Eğer elektronik sigara kullanımına yeni başlayanlardansanız, hayatınıza muhtemelen hakkındaki malumat sahibi bulunmadığınız pek fazlaca yeni terim de girecek. Bunlardan bir tanesi de RTA atomizer. RTA atomizer nelerdir sorusu da elektronik sigara kullanıcılarının en sık araştırdıkları konulardan biri. Peki siz RTA atomizer ile alakalı ne kadar malumat sahibisiniz veya RTA atomizerin emek harcama mantığı hakkındaki neler biliyorsunuz?  


Elektronik sigara endüstrisinin köklü firmalarından olan E-buhar ailesi olarak sizler için hazırladığımız içeriğe göz atarak RTA atomizer nelerdir öğrenecek; emek harcama mekanizması, avantajları ve dezavantajları hakkındaki düşünce sahibi olacaksınız. Elektronik sigara deneyiminizi daha üst seviyeye taşımaya destek olmasını umduğumuz içeriğimize öncelikli olarak RTA atomizer teriminin ne algılama geldiğini öğrenerek başlayabiliriz.


RTA Atomizer Nedir?


Atomizeri elektronik sigaraların en temel parçalarından biri olarak tarif etmek mümkün. RTA ise Rebuildable Tank Atomizer tamlamasının baş harflerinin bir araya gelmesiyle oluşmuş bir terimdir. RTA atomizer nelerdir sorusunu tekrar kullanılabilen bir atomizer çeşidi olarak tanımlayabiliriz.


Likidi bittikçe tekrar doldurulup içilebilen RTA’lar  öteki elektronik sigara tankları ile benzer mantıkta çalışırlar. Yenilenebilir ve damlatmalı atomizer olarak da malum RDA’larla RTA atomizer içinde birçok benzerlik bulunur.


RTA atomizer nelerdir sorusunu yanıtladıktan sonrasında emek harcama yöntemi ve sağlamış olduğu avantajlar, dezavantajlar mevzusuna geçebiliriz

RTA Atomizer Nasıl Çalışır?

Elektronik sigara tanklarının birçoğunun coil bölümüne yakın bölümünde bir iç atomizer alanı bulunmaktadır. Likit bittikçe bu tank dolar ve tekrar içim sağlanabilir.

RDA’lar benzer biçimde hazır coilleri bulunmayan RTA atomizerlerde, coillerin kurulumu elektronik sigara kullanıcıları tarafınca yapılmaktadır. Kurulumun yapılacağı bu alan, RTA’larda genellikler RDA’larınkinden birazcık daha küçüktür.


Kurulum alanının yan taraflarında pamuğu ve coili ıslatmak için kanallar bulunur. Bu kanallar, coili direklere bağlar ve pamuk laf ettiğimiz ince likit kanallarında ıslanır. Top cap olarak adlandırılmış olan kurulum alanındaki minik hazne tanka yerleştirildiğinde, boş haldeki e-likit tankına likit eklenmiş olur ve yeniden kanallar kanalıyla elektronik sigara limiti pamuk tarafınca emilir.

Bu aşamadan sonrasında elektronik sigaranızı ateşleyerek içmeye başlayabilirsiniz.


İçerisinde hazır coilleri bulunmayan RTA’lar öteki atomizer parçalarına gore daha zahmetli bir kullanım sağlar.


RTA atomizerlere tekrar doldurulabilen likit sıvısı hakkındaki merak ettiklerinizi ve bilmeniz gerekenleri Likit Nedir ve Elektronik Sigara için Önemi Nedir başlıklı içeriğimizde bulabilirsiniz.

 

RTA Atomizer Kullanımının Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Elektronik sigara deneyiminizde atomizer oldukca büyük bir tesir sağlar. Buhar ısısı, geçişi, aldığınız aromanın hazzı veya buğu performansı seçilen atomizere gore farklılıklar gösterebilir. Bu nedenle birtakım elektronik sigara kullanıcıları damlatmalı atomizer kullanırken bazıları da doldurulabilir atomizer kullanmayı tercih ederler. Peki RTA atomizer kullanımının ne benzer biçimde avantajları bulunduğunu biliyor musunuz?


ilk başlarda RTA atomizerler gösterdikleri performansla elektrik sigara kullanıcılarını ciddi anlamda memnun ederler. Yoğun bir buğu çıkışı sunsa da RDA’larda dolum işlemi damlatma kanalıyla yapılırken RTA’larda ise tanklara doğrudan olarak dolum yapılabildiği için bu muamele fazlaca daha kolaydır ve doldurma işlemi uzun aralıklarla gerçekleştirilebilir.


RTA’lar fiyat performans anlamında da elektronik sigara kullanıcılarını ciddi anlamda doygunluk etmektedir. Kullanılan materyaller son aşama müsait fiyatlarla edinilebilir. Likitin eklenmesi damlatma değil dolum kanalıyla gerçekleştirildiği için RTA atomizerler fazlaca daha güvenilir bir kullanım sunar. Likitinizi coile doldurduktan sonrasında ilgilendiğiniz işe devam edebilirsiniz.


RTA’larda hava akımı alanı yan kanallarda değil coil altında bulunmaktadır. Bu da elektronik sigaranızın yoğun bir buğu ve leziz bir aroma üretmesine destek olur.

Yazımızın bu kısmına kadar RTA nelerdir, iyi mi çalışır ve avantajları nedir sorularınızı yanıtlama çalıştık. Devamında ise sizler için RTA atomizerlerin elektronik sigara kullanıcılarına ne benzer biçimde dezavantajlar sunduğundan laf edeceğiz.

RTA Atomizer Kullanmanın Dezavantajları Nelerdir?

Elektronik sigara kullanıcılarına pek fazlaca avantaj sunan RTA atomizerlerin muhtelif dezavantajları da var.

ilk başlarda RTA atomizer kurulumunun öteki atomizer çeşitlerine gore daha zor bulunduğunu söyleyebiliriz. Kurulum alanlarının dar olması nedeniyle bilhassa elektronik sigara kullanımına yeni başlayanlar için kurulum aşaması birazcık uğraştırıcı olabilir.


Kurulumunun zor olmasının yanı sıra RTA atomizerlerin reel performansından tam anlamıyla yararlanabilmek için de bu atomizer çeşidi hakkındaki malumat sahibi olmak gerekiyor. Çünkü beklentinizi karşılayacak bir performans için coillerinizi doğru yöntemlerle ıslatmanız büyük ehemmiyet arz ediyor.

Coillerinin kurulumu elektronik sigara kullanıcıları tarafınca meydana getirilen RTA atomizerlerde sızıntı problemi yaşamanız muhtemeldir. Hava akımı coil altında gerçekleşen RTA atomizerlerde hava akımının gerçekleştiği bölge sebebiyle sızıntı olabilir. Öte yandan, fonksiyonel bir kullanıma haiz olan RTA’lar tekrar kurulum özelliği yardımıyla kesinlikle kullanmaya kıymet atomizerler içinde yer alıyor.


Söz ettiğimiz özellikler doğrultusunda şayet RTA atomizer bir elektronik sigaradan beklentinizi ödeyeceğini düşünüyorsanız elektronik sigaraya dair her şeyi bulabileceğiniz E-buhar'ın birbirinden kaliteli RTA atomizerlerinden sipariş verebilirsiniz.