Juul hemen hemen fazlaca yeni bir buluş bulunmasına karşın hem elektronik sigara piyasasında bununla beraber klasik sigara endüstrisinde birçok değişikliğe yol açmayı başarmış yeni nesil elektronik sigara modelidir. ABD menşeili olan Juul pod mod, bütün dünyada çığ benzer biçimde büyümektedir. Bu yazımızda, milyonlarca şahıs tarafınca kullanılan bu yeni nesil elektronik sigara modelinin, kısaca Juul zararı dokunan mı değil mi yada ne benzer biçimde tesirleri var bunlar üstünde duracağız.


Hem yetişkinler bununla beraber ergenler olmak suretiyle Juul’a duyulan alaka çok yüksektir. Bu alanda birçok yeniliklere imza atan Juul, kullanıcıları tarafınca “elektronik sigaranın i phone’u” olarak nitelendirilmektedir. Sadece minik USB girişine haiz şarj edimi son aşama basit olan ergonomik bir cihazdır.İnce ve hafifçe yapısının yanı sıra içimi de çok farklıdır. Özellikle sigarayı bırakmayı amaçlayan bireylerin tercihi Juul pod mod cihazlardan yanadır. Juul pod mod içim olarak MTL içime sahiptir. Bir başka söylemle, sigaraya yakın bir içime sahiptir. Bu hissiyat nedeniyle hem gençler bununla beraber yetişkinler büyük bir hızla Juul teknolojisi ile tanışmaktadır.


Juul ve elektronik sigara hemen hemen yeni icatlar olduğu için ötürü bireylerin aklında “Juul zararı dokunan mı?” sorusu yükselmektedir. Pod mod zararları ve öteki tesirleri üstüne ABD’da FDA, kısaca İlaç ve Gıda Dairesi geniş çapta inceleme yapmıştır. Juul pod mod e sigara modellerinin içerikleri detaylıca incelenmiştir ve bu doğrulta raporlar oluşturulmuştur.


Bu inceleme sonucunda, Juul pod mod modellerinin klasik sigaraya bakılırsa daha emin olduğu ortaya çıkmıştır. Pod mod zarar mevzusunda ise düzgüsel sigara � oranla daha azca zararı dokunan olduğu ortaya çıkmıştır. Birçok uzman Juul’un sigarayı bırakmak isteyen bireyler için yararlı olabileceğinin altını çizmektedir. Ancak bu yeniden de Juul’un tamamen zararsız olduğu anlamına gelmemektedir.


Özellikle ABD’da lise çağındaki bireylerin Juul’a başlaması anne ve babaları çok endişelendirmektedir. 18 yaşından küçükler için sigara içmenin zararı dokunan olduğu benzer biçimde Juul kullanımının da şüphesiz zararları bulunmaktadır. Bu sebeple ergen bireylerin ve daha evvelinde sigara içmemiş olan kişilerin mutlaka Juul tüketimine başlanması önerilmemektedir.


Juul Pod Mod İçeği Nedir?

Nikotin: Juul kartuşlar çoğu zaman %5 nikotin bulundurmaktadır. Eğer kartuşunuza likit dolumunu kendiniz yapıyorsanız bu nispet değişebilir. Sigara bağımlılığımızda temel olarak nikotin maddesinden kaynaklanmaktadır. Ancak nikotin ihtiyacımızı giderirken düzgüsel sigara yüzlerce değişik maddeyi de solumaktayız. Bu nedenle, sigara ultra sağlığa zararı dokunan hatta ölümcül olabilmektedir. Bu anlamda Juul, düzgüsel sigara oranla fazlaca daha azca zararlıdır. Çünkü içinde karbon monoksit, zifir vb kimyasal içerikler bulunmamaktadır.

Benzoik asit: Koruyucu maddedir. Yiyecek ve içeceklerin içinde de bulunmaktadır.

Propilen glikol ve gliserin: Hem düzgüsel elektronik sigara modelleri içinde bununla beraber Juul pod mod içinde bu içerikler bulunur. Bu maddelerin aslolan amacı ise likitin ısınarak buharlaşmasını sağlamaktadır.

Aromalar: Aroma çeşitleri çoğu zaman organik ve bileşik içeriklerden oluşmaktadır. Içim sırasında kişiyi ferahlatıcı ve tatlandırıcı his verir.


Sonuç olarak Juul, klasik sigara ile karşılaştırıldığında � daha azca zararı dokunan olduğu kanıtlanmıştır. İçerik açısından düzgüsel tütün ürünlerine bakılırsa fazlaca daha masum olsa da hemen hemen yeni bir buluş olduğundan uzun süreli efektleri bilinmemektedir. Bu nedenle şayet önceden sigara tüketmiyorsanız yada 18 yaşından küçükseniz Juul’a başlamanız mutlaka önerilmemektedir. Çünkü içinde bulunan nikotin bağımlılığa sebep olabilir yada arttırabilir. Eğer sigara bağımlılığınızdan kurtulmak istiyorsanız yada nikotin bağımlılığınıza son vermek istiyorsanız 0 mg salt likit kullanmanızı öneririz