Elektronik sigara modellerini genel hatlarıyla ikiye ayırabiliriz: tank elektronik sigara modelleri ve pod mod. Pod mod e sigara modelleri çoğu zaman daha minik ve portatif olmakla birlikte atomizer bulunmaz. Bu modeller daha oldukça kartuş ile çalışmaktadır.


Tank elektronik sigara modellerinde ise talep eder minik talep eder büyük olsun bir atomizer bulunur. Atomizer ise içinde bulunan coil yardımıyla likitinizi ısıtır ve buharlaşmasını sağlar. Elektronik sigara teli ise tam bu devrede mevzuya dahil oluyor. Kimi kullanıcılar hazır coil kullanmayı tercih etmektedir kimileri ise RBA olarak da adlandırdığımız sarım coilleri tercih etmektedir.


Özellikle, ileri düzen e sigara kullanıcıları coil sarımını tercih edebilmektedir. Doğru elektronik sigara teli ile cihazınızdan alacağınız verim en çok seviyeye çıkacaktır. Bu yazımızda ise “Elektronik sigara tel ne vakit değişimi yapılmalı?” sorusunu ayrıntılı bir halde yanıtlayacağız.


Coil değişimi yada elektronik sigara teli değişimini zamanında yapmak e sigaramızdan alacağımız keyif ve tat anlamından oldukca önemlidir. Tel değişimini en oldukça etkileyen faktörler: e sigaramızı kullanım sıklığımız, kullandığımız likit türleri ve doğru kullanım. Bu biçim faktörler göz önüne aldığımızda kimi bireyler tellerini iki - üç günde bir değiştirirken kimileri ise bir hafta – on gün kadar yönetim edebilmektedir. Yazımızın devamında coil yada e sigara tel değişimini ne vakit yapmamız gerektiğine dair maddeleri belirteceğiz.


E likit keyfi ve performansı

Likitimizin keyfi ve performansı coilimiz yada telimiz ile alakalı bizlere mühim ipuçları vermektedir. Yeni coil taktığımızda yada yeni tele geçtiğimizde e likitimiz en çok performanstadır. Hem buğu olarak bununla birlikte aroma keyfi olarak likit keyfi son aşama fresh ve leziz gelir. Ancak coil süresi dolmaya başladığında yada elektronik sigara teli değişimi tarihi ulaştığında likit keyfi eskisi şeklinde fresh değildir. Hatta bir müddet sonra yanık keyfi alabilirsiniz.


Kimi elektronik sigara kullanıcılar likitin aroma tadında bir azalma olduğunda elektronik sigara telini değiştirebilmektedir sadece kimi kullanıcılar ise daha uzun zaman kullanmayı tercih edip yanık keyfi gelene kadar tellerini kullanmaktadır.


Elektronik sigara kullanıcıları buğu çekim esnasında yanık kokusu almaya başladıklarında ne olursa olsun değişiklik yapmaları gerekmektedir. Eğer RBA coil kullanıyorsanız, öncelikle pamuğu test etmenizde yarar olacaktır. Yeni pamuğa geçerken ise telleri de kuru peçete yardımıyla temizleyiniz ve üzerinde artık kalmayacak halde ayarlayınız.


Bu sayede tellerinizi daha uzun zaman kullanabilirsiniz. Ek olarak daha ekonomik elektronik sigara tüketimine kavuşmuş olursunuz. Yine de belirtmekte yarar var: şayet pamuğu değiştirdiğiniz şekilde likitinizden arzu ettiğiniz keyfi ve performansı alamıyorsanız artık elektronik sigara teli değişimi tarihi gelmiş demektir.

Elektronik sigara likiti renginin değişimi

Likit rengi ise bizlere tellerimiz ve coilimiz ile alakalı malumat veren öteki faktörlerden birisidir. Eğer kullandığınız likitin atomizer içindeki renginin değiştiğini yada daha koyulaştığını gözlemliyorsanız coili check etmenizde yarar olacaktır. Bu nedenle likit rengini ara sıra test etmenizde yarar var.


Özetle bu yazımızda elektronik sigara teli ne vakit değişmeli sorusunu yanıtladık. Eğer likitimizin keyfi eskisi kadar fresh değilse yada yanık tat alıyorsak coilimizi değiştirmemiz gerekiyor. Eğer RBA coil kullanıyorsanız ve tel ile sarım yapıyorsanız öncelikle pamuğunuzu değiştirin. Daha sonrasında tel üstündeki artıkları temizleyin.Yukarıda bahsedilenleri yapmış olduğunuz şekilde likitinizden ve cihazınızdan yeteri kadar performans alamıyorsanız tel değişiklik vakti gelmiş demektir.