaktadır. Yüksek değerlerle çalışan sub ohm atomizerler elektronik sigara likitinin daha çok buharlaşmasına niçin olduğundan içim esnasında likitin sunduğu aroma en çok noktalara tırmanmaktadır.

2. Daha Sıcak Buhar Sağlar 

Sub ohm’ların tercih edilmesinin bir öteki nedeni de oldukca daha sıcak buğu akışı sağlamasıdır. Sub ohm’lar, sıcak buğu performansını seven e-sigara kullanıcıları için bu sebepten ötürü daha oldukca tercih edilmektedir.

3.Yanık Tadı Engeller 

Sub ohm atomizer ve elektronik sigara cihazlarının sistemleri devamlı olarak likit akışının sağlanması üstüne tasarlanmış. Atomizerin iç tellerinin içinde yer edinen pamuk likit tarafınca devamlı olarak ıslatıldığı için yanık tat alma ihtimali sıfıra iner. Ayrıca sub ohm atomizerlerin ısı kıymeti öteki atomizerlerden birazcık daha yüksektir. Daha sıcak atomizer daha çok likit kullanması anlamına geldiğinden likitin tüketim miktarı da artmaktadır. 

 

Ek olarak sub ohm’larda likitin hazzı da büyük ehemmiyet taşır. Bu anlamda daha leziz bir tat elde etmek için çoğu zaman bitkisel gliserin payı yüksek ve nikotin payı düşük likitler tercih edilmektedir.

4. Yoğun Hava Akışı Sunar 

Sub ohm’ların yüksek ısıda çalıştığını daha ilkin de belirtmiştik. Bu bağlamda sıcak havayı soğutmak için daha yoğun bir hava akışına gereksinim duyulmaktadır. Sub ohm da bu hava akışını sağlayabilmektedir. Bu sayede müddetsiz hava akışı ile oldukca daha eğlenceli bir içim sağlanabilmektedir.

5. İri Buharlar Çıkarmanızı Sağlar 

İri buharlar çıkartabilen cihazlar çoğu zaman sub ohm cihazlardır. Gelenekse mod elektronik sigaraların pek bir çok da bu içim şekline ve buğu özelliğine sahiptir. 

 

Eğer elektronik sigaranızdan daha iri büyüklükte buğu çıkarmak dilerseniz sub ohm cihazlarda yüksek amper değerine haiz piller kullanabilirsiniz. Ek olarak cihazınızın hava akışın en yüksek seviyeye ayarlamanız da daha bereketli bir içim yakalamanıza destek olacak etkenlerden biridir. 

 

Tüm bunlara ayrıca sub ohm’lar yüksek sıcaklık ile çalışmalarının bir kararı olarak elektronik sigara likitinizin daha süratli buharlaşmasına ve tükenmesine niçin olabilir. 

 

Anlattıklarımız doğrultusunda tercihinizi sub ohm’lardan yana kullanacaksanız buraya tıklayarak sub ohm atomizerleri incelemeniz mümkün.