igara kullanmak, akciğer ve kalbin yanı sıra cilt üstünde de tahminlerin ötesinde negatif etkilere yol açmaktadır. Bu nedenle sigarayı bıraktıktan sonrasında ciltteki değişimler rahatça ayrım edilebilir. Çünkü uzun soluklu sigara kullanımı, sigara tiryakilerinin sigara kullanmayanlara kıyasla 1,5 yıla kadar daha yaşlı görünmesine niçin olmaktadır. 

 

Dolayısıyla sigara kullanımına son verildiğinde, cildin gözle görülür seviyede iyiye gittiğine kolaylıkla tanık olunabilir. Peki sigara bağımlılığından kurtulduktan sonrasında cildin toparlanarak sağlığına kavuşmasını elde eden faktörler nedir?

 

Sigara yerine elektronik sigara kullanmayı düşünüyorsanız, Elektronik Sigara Normal Sigaraya Oranla Daha mı Güvenilir? başlıklı içeriğimize göz atarak zihninizdeki sual işaretlerinden kurtulabilirsiniz.

 

Sigarayı Bıraktıktan Sonra Ciltteki Değişiklikler 

 

İçeriğindeki sağlığa zararı dokunan kimyasal maddelerden ötürü dokularda, teneffüs sisteminde, üreme sistemine, kalp ve damar sisteminde, kısaca vücudun derhal her noktasında hücresel yıkıma neden olan sigaraya son verilmesi ile beraber vücut kendini rejenere etmeye başlar. Bozulan doku ve hücre dengesi vakit geçtikçe onarılır ve bir müddet sonra sigaranın negatif etkilerinin azaldığı gözlemlenir.

 

Sigaranın vücuttaki negatif etkilerinin en net halde görüldüğü yer ise asla şüphesiz ki cilttir. Cilt renginin solmasına, kurumasına, pullanmasına ve kırışık görünümünün artmasına neden olan sigara kullanmayı bıraktığınızda ise azar azar cilt de iyileşmeye başlar. O biçimde dilerseniz, elektronik sigara ihtiyaçlarınıza pek fazlaca çözüm sunan Buharistan markası olarak sizin için hazırlamış olduğumuz ve sigarayı bıraktıktan sonrasında ciltteki değişimler nedir sorusunu yanıtladığımız içeriğimizi beraber inceleyelim.

 

1. Ciltte Kırışıklık Oluşumu Yavaşlar


 

Zamanın etkilerinden kabul edilen kırışıklık oluşumu, normal olarak hepimiz için geçerli olan bir durumdur. Fakat sigara içenlerde kırışıklık oluşumu, sigara kullanmayan insanlara bakılırsa çoğu zaman daha fazladır. Çünkü sigara, ciltte kırışıklık ve çizgi oluşumunu hızlandırır. Sigara bırakmak, daha evvelde oluşan kırışıklıkların da ortadan kalkacağı anlamına gelmese de yeni kırışıklık oluşumunun mühim seviyede yavaşlayacağı söylenebilir. 

 

2. Cilt Sarkmaları Önlenir

 

Uzun süreli sigara kullanımı; kollarda, bacaklarda, böğüste ve göbek bölgesine sarkmalara yol açar. Sigaranın bu etkisi, ne yazık ki vücutta fazlaca sağlıksız ve güzel duyu de olmayan bir görünüme yol açar. Öte taraftan sigara bağımlılığı sona erdiğinde cilt, kendini toparlamak suretiyle vakit kazanır ve daha çok sarkma yaşanmasının önüne geçilir.

 

3. Cilt Esneklik Kazanır


 

Sigarayı bıraktıktan sonrasında ciltteki değişimler içinde cildin elastikiyetinin geri kazanılmasını saymamak olmaz. Hatta daha önceki başlıklarda irdelediğimiz kırışıklık oluşumu ile sarkmaların meydana gelmesi de büyük miktarda cildin esnekliğini kaybetmesinden kaynaklanır. 

 

Neyse ki sigara kullanımına son verildikten sonrasında azar azar cilt dokusu yine rutubet dengesini kurmaya başlar, dolayısıyla daha elastik bir yapıya kavuşur. Bu da cildin organik ışıltısını kazanarak daha sıhhatli görünmesi ile sonuçlanır. Özellikle dudak etrafında yaşanmış olan kuruluk, cildin yeniden esneki bir yapıya haiz olması ile zaman içinde ortadan kalkar.

 

4. Cilt Rengi Eşitlenir

 

Sigara tüketimi, cildin solgun bir renge bürünmesine niçin olmaktadır. Ayrıca göz etrafında gözle görülür bir renk eşitsizliğine neden olan sigara kullanımı, cilt sorunları yaşanmasına da zemin hazırlamaktadır. Buna karşın, sigarayı bıraktıktan sonrasında daha canlı ve parlak bir cilt rengi ortaya çıkabilir. Sigaranın ciltte yol açmış olduğu ton uyumsuzlukları zaman içinde ortadan kalkar. 

 

Diğer taraftan meydana getirilen araştırmalar, cilt sorunları için sürdürülen tedavilerin sigara kullanmayan insanlarda daha süratli tesir gösterdiğine işaret etmektedir. Dolayısıyla sigarayı bıraktıktan sonrasında sedef, lupus yada diyabet kaynaklı cilt sorunlarında tedaviye daha süratli mukabil verdiğinizi gözlemleyebilir, cildinizin fazlaca daha hızla iyileştiğine tanık olabilirsiniz.