Elektronik sigara yedek parçalarından birisi de elektronik sigara telidir. Özellikle ileri düzen e sigara kullanan bireyler kendi coillerini kendileri sarmaktadır. Coil sarımı içinse elektronik sigara teli ve pamuk malzemeleri lazımdır. Özellikle uzun vakit kullanılan coil bir müddet sonra performansı düşer. Coil hem buğu performansı aynı zamanda aroma performansı olarak düşer. Cihazınızdan ilk günkü benzer biçimde performans alabilmek için coilinizi ya yeni coil ile değiştirmeniz icap eder veya tel ve pamuk ile yenilemeniz icap eder.


Uzun vakit kullanılan elektronik sigaralar bir müddet sonra yanıl likit hazzı verir. Bu biçim performans düşüklükleri sebebiyle tel ve pamuk coil sarım malzemeleri arasında en oldukca gereksinim duyulanlar arasındadır.


Elektronik sigara endüstrisinde birçok değişik yedek parça bulunur ve her bir yedek parçanın değişik içim özelliği bulunur. Elektronik sigara teli de hem ana maddesi olarak aynı zamanda ohm (mukavemet) kıymeti olarak oldukca çeşitliliğe sahiptir. Elektronik sigara teli ve pamuk sarımı her coil için olmamaktadır. RBA türü coil çeşitleri yine yine sarıma uygundur.


Ancak bu muamele oldukca incelik ve teferruat gerektiren bir prosedürdür. Bu sebeple bilhassa elektronik sigara kullanımında yeni olan bireyler için coil sarımını önermeyiz; bunun yerine, hazır coil kullanması daha ergonomik olacaktır. Elektronik sigara kullanımında ileri ölçüde olan ve yedek parçaların işlevi hakkındaki malumat sahibi olan kişiler için coil sarımı oldukca uygundur. Bu yazımızda “Elektronik sigara teli nerede satılır” sorusunu cevaplayacağız.


Elektronik Sigara Teli Satışı Hakkında


Elektronik sigaramızdan aldığımız performansı en yüksek seviyeye çıkarmak için kaliteli ve doğru elektronik sigara teli kullanmak oldukca önemlidir. Elektronik sigara teli çeşitleri hem yapı bakımından aynı zamanda rezistans özelliği açısından farklıdır. Elektronik sigara teli satın alırken birtakım özelliklere dikkat etmenizde yarar olacaktır.

Elektronik sigara teli ohm: Telin ohm kıymeti mukavemet seviyesi yada telden geçen akım sertliği olarak da adlandırılmaktadır. Telin kalınlığı arttıkça ohm kıymeti azalır; kalınlık ve mukavemet seviyesi ters orantılıdır

.

Boğaz vurum performansı: Kimi e sigara kullanıcıları bolca buğu tercih ederken kimisi de boğaz vurum performansını tercih etmektedir. Elektronik sigara teli inceldikçe mukavemet seviyesi artmaktadır. Boğaz vurum için ince teller daha müsait olacaktır.

Buhar performansı: buğu performansı içinse kalınca elektronik sigara teli tercih edilmektedir.

Teller hakkındaki bilmemiz gerekenler kalınca yada ince tellerin değişik içim ve performans özelliğine haiz olmasıdır. Ek olarak, ince yapılı rezistans telleri acele ısınıp acele soğurlar. Kalın e sigara telleri ise geç ısınıp geç soğurlar.