Elektronik sigara kullanmaya hemen hemen başlamamış sigara bağımlıları için “sigara içimi”, “nargile içimi – Sub OHM”, “sigara içimi – MTL” şeklinde terimler bir şey anlatım etmiyor olsa da, bir e-sigara kullanıcısı için bu terimler kolay kelimelerden fazlasını anlatım eder. Özellikle e-sigara ile alakalı forum ve sayfalarda bu terimlerle karşılaşıyor ve ne algılama geldiklerini merak ediyorsanız blogvaper.com adresinin sizler için hazırladığı bu içerik çok hoşunuza gidecek. Yazımızın ilerleyen kısımlarında ise sigara içim ve nargile içim arasındaki farklara da geniş olarak değineceğiz.


Sigara İçim MTL Nedir?

mtl sigara içim nedirSigara içim, e-sigara kullananlar içinde yaygın bir tabirdir. Farklı bir e-sigara kullanma şeklini anlatım eden bu kelime, daha azca buharla bildiğiniz sigaraya benzer bir içim sağlama eylemine verilen addır. Yani sigara içim atomizer kullandığınızda e-sigara aletinden derhal ve yoğun oranda buğu gelmez. Onun yerine daha azca, daha yüksek nikotin değerlerine haiz ve yoğun aromalı bir buğu elde edersiniz. Özellikle son yıllarda pek fazlaca deneyimli e-sigara kullanıcısı sigara içim şeklini tercih etmektedir.


Sigara İçim Nargile İçim Yerine Neden Tercih Ediliyor?

Bunun muhtelif sebepleri var. ilk başlarda yoğun e-sigara buharı -bilhassa kapalı alanlarda- sizi ve çevrenizdekileri rahatsız edebilir. Özellikle yoğun olarak bir mod e-sigara kullanıyorsanız; bunun için müsait atomizer ve e-likitiniz var ise yoğun buğu kapalı bir odayı göz gözü görmez hale getirebilir. Belki de bundan dolayı bilhassa ev ortamında sigara içim e-sigara kullanması daha çok avantaj sağlar.


Sigarayı Yeni Bırakanlar “Sigara İçim” Diyor!

Sigara içim, tıpkı geleneksel bir sigaradan duman çekiyormuşsunuz şeklinde bir tecrübe yaşatır. Bu konum bilhassa sigara bağımlılığına son vermek isteyen kullanıcılar için uygundur. Aslında gerek sigara içim gerekse nargile içim e-sigara cihazları sizin nikotin ihtiyacınız olan şeyi giderir. Buna rağmen sigara içimi e-sigara cihazlarının geleneksel sigaraya daha yakın bir his sağladığını da kolaylıkla söyleyebiliriz. Ancak e-sigara kullanıcılarının sigara içim tercih etmesinde rol oynayan pek fazlaca değişik unsur var.


Nargile İçim Yoğun Buhar Sağlar, Ama…

sub ohm nargile içim nedirE-sigara, geleneksel – bildiğimiz sigara yada nargilelerin aksine duman değil aromalı bir buğu meydana getirirler. Tipi yada markası kesinlikle elektronik sigaralar bu işlemi coil (bobin) kısımlarındaki e-likit sıvısını buharlaştırarak yaparlar. Hangi içim metodu baskın olursa olsun elektronik sigara cihazlarının buharı muhteviyatında fazlaca azca oranda aerosol yada dereceleri nanogramlarla anlatılan solvent şeklinde zararı olan partiküller içerebilir. Yine de elektronik sigara buharı, sigara yada nargile dumanına nazaran fazlaca daha azca zararlıdır. Ancak elbet hepimiz sizin kadar bilgili değil…


Günümüzde kimi kaynaklar tarafından “elektronik nargile” olarak malum mod e-sigara modelleri bu isimlerini sağladıkları dolgun ve yoğun buhara borçlular. Yoğun ve dolgun buğu kimi elektronik sigara kullanıcısı için olmazsa olmaz olsa da camia e-sigara buharı mevzusunda ne yazık ki yanlış bilgilendirilmektedir. Bu da elektronik nargile (mod e-sigara) cihazlarının yoğun buğu veren hususi durumunun bilhassa halka aleni alanlarda sizler için sıkıntı oluşturması anlamına gelir. Sigara içim e-sigara cihazlarının dışarıda, günlük koşuşturma esnasında kullanılmak için fazlaca daha ülkü bulunduğunu söyleyebiliriz. Çünkü sigara içim e-sigara cihazlarının buharı kimseyi rahatsız etmeyecek derecede azdır ve göze batmaz.


Sigara İçim Daha Pratiktir, Çünkü…

Sigara içim e-sigara bilhassa günlük ömür için daha idealdir. Araç kullanırken kimse aracının yoğun elektronik sigara buharı ile kaplanmasını istemez. Aynı konum restoran, kafe şeklinde bölgeler için de geçerlidir. Sigara içim metodu, elektronik sigara cihazları ve atomizerleri(atomizer, coil – bobin altyapısı ve likit tankının bulunmuş olduğu kısımdır) çoğu zaman MTL doğrusu İngilizce “Mouth To Lung” olarak anılırlar. Bu kavramı ayrıntılı olarak açıklamadan önce, sigara içim ve nargile içim arasındaki belirgin farklılıklardan bir diğerine değinelim.


Sigara içim e-sigara cihazları yüksek watt değerlerine gereksinim duymazlar. Çünkü bu cihazlar çoğu zaman yoğun buğu meydana getirmek için üretilmezler. Sigara içim elektronik sigara cihazlarının bu özelliği, sigara içim e-sigara modellerinin daha küçük, hafifçe ve ergonomik olmasını sağlarlar.


Boğaz Vurumu Meselesi…

mtl boğaz vurumuBoğaz vurumu, sigara içim – nargile içim arasındaki farklılıkların en önemlisidir.

E-sigara hayatına girdiğiniz anda karşınıza çıkan terimlerden biri de boğaz vurumudur. Bu anlatım çoğu zaman e-sigara buharının genzinizi etkileme şekline verilen isimdir ve e-likitlerdeki PG – VG oranları ile direkt ilişkilidir. Sigara içim, daha faal bir boğaz vurumu sunar doğrusu tıpkı sigara şeklinde genzinizi hafifçe yakar – tahriş eder. Bu his kimi kullananların hoşuna giderken kimilerinin gitmez. Bir e-likitte nikotin ve PG payı ne kadar yüksekse o denli yoğun bir boğaz vurumundan laf edilebilir. Etkin bir boğaz vurumu için sigara içimi tercih edilir.


Eğer e-sigara buharının genzinizi yakmasını – tahriş etmesini istemezseniz VG payı yüksek ve nikotin kıymeti daha düşük e-likitleri tercih edebilirsiniz. Bunun için elbet içim şeklinizi de sigara içimi şeklinden nargile içim şekline değiştirmeniz gerekir. Özellikle 18 yaşını geçmiş genç e-sigaracılar nargile içimini daha fazlaca tercih ederler şundan dolayı bu içim tekniği genzi yakmaz ve daha yoğun bir buğu sağlarlar. Bu farklar, sigara içim – nargile içim metodu arasındaki farklar mevzusunun temelidir.