Nbase elektronik sigaralarda likit üretiminde yada bireylerin likitleri kendi yapmalar istemesi niteliğinde harici satın alabilecekleri bir sıvıdır. Her e likitin birtakım aslına bakarsak nbase dir. Nbase bileşenleri ise VG, PG ve nikotindir. Nbase tatsız yada kokusuzdur ve likitleriniz için baz olarak kullanılır.


Eğer nbase içine belli bir oranda aroma yada mix aroma katılırsa likit yapılma olur. Kısaca nbase e sigara larda kullanılan likitin ana malzemesidir. Elektronik sigara ve likit kullanması her geçen yıl daha da popülerleşmektedir. Bu anlamda Nbase in ne olduğu ve ne için kullanıldığını öğrenmek isteyen bireylerin sayısı da artmıştır. Bu yazımızda Nbase i ve hangi alanlarda kullanıldığını inceleyeceğiz.


Nbase i daha teknik anlamda inceleyecek olursak; VG, PG belli oranda nikotin ve kimi vakit saf su kullanılmaktadır. Nbase aslına bakarsak birçok elektronik sigara kullanıcısına değişik likit yapma şansı tanımaktadır. Sevdikleri yada deneyimlemek istedikleri aromaları oranları doğrultusunda nbase lerine ilave ederek ve hemen sonra demleme sürecine bırakarak kendilerine hususi likit oluşturabilirler. Bu anlamda nbase elektronik sigara kullanıcılarına büyük avantaj sağlamaktadır ve e sigara kullanımını daha da zevkli hale getirmektedir.


NBase Nasıl Kullanılır?


Nbase bileşenleri inceleyecek olursak VG (bitkisel gliserin), (Propilen Glikol) ve nikotindir. Nbase içeriklerini incelediğimizde genel hatlarıyla bitkisel bulunduğunu görmekteyiz. Gerçek sigarada olduğu şeklinde binlerce zararı dokunan madde yada kanserojen madde bulunmaz. Elektronik sigara dünyasında “evyap” yada “evyap likit” olarak geçen e likit aslına bakarsak nbase ile yapılmaktadır. Satın almış olduğunuz aroma ile nbasenizi belli oranlarda karışmasını sağlayarak evyap likitinizi hazırlayabilirsiniz.


Nbase i katalog olarak inceleyecek olursak geniş aralığa haiz değişik VG/PG oranlarının olduğu birçok nbase görürüz. Her bir nispet bireyin damak zevkine hitap edebilmek adına vardır. Genel olarak Premium e likit lerde kullanılan nispet p,� VG ve 0,  PG dir. Tabi ki de evyap yeğleyen e sigara kullanıcıları kendi likitlerini değişik oranlarda da yapabilirler.


Nbase in elektronik sigara tüketicilerine sağlamış olduğu bir öteki avantaj ise hali hazırda sevdikleri Premium likitleri bireylere evde kendi yapmaları imkanı verir. Örneğin bildiğiniz bir markanın sevdiğiniz likitinin genel hatlarıyla aroması da satılmaktadır. Bu aromalar klon aroma olarak geçmektedir.


Yani Premium likitlerde bulunan aromanın ayrıştırılmış halidir. Böylece e sigara kullanıcıları evde evvelde satın almış oldukları likiti kendileri de yapabilirler. Bu anlamda tr elektronik sigara piyasasında birçok nbase ve aroma tarifleri vardır. İnternetten bulabileceğiniz tarifler ile kendi likitlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Tariflerdeki aşamaları yazıldığı şeklinde yapmış olduğunuz sürece harika likitler elde edebilirsiniz.


Nbase İle Likit Yapımı

Nbase ve değişik aromalar yardımıyla arzu ettiğiniz nikotin, VG/PG oranlarında değişik değişik likitler yapabilirsiniz. Dilerseniz sevdiğiniz likitlerin benzerini yapabilir isterseniz de değişik likitler deneyimleyebilirsiniz. Bu anlamda Tr elektronik sigara web dünyasında birçok değişik likit tarifleri bulunur.


