Ülkemizde yaygın olarak kullanılan elektronik sigara başlama yaşı 25 olarak belirlenmiştir. Bu nedenle 25 yaş altı bireylerin e-sigara kullanımı öneri edilmez. Elektronik sigaralar her ne kadar düzgüsel sigara kadar olmasa da muhteviyatında düşük miktarda da olsa nikotin yer alıyor. Bu sebeple cihazın 25 yaş altı kullanıcılar açısından risk teşkil ediyor. Sigarayı bırakmada destek müessir olan elektronik sigaralar yoğun bir biçimde kullanıldığında sigara kadar olmasa da esenlik problemlerine niçin olabiliyor. Özellikle beyin, kalp ve akciğer problemlerine sebep olabiliyor. Sağlık Bakanlığı tarafınca denetlenen bu cihazdan risksiz bir biçimde yararlanmak istediğinizde en önce yasal kapsamda 25 yaşını doldurmuş olmanız gerekiyor.


Elektronik Sigara Nedir?


Elektronik sigara yahut e-sigara, isminden de anlaşılacağı şeklinde sigaranın etkilerinin en aza düşürülmesi amacıyla Çin tarafınca hususi olarak üretilmiş elektronik işleve haiz olan bir cihazdır. Farklı renk tonlarından üretilen ve web üstünden elektronik sigara kapıda ödeme üstünden satışa sunulan bu cihazlar ek olarak hobi amaçlı olarak da tercih ediliyor. Toplamda 3 kısımdan olup biten elektronik sigaralar dünya çapında kullanım yaşı 25’tir.Dolaysıyla bu cihazın esenlik açısından riskleri de laf mevzusu olduğu için 25 yaş faktörü müsait olarak görülmüştür. Elektronik sigaralar çoğu zaman günlük olarak kullanılır. Ancak hobi amaçlı kullanıldığında daha oldukca haftada birkaç defalık kullanılabiliyor.


Elektronik Sigarada Yaş Faktörüne Dikkat Edilmediğinde Ne Gibi Olumsuzluklar Olur?


Kaliteli elektronik sigara likit ve yedek parça özgün olarak satışa sunuluyor.Bu cihazda yaş etkenine kesinlikle dikkat edilmelidir. Çünkü elektronik sigaralar her ne kadar ileri teknoloji ve kaliteye haiz olsa da, muhteviyatında nikotin maddesi barındırdığından teneffüs problemlerine, mide bulantısına, baş dönmesine niçin olabiliyor. Özellikle 25 yaş altı kullanıcılarda cihazın yoğun olarak kullanımına bağlı olarak psikolojik yönden huzursuzluk, agresif tutumlar şeklinde mühim problemler da gözlemlenebiliyor. Elektronik sigaralar hanım adam cinsiyet farkı laf mevzusu olmaksızın kullanılıyor.


Elektronik Sigaralar Tehlikeli mi?


Elektronik sigaralar düzgüsel sigara kadar tehlikeli değildir. Bilimsel olarak da meydana getirilen araştırmalar cevabında düzgüsel sigara içinde toplamda 4000 tane zehirli maddeler yer alıyor. Söz mevzusu zehirli maddeler elektronik sigarada yer almıyor. Elektronik sigarayla düzgüsel sigara arasındaki tek benzerlik durumu ise nikotindir. Normal sigarada yoğun olarak yer edinen bu madde elektronik sigara içinde daha düşük düzeyde yer alıyor. Elektronik sigaralar düzgüsel düzeyde kullanılması öneri ediliyor. Ancak ileri yaş grubundaki kullanıcılar açısından da riskler teşkil ediyor. Özellikle 60 yaş üstü kalp, akciğer, beyin, yüksek tansiyon, kolesterol ve diyabet şeklinde kronik türden esenlik sorunları bulunan ileri yaş grubundakilerin e-sigara kullanımı önerilmez.


Elektronik Sigara Ne Zaman Bırakılır?


Elektronik sigaraların çoğu zaman kısa süreli kullanılması öneri edilir. Bu cihazların uzun soluklu olarak kullanılması tekrar sigaraya geri dönüş yapılmasına niçin oluyor. Bunun dışında düzgüsel sigarada laf mevzusu olduğu şeklinde elektronik sigarada da uzun dönemli kullanıma bağlı olarak bağımlılık durumu meydana gelebiliyor. Elektronik sigaralar sigara kadar riskli olmasa da uzun soluklu kullanıma bağlı olarak ek olarak çevrede yoğun duman oluşmasına da niçin oluyor. Bu sebeple çevrede yer edinen öteki bireylerin de hastalık duymasına niçin oluyor. Bu bakımdan uzmanlar bu cihazın azami düzeyde kullanılmasını öneri ediyor.


Elektronik Sigaranın Farkları Nelerdir?


Elektronik sigaralara düzgüsel sigaradan farklıdır.Normal sigarada bilhassa katran, zift, karbon monoksit ve nikotin şeklinde zararı olan toksinler yoğun olarak yer alıyor. Bu vaziyet bununla beraber kullanıcılarda zihinsel, psikolojik ve fizyolojik yönden muhtelif rahatsızlıkların oluşmasına niçin oluyor. Ancak elektronik sigarada yalnızca nikotin yer aldığından yoğun kullanım ondan sonra dahi azami düzeyde esenlik problemlerine niçin oluyor. Elektronik sigaralar geniş modellere ayrılıyor. Bu bakımdan arzu ettiğiniz türü seçebilirsiniz.