Çağımızda sigara içen kişilerin sayısı gün geçtikçe artarak devam ediyor. Bu rakam içine girenlerin yaş sınırında da düşüşler görülüyor. Bu vaziyet bir halk sağlığı problemi haline gelmiş ve bu mevzuda insanoğlu ve topluluk bilinçlendirilmeye ve sigaranın ne kadar zararı dokunan bir ürün olduğu anlatılmaya çalışılıyor. Sigara içinde yer edinen nikotin hem tütün içinde içilir aynı zamanda kimi toplumlarda ise çiğnenerek yahut dil dibine koyularak emilir.


Bu madde zaman içinde ciddi bir bağımlılık tesiri yaratıyor. Sigara insan sağlığının bir numaralı düşmanıdır. Bu nedenle ne kadar erken bırakılırsa o denli faydalı olur. Çünkü sigara tüketimi bununla beraber muhtelif rahatsızlıkları getiriyor. Kimi vakit bu rahatsızlıkların boyutları öldürücü oluyor.


Elektronik Sigara Nasıl Çalışır


Günümüzde sigara tüketimine alternatif ve çok müessir olan elektronik sigaralar üretilmeye başladı. Bu sigaralara hem de E sigara da denilir. Kendi has bir emek verme biçimi ve tiryakilerde doygunluk edici bir tesiri bulunuyor. Bu aygıt takılı olan pil vesilesiyle çalışmaya başlar. Normal sigaralar içilmeye başladığında içindeki nikotin direk akciğere giderken elektronik sigaralarda böyle bir şey laf mevzusu değildir.


Elektronik sigara içinde bulunan piller likit konulmuş olan tanklara bağlıdır. Tank ise isteğe bağlı aromalı likitlerin bulunmuş olduğu kısımdır. Atomizer ise elektronik sigaranın ısınmasıyla sorumlu kısımdır. Elektronik sigaranın en önemi parçası olan atomizer buhara niçin olan bölümdür.


Kimler Elektronik Sigara Kullanabilir


Sigara şeklinde fena alışkanlıkların bırakılmasında kullanılan elektronik sigaralar muhtelif modellerde üretilmiştir. Ayrıca model çeşitliliği her ölçüde tiryakiye hitap edecek yapıda tasarlanmıştır. Elektronik sigaralar azar azar Türkiye’de duyulmaya ve kullanılmaya başladı. Bu sigaraları kullanma yaş sınırı bulunuyor. Yasal satılan bütün noktalarda 18 yaşından minik bireylere satışı yasaklanmıştır. Elektronik sigara daha oldukca erişkin ve senelerdir içici olan bağımlılar için üretilen bir cihazdır.


Bu nedenle sigaraya erken başlamış olan ergenler için değişik caydırıcı emekler yapılmaktadır. Ve bu çalışmalarda müspet neticeler veriyor. Fakat yaşı ilerleyen bireylerde sigara bırakmak daha zor bir eylemdir. Bu nedenle de alternatif ürün olan elektronik sigaralar piyasaya sürülmeye başlamıştır.



Elektronik Sigaranın Yararları


Sigara şeklinde insan sağlığını ve yaşamını tehlikeye sokan maddelerden kurtulmaya destek olan elektronik sigaraların süreç içinde sağlamış olduğu faydalar fazladır. Kanserojen ve bağımlılık yaratan maddeler içermediği şeklinde çevreye de zarar vermez. Çünkü düzgüsel sigaralarda kullanıcılar kadar edilgen içici denilen kişilerde büyük korku altında bulunuyordu.


Bu cihazlar şık tasarımlı oldukları şeklinde taşınması ve kullanımı çok ergonomik ürünlerdir. Ateş alma şeklinde bir riski bulunmadığı şeklinde çevredeki insanlara da zarar vermez. Kullanıcılar kullanmaya alıştıktan sonrasında içindeki nikotin oranını azaltabilir yada tamamen ortadan kaldırabilir. Ayrıca elektronik sigaraların bir üst modeli olan ve yenilikçi tasarımlarla üretilen pod mod ürünleri ise kullanıcılarını üst seviye bir içim sağlarlar. Elektronik sigaraların temini basit ve istenilen likit aroması ile büyük bir keyif alınabilir. Ayrıca tasavvur ve renk çeşitleri ile elektronik sigaralar her zevke hitap edecek niteliktedir.


Elektronik Sigaraların Bakımı


Elektronik sigaralar yapıları itibari ile takılıp sökülebilen özelliğe haiz olduğu için ötürü parçalar kolayca temizlenip bakımı yapılabiliyor. Bakımı meydana getirilen cihazların kullanım ömrü de artıyor. Bozulan yahut işlevini yitiren elektronik cihazların yedek parça temin işi çok kolaydır. Bu mevzuda hizmet veren pek oldukca yer bulunmaktadır. Zaten elektronik sigaraları satın alırken üstünde verilen birtakım yedek parçalar bulunuyor. Verilmediği takdire bu mamüller istenilen vakit alınabiliyor.