Tariflerde kaç ml n base kaç ml aroma koymanızdan tutun demlenme süresine kadar bütün detaylar bulunmaktadır. E likitinizi yaparken tam tam tarife uymak için eldiven ve şırınga yada ml göstergesi olan pipet kullanmanızda yarar vardır. Böylece doğru miktarda aromayı nbasenize damlattığınızdan güvenilir olursunuz. Eğer bu kadar ayrıntılar ile ilgilenmek istemezseniz de yaklaşık miktarlarda aromayı nbase e dökerek likitinizi oluşturabilirsiniz.


Aromalarınızı nbase ile karıştırdıktan sonrasında sıkıca kapatıp hava almasını engelleyiniz. Eğer yeni evyap likitiniz hava alırsa oksitlenir ve bozulmaya başlar. Bir vakit sonrasında hazzı size bozuk gelebilir. Bu anlamda nbase nizi likite çevirdikten sonrasında ağzını sıkıca kapatıp iyice çalkalayınız.


Ortalama yedi gün yada 10 gün kadar demlemeye bırakmanızda yarar var. Böylece aroma ile nbase iyice birbirine karışır ve ortaya enfes likitler çıkar. Ayrıca likitinizi demlemeye bıraktığınız sürece her gün bir miktar çalkalamanızda yarar var. Ortalama 10 gün sonrasında likitiniz hazır olacaktır.


Nbase Çeşitleri Hakkında

Nbase satın alırken öncelikle emin online sitelerden satın almaya itina gösteriniz. Ne yazık ki tr elektronik sigara piyasasında birçok nbase sağlıksız ve hijyensiz ortamlarda üretilmektedir. Bu vaziyet sizin sağlığınızı da tehdit eder. Nbase alırken bir öteki mühim husus ise malum markalardan satın almanızdır. Sitemiz Buharistan'da Fumetti Nbase satılmaktadır. Fumetti nbase bir İtalyan markası olup ve Türkiye de satış rekorları kıran bir nbase dir.


Nbase satın alırken bir öteki mühim husus ise VG PG oranlarıdır. VG şu demek oluyor ki bitkisel gliserin PG şu demek oluyor ki propilen glikol e bakılırsa oldukça daha yoğundur. VG nin bir öteki özelliği ise suyu hapsetme özelliğidir. Bu sayede VG payı yükseldikçe elektronik sigaranızdan çıkan buğu seviyesi de aynı halde artmaktadır.


PG ise çoğu zaman daha akışkan ve kokusuzdur. PG payı çoğu zaman boğaz vurum ile ilgilidir. Yani likitinizin PG payı yükseldikçe boğaz vurum özelliği artacaktır. PG ve VG meydana getirilen araştırmalar cevabında insan vücudu için zararsız olduğu ortaya çıkmaktadır. Genel olarak hazır likitlerdeki nispet p VG 0PG şeklindedir; sadece nbase de ise bu çeşitlilik daha fazladır.


Fumetti Nbase lerde VG/PG oranlar:90/10, 80/20, 70/30, 60/40 ve 50/50 şeklindedir. Ayrıca nbase lerde ki nikotin payı da 0mg, 3, 6, 9, 12, 18, 24 v 36 ya kadar çıkmaktadır. Bu elektronik sigara kullanıcılara değişik oranlarda nikotinleri birleştirerek değişik likitler yapma şansı tanımaktadır. Örneğin; belli oranlarda 3mg nikotinli nbase ile 6mg nikotinli nbase karışmasını sağlayarak ara değerde nbase hazırlayabilirsiniz ve bu doğrultuda likit oluşturabilirsiniz.


Son olarak Nbase nizi muhafaza ederken ağzının kapalı olduğu için güvenilir olarak oksitlenmesinin önüne geçmelisiniz. Ayrıca nbase nizi yada evyap likitinizi güneş ışı almayan, oda sıcaklığında bir yerde muhafaza ederek nbasenizin raf ömrünü uzatmış olursunuz.