Pod Mod Elektronik Sigaralar Kaça Ayrılmaktadır?


Pod Mod elektronik sigara modelleri aleni ve kapalı olmak suretiyle iki sınıfa ayrılırlar. Açık pod mod elektronik sigara modellerinin pod kısımlarına isterseniz değişik e-likit içerikleri doldurabilirsiniz.


Kapalı pod mod e-sigara modellerinde değişik bir e-likit kullanmak dilerseniz kartuş (pod) kısmını tamamen değiştirmeniz gerekir. Bu özellikleri değerlendirildiğinde, kapalı pod mod e-sigara cihazlarının, e-sigaraların ilk zamanlarında karşımıza çıkan “cig-a-like” denilen modellere benzediklerini söyleyebiliriz. Gerek pod mod cihazlarda gerekse cig – a – like cihazlarda e-likit, podun – kartuşun arasında bulunur ve bittiğinde pod tamamen atılır. Özetle, pod mod  cihazların “cig-a-like” e-sigara cihazlarındaki şeklinde kartomizer kullandıklarını söyleyebiliriz.


Açık pod mod elektronik sigaralar klasik aygıt modellerine daha fazlaca benzeseler de, bu cihazlarda yüksek VG içeren e-likit içerikleri kullanılmaz. Genellikle 50 PG / 50 VG içeren elektronik sigara likit içerikleri (Halo, Amazzone POP3, Liqua, Natura vb.) pod mod e-sigara cihazlarında kullanılırlar.


Pod Mod Elektronik Sigaralarda E-Likit Kullanımı: Pod Modlarda Hangi E-Likitler Kullanılır?


Bir e-likit, marka yada aroması değişse de çoğu zaman temelde aynı malzemeler bir e-likit yapmak için kullanılırlar. Bu maddeler sırayla; VG (vejeteryan gliserol), PG (propilen gliserol), sıvı nikotin, aroma ve saf sudur. E-likit yapımında kullanılan malzemelerden PG, elektronik sigara buharının sigara dumanına benzeyen bir yapıya kavuşmasını sağlar. Yani PG payı yüksek bir e-likit buharını içinize çektiğinizde genziniz hafif yanar. Propilen gliserol payı daha yüksek olan elektronik sigara likiti içeriklerinin sigara dumanına benzer bir tecrübe sunduklarını söyleyebiliriz.


50 VG / 50 PG oranına haiz elektronik sigara likit içerikleri çoğu zaman “standart e-likit” olarak anılırlar. Bu tipteki mamüller çoğu zaman Liqua, Natura, Amazzone POP3 Serisi, Halo şeklinde elektronik sigara likiti üreticileri tarafınca üretilirler.


Pod mod elektronik sigara cihazlarında kullanılan e-likit içeriklerinin genizde geleneksel tütün ürünlerine benzeyen bir his uyandırması beklenir. Bu yüzden bu cihazlarda elektronik sigara likiti olarak çoğu zaman PG payı yüksek (ara sıra de salt nic ismi verilen katkı maddesi) sık sık kullanılır.


Salt Nic Nedir? Nerelerde Kullanılır?


Salt Nic yahut malum öteki bir adıyla nikotin tuzu, saf tütün yapraklarından elde edilen, pH kıymeti yüksek ve insan bedeninde nikotin şeklinde tesir bırakan bir maddedir. Salt Nicotine, kimyasal yapı olarak tuza fazlaca benzediği için bu maddeye nikotin tuzu da denilmektedir.


Günümüzde muhtelif e-likit içeriklerine sigara içimi hususi durumunu arttırmak için katılan salt nic, bilhassa pod mod elektronik sigara cihazlarında kullanılan elektronik sigara likitlerinde bulunur. Bu madde daha yüksek bir pH değerine haiz olduğundan e-likitlerdeki PG şeklinde davranır ve e-sigara buharının sigara dumanı şeklinde hissettirmesini sağlar. Günümüzde Dinner Lady, ANML, One Hit Wonder şeklinde premium e-likit üreticilerinin salt nicotine içeren likit versiyonları da satılmaktadır.