Elektronik sigara yaşamımıza girdiğinden bu yana sigara bırakanların sayısı çok fazla oldu. E sigara, sigarayı bırakmak amaçlı kullanılan bir yöntemdir. Sigara tiryakilerin aniden sigarayı bırakması imkansızdır. Diğer kullanım amacı ise, sigara içmeyi minimum ölçüde tutmak bulunduğunu söyleyebiliriz.


Elektronik Sigara Güvenli midir?


Son zamanları sigaradan ciddi hasar görenlerin sayısı artış oldu. Hatta sigara yüzünden hayatlarını kaybedenlerin sayısında artış meydana geldiği görünüyor. Bunun için muhtelif reklamlar yapılıyor. Sigara üstünde yazan’’sigara öldürür’’ yazısı dikkate alınmıyor.


Amerika’da meydana getirilen araştırmaya gore sigara içen 2500’den fazla adamın akciğer kanseri olarak belirlendi. Bu veriler oldukca ürkütücü hal kazandı. Bunun için elektronik sigara ismi altında bir sigara kullanılıyor. Tüm dünya’da bu e sigara kullanılıyor. Kullanım sebebi sigara içen ferdin sigara içme istediğini yok etmek bulunduğunu söyleyebiliriz. Uzmanlar e-sigaranın emin bulunduğunu söylüyor. Herhangi nikotin hususi durumunun bulunmaması e sigaraya olan ilginin artmasını sağladı. Elektronik sigaranın emin bulunduğunu meydana getirilen incelemelerden görebilirsiniz.


E Sigaranın Özellikleri


E sigaralar yaşamımıza girdiğinden beri, rahatsızlıkların azaldığı görüldü. Özellikle öksürük şikayetinden hastanelere gidenlerin sayısında azalmalar meydana geldi. Fakat bilgisizce sigara içmeye devam edenlerde tam tersidir. E sigara düzgüsel sigaraya gore daha hafiftir. Hatta yarar sağladığını söyleyebiliriz. Özellikleri ise,


  • E sigarayı yanma ve tutuşturma özelliği bulunmaz. Hatta nitrozamin, karta ve benzen benzer biçimde kanserojen maddelere haiz değildir
  • Ateş olmadığından ötürü yangın laf mevzusu değildir
  • İnsanın vücuduna müsait bir yapıda hususi Dizayn’a sahiptir
  • Normal sigarada olan dumanı öykünmek ederek, ruhsal olarak sigaradan alınan keyfi vermeyi sağlar
  • E sigara muhit kirliliğine katkıda bulunmaz. Çevre dostu olarak isimlendiriyor
  • Pasif içiciliğe ne olursa olsun niçin olmaz


E-Sigaranın Kullanım Süresi


Günümüzde e-sigara kullanması oldukca yaygınlaşmaya başladı. E-sigara kullanılmaya başladığından itibaren bilhassa hazır olarak coil kullanılıyorsa, bu coilin ne kadar dayanıklı olup olmadığını elbet merak ediyorsunuzdur. Coil, iç atomizer olarak bilinir. Dirençli tel tarafınca çevrelenmiş bir silika yahut pamuk maddesinden meydana gelir.Hazır olarak kullanılan coilin süresi 7 gün ile 15 gün arası değişkendir. En önemlisi de kullanıma gore bu süreç değişiyor. E sigaranın kullanım süresi kişiden kişiye de değişir. Çok fazla kullanılan e-sigaranın kullanım süresi 1 hafta bile sürmeyebiliyor. Elektronik sigara dayanıklı ürün hususi durumunu taşır.


Elektronik Sigaraya Yeni Başlayanlara Tavsiyeler


Sigara içenlerin sigarayı bırakmaları oldukca zordur. Sigara içmek yerine kuruyemiş ve muhtelif yiyecekler tüketmeye çalışılır. Özellikle çekirdek tüketimi fazladır.Fakat bu ne yazık ki kalıcı bir çözüm olmuyor. Bunun için uzmanlar doğru noktaya yönelmemiz icap ettiğini söylüyor. Son zamanlar Elektronik sigara sigaranın en az ölçüde içilmesini hatta bırakmasını sağlıyor. Kurtarıcı ürün niteliğine sahiptir.


E sigaraya başlayanlara öneriler bulunuyor. Elektronik tarzı oldukca önemlidir. Şarj problemi yaşamadan gün boyu problemsiz kullanabileceğiniz bir elektronik sigara seçilmesi gerekir. Sigaranın eksikliğini kapatmak gerekir. Bunun da ehil nikotin oranına haiz elektronik likit ile sağlanmış olur. Sigarada meydana getirilen uzun ve kısa çekişin tersine, ortalama 3,4 saniye ve hafifçe çekilmelidir. Elektronik sigarada çekiş sağlanması için batarya üstünde ki ateşleme düğmesine basılmalıdır. En önemlisi de elektronik likit kullanmaktan kaçınmayın.


Elektronik Sigara Nasıl Çalışır?


E-sigaranın yapısını atomizer ve bataryasından meydana geliyor. E sigara parçalarının en önemlisi atomizer haznedir. Bu haznede buharlaşma sistemi bulunuyor. Bu buharlaşma sisteminde coil bulunuyor. Atomizer hazne ise, coilden oluşuyor. Yani; pamuktan ve kuvvetli telden oluşur. Cihazda bulunan ateşleme düğmesine basılarak batarya direnme göstererek telleri ısıtır. Teması sağlanan likidi buharlaşmasını sağlıyor. Buhar ağızlık bölümüne gelerek, kullanan bireyin ağzına gelecek biçimde çekilir. Çekimi hafifçe önerilir. Burada bilinmesi ihtiyaç duyulan coillerin ömrüdür. Ortalama bir coilin ömrü 15 gündür. 15 gün sonrasında değiştirilmelidir.