Elektronik sigaralar kullanıcıları ömür standardını üst ölçüde olmasını sağlıyor. Bunun nedeni, tütün sigara içenlerin sağlığının negatif biçimde etkilenmesidir diyebiliriz. Dikkat ettiyseniz sigara üzerinde ‘’sigara içersen ölürsün’’ şeklinde uyarıcı makale bulunuyor. Sigaranın zararı olan olması insan sağlığını da negatif etkileyebiliyor. Özellikle kanserojen madde bulunması akciğer kanseri, astım, teneffüs yetmezliği ve kronik rahatsızlıkların olmasında mühim rol oynuyor. Günümüzde elektronik sigara çok yaygın kullanılmaya başladı. İnsan sağlığına ehemmiyet verildiğini söyleyen uzmanlar e sigara kullanılmasının faydalı bulduğunu söyledi. Sigarayı bırakmak isteyenler e-sigara kullanarak bunu başarabiliyor.


E Sigara Marka Çeşitleri Nelerdir?


E sigaralar ferdin tercihine gore alınıyor. Özellikle pil gücünün yüksek olması e sigaranın daha bereketli olmasını sağlıyor. Özellikle tütün sigarası kullananlar e sigara kullandığı vakit daha yararlı bulunduğunu görüyor. Normal sigara öksürtme, soluk darlığı vb. şeklinde insan sağlığını negatif etkiliyor. E sigara kullananlarda bu konum tam tersidir. O yüzden e-sigaraya olan alaka günden güne artıyor. Bu ürünün çeşitleri çok fazladır. En bilindik markalar; Juul, Vaporesso, Kangertech ve Joyetech markalarıdır. Bu markaların likitleri değişkendir. Likit özelliği ne kadar fazla olursa o denli buharı fazla olur. Buda dumanın daha çok olmasını sağlar. Fakat e sigaranın dumanı düzgüsel sigarada olan duman şeklinde zararı olan değildir. Sadece düzgüsel sigaranın hazzını aldırmak için yalancı duman olarak bilinir.


E-Sigara Nasıl Kullanılır?


E-sigara kullanması her yaşta oluyor. Fakat satışı 18 yaş ve üstü olarak yapılıyor. E sigara suni sigara olarak bilinir. E-sigaranın hazırlanması için içine lüzumlu malzemelerin konulması gerekir. Özellikle likit buharlaşma sağlanması için güzel kokulu aromanın konulması şarttır. İsteğe gore de değişebilir. Fakat Aroma kullanması e-sigaranın daha çok içilmesini artırır. Bu tip sigaralar buğu özelliğine sahiptir. Buhar aroması ile değişik bir tat verir. Hoş koku ve nikotin içeren bir buğu oluşturur. E-sigarayı tankına suyu ve Aromayı koyarak hazırlayabilirsiniz. Bataryasının tam dolu ve üst ölçüde olması daha çok buharın oluşmasını sağlar.


Elektronik Sigarada Likit Seçimi


Elektronik sigara set halinde satılıyor. Fakat aparatlar halinde de bulmak mümkündür. Genelde yedek parça olarak satışı meydana getirilen malzemeler çok kalitelidir.


E Sigaranın Kullanım Süresi


Sigara bırakmak isteyenler e sigarayı kullanıyor. Özellikle günde bir veya iki paket sigara içenler bu yeni nesil sigara yardımıyla bunu tamamen ortadan kaldırıyor. E sigara kullananlar düzgüsel sigara alışkanlığından vazgeçiyor. E sigara kullanması çok kolaydır. Bu yeni tip sigaralar mevzusunda dört gözle beklenen en mühim sorulardan bir tanesi de kullanım süresidir. E sigaranın likit içinde aromanın kullanımdan sonrasında dökülmesi gerek. Hatta iyice temizlenmesi gerekiyor. Bu nedenden ötürü da elektronik sigaranın her kullanmada değiştirilmesi önerilir. Çünkü verimliliğinin düşmesini sağlıyor. En önemlisi de tadında deforme meydana gelebiliyor. Daha ağır olma ihtimali de yüksektir. Bu nedenden ötürü elektronik sigara her kullanımdan sonrasında değiştirilmesi önerilir.


Elektronik Sigara Nasıl Temizlenir?


Elektronik sigaralar günümüzde çok fazla kullanılıyor. Özellikle sigarayı bırakmak isteyenler tarafınca tercih ediliyor. Normal sigaranın vermiş olduğu keyfi veriyor. Fakat tütünlü sigara şeklinde zararı olan değildir. Bunun için ilk zamanları çok fazla içiliyor. Daha sonrasında tercihe gore içilebiliyor. Fakat e-sigaranın temizlenmesi çok önemlidir. Özellikle Aromalı su bittiğinde koku yapabiliyor. En önemlisi de kalıntı kalabiliyor. O kalıntılı hali ile ikinci kez kullanılmaya başladığında Aroma keyfi bozulabiliyor. Bu nedenden ötürü e sigaranın temizlenmesi gerekiyor. Temizleme işlemi oldukca kolaydır. Gövdesinin ve likitin suyu dibine tutulması gerek. İçerisinde herhangi bir kalıntı olmamasına dikkat edilmesi gerekir. En önemlisi de kurulama işlemidir. Yıkanan elektronik sigarayı peçete ile kurulayabilirsiniz. Bir damla suyun bile kalmaması gerekir.