Elektronik sigara isminden de anlaşılacağı suretiyle sigara etkilerini azaltması amacıyla Çin merkezli hususi olarak üretilmiş elektronik bir cihazdır. Yüksek teknolojili elektronik sigara likit ve değişik modellerden satışa sunuluyor. Ülkemiz piyasalarından da müsait fiyata satılan aygıt muhteviyatında düşük oranda nikotin maddesi yer alıyor. Bu nedenle sigaraya oranla daha düşük düzeyde zararlar verebiliyor. Sigara içinde yüksek oranda nikotin, zift, katran şeklinde ölümcül maddeler yer alıyor. Bu maddeler elektronik sigaralar içinde yer almıyor. Ancak bu duruma karşın uzmanlar elektronik sigaranın düşük düzeyde kullanılmasını öneri ediyor. Uzmanlara nazaran elektronik sigaralar da günlük olarak kullanıldığında sigaraya yakın tahribatlara niçin olabiliyor.


Elektronik Sigara Kullanımı İçin Yaş Faktörü Önemli mi?


Elektronik sigara düzgüsel sigaradan oldukca farklıdır. Daha düşük nikotin içerdiğinden sigaradan değişik olarak aleni ve kapalı olan bütün mekanlarda kolaylıkla kullanılır. Ancak elektronik sigara yedek parça yada elektronik sigaraların kullanması için 25 yaş ve üstü şartı laf konusudur. Uluslararası esenlik örgütleri tarafınca da belirtildiği suretiyle bu türden sigara bıraktırıcı ürünlerden faydalanabilmek açısından ne olursa olsun kullananların 25 yaşlarında olması gerekiyor. Her ne kadar devletimizde de bu mevzuda herhangi bir ömür tertip laf mevzusu olmasa da e-sigara kullanımında negatif sonuçlar alınmaması açısından bu yaş kriterine uyulması öneri edilir.


Elektronik Sigaranın Ne Gibi Zararları Bulunuyor?


İnternet üstünden elektronik sigara kapıda ödeme seçeneği üstünden bu aleti satın alabilirsiniz. Ancak elektronik sigara kullanmadan ilkin ürünün özgün olup olmadığına bakmanız önerilir. Orijinal olmayan elektronik sigaradan verim elde etmeniz oldukca güçtür. Bunun dışında elektronik sigaralarda da muhtelif arızalar laf konusudur. Ürün bölümlerinde oluşan arızalanmalar giderilmediği takdirde teneffüs sisteminde tahribata, deri yüzeyinde yanmalara niçin olabiliyor. Elektronik sigaralar konforlu bir dizayna sahiptir. Bu nedenle pek oldukca ürünlere oranla daha oldukca istek ediliyor.


Elektronik Sigaranın Faydaları


Elektronik sigaraların içinde yer edinen öğeler tütünlü sigaralarda yer edinen zararı dokunan öğelere göre daha düşük orandadır. BCC tarafınca meydana gelen bir inceleme cevabında elektronik sigaralar yaklaşık olarak %1 oranında daha düşük düzeyde toksin maddesi içeriyor. Elektronik dizaynlı bu cihazlarda bununla beraber geniş renk tonları ve lezzetler yer alıyor. Bu kapsamda arzu ettiğiniz renkten ve aromadan e-sigara satın alabilirsiniz. Cihazda yanma problemi laf mevzusu olmamasına bağlı olarak karbon monoksit şeklinde zehirleyici gazların meydana gelmesi laf mevzusu değildir.


Sigaranın aksine elektronik sigaradan aşırı düzeyde duman oluşması laf mevzusu değildir. Psikolojik yönden sigara bağımlığını düşürür. Sigara isteğine bağlı olarak vücut titremesinin önüne geçer.


Elektronik Sigaranın Avantajları


Elektronik sigarayı düzgüsel sigaranın aksine ev ve işletmenizin ortamında da kullanabilirsiniz. Portatif ve hafifçe bir dizayna haiz olduğu için ürünü cebinizden de kolayca taşıyabilirsiniz. Cihaz sigarayı bırakmada sizlere yardımcı oluyor. Bu bakımdan yüksek fiyatlı sigara bıraktırıcı mamüller yerine ucuz fiyata haiz olan e-sigara tercih edebilirsiniz. Elektronik sigaralar hijyenik olduğu için çevreyi kirletmezler. Normal sigaradan oluşan tahribatlar bu cihazda görülmez. Bunun dışında kaliteli batarya sistemine de haiz olduğu için oldukca uzun ömürlüdür. Ürünü özenle kullanmanız niteliğinde en düşük 2 sene garantili olarak kullanabilirsiniz. Bu da sizlere ekonomik yönden avantaj sağlıyor.


Elektronik Sigara Ne Zaman Kullanılır?


Elektronik sigaranın devamlı ve aşırı bir halde kullanılması önerilmez. Ürün kullanım belgesi doğrultusunda kullanılmalıdır. E-sigara günlük kullanıma uygundur. Özellikle aşırı sigara kullanan bireylerin aleti günlük olarak nikotin isteği esnasında bu dürtünün bastırılması amacıyla birkaç dakika kadar kullanımı yeterlidir. Elektronik sigara uzun soluklu olarak kullanıldığı takdirde bireylerde tekrar sigara arzusunun meydana gelmesine niçin oluyor. Ayrıca kullananların direkt elektronik sigara da devamlı bir halde bağımlı kalması da laf konusudur. Daha oldukca genç kuşaklar tarafınca kullanılan aygıt müsait bir halde kullanıldığında sigarayı bırakma mevzusunda faydalar sunuyor. Çok uzun soluklu tütün ve bu tür sigaraların kullanması kararı insanoğlu kalan ömürlerini bir hasta yatağı üstünde yatarak koymak zorunda kalabiliyorlar.