Elektronik sigara modeliniz adresinize geldi ve likitinizi doldurmaya başladınız. Dolum esnasında atomizerin alt kısmında çoğu zaman iki tane hava kanalı bulunmaktadır. Bu hava kanalı ise kimi vakit ayarlanabilir nitelikte olup kısılıp açılabilmektedir. Ancak hava kanalı doğru kullanmak ve iyi mi çalıştığını ve prensiplerini bilmek cihazınızı daha yüksek performansta kullanmak adına çok önemlidir. Bu yazımızda genel itibarıyla “Elektronik sigara hava kanalı ne işe yarar” sorusunu yanıtlayacağız.

Elektronik sigara bütün dünyada gittikçe gelişmekte ve yayılmaktadır. Bu yeni nesil sigara modellerinin bu denli tercih edilmesinin sebeplerinden biri içim deneyimini ve performansını tamamen kişiselleştirebiliyor olmanızdır. Bu kişiselleştirme cihazın rengi, modeli yada likitin hazzı ve markasıyla kalmamaktadır. Hava kanalı ise kullanmayı bilen elektronik sigaracılar ise içim performansını tamamen kişiselleştirmenizi sağlamaktadır. Elektronik sigara hava kanalında ayarlamalar yaparak, aroma hissiyatından buharın sıcaklığına kadar birçok mevzuda kullanımını kişiselleştirme şansınız bulunmaktadır.


Elektronik Sigara ve Hava Kanalı Hakkında


Elektronik sigaramızın atomizer parçasının alt kısmında hava kanalı bulunmaktadır. Temel olarak hava kanalları cihazınızın çekim ve buharlaşma sırasındaki hava akışını test etmektedir. E sigara modellerimizdeki hava yayınlarını şayet son seviyesine kadar açarsak çekeceğimiz hava seviyesini maksimuma çıkarmış oluruz. Hava akışı için kullanılan bir öteki terim ise “airflow” olmaktadır. 

Hava Akış Seviyesini Yüksek Seviyede Kullanmak: Hava kanalını son seviyesine getirdiğimizde hafifçe çekim yapmış olmuş olursunuz ve buğu sıcaklığı düşük ölçüde olur. Buhar daha soğuk çıkar. Aynı mantıkla, hava kanalı en çok ölçüde olduğundan daha fazlaca hava çekerek daha fazlaca buğu çıkışı elde edersiniz. Nargile çekimi yeğleyen bireyler çoğu zaman hava kanalını olabildiğince aleni tutmaktadır. Ancak belirtmekte yarar var: daha fazlaca buğu olması halinde aroma payı birazcık daha hafifçe olacaktır.

Hava Akış Seviyesini Düşük Seviyede Kullanmak: Yukarıda bahsedilen durumunun aksine hava çekim seviyesini düşürdükçe buğu çıkışı azalacaktır. Ancak likitinizden alacağınız aroma seviyesi artacaktır. Buhar sıcaklığı ise artacaktır. Bu çekim seçimi ise çoğu zaman MTL olarak anılmaktadır. Bu içim modeli, sigaraya yakın bir içim hissiyatı yaşamak isteyen elektronik sigara kullanıcılarının tercih ettikleri içim şeklidir.


Elektronik Sigara Hava Kanalı Hangi Aralıkta Tercih Etmeliyim?


Yukarıda bahsedilen iki değişik seviyedeki hava kanalının da kişilere sağlamış olduğu birtakım avantajlar laf konusudur. ilk olarak şayet nargile içimi daha fazlaca tercih ediyorsanız atomizerinizin hava kanallarının sonuna kadar açmanız gerekmektedir. Eğer bolca buğu çıkışı tercih ediyorsanız aralığı olabildiğince aleni tutmanız gerekmektedir. Buhar derecesi düşerek soğuk buğu sağlamış olmuş olursunuz. Ancak aroma seviyesinin birazcık daha düşük derecede hissedileceğinin altını çizmekte yarar var.

Eğer MTL içim tercih ediyorsanız hava kanalını kısmanızda yarar olacaktır. MTL içim modeli klasik sigara içimi en yakın öykünmek eden modeldir. Hava yayınlarını kısarak sigara içim modeline daha da fazlaca yaklaşmış olmuş olursunuz. Böylece daha sıkı çekim elde edeceğiniz şeklinde daha azca buğu çıkışı olacaktır. Bu da doğrudan olarak tadılmayacağınız aromanın artmasını sağlayacaktır. Eğer hava kanalını kısmayı planlıyorsanız Watt seviyesine dikkat etmeniz gerekmektedir. Cihazınızın watt kıymeti normalden daha düşürmeniz gerekmektedir; aksi taktirde coiliniz yanabilir.


Her iki çekiminde avantajları farklıdır. Hava kanalını değişik ayarlara getirerek deneyimleyebilirsiniz ve en iyi hissettiğiniz ayarda çekim yapabilirsiniz. Bu anlamda cihazınızı kişiselleştirerek size hitap içim modelini yakalayabilirsiniz.

Bu yazımızda “Elektronik Sigara Hava Kanalı Ne İşe Yarar?” sorusunu yanıtladık. Özetle, hava kanal ayarlarını e sigaramızı aldığımızda değiştirebiliriz ve değişik içim modellerinden kendimize en müsait olanı kolaylıkla seçebiliriz.