Elektronik Sigaramızı doğru şarj etmek, doğru kablo ve prizi kullanmak cihazımızın uzun soluklu daha dayanıklı olmasını sağlar. Tıpkı parlak zeka telefonlarda olduğu şeklinde elektronik sigara piyasasında da birçok değişik aygıt bulunmaktadır. Bu cihazları ise şarj etme ve şarjın dolduğunu algılama şekilleri birbirinden değişik olabilmektedir. Bu yazımızda e sigaramızı daha bereketli ve uzun seneler kullanmak için doğru şarj şekilleri ile alakalı ve “elektronik sigara iyi mi şarj bulunduğunu anlarız” sorusunu detaylıca yanıtlayacağız.


Elektronik Sigara Şarj Etme Yöntemleri ve Şarj Dolum Oranını Anlama

E sigara şarj yöntemlerine geçmeden ilkin minik bir not bırakmakta yarar var. E sigara üreticileri çoğu zaman cihazları priz vesilesiyle şarj etmemeyi önermektedir. Genellikle prizlerde yüksek enerji akımı bulunmaktadır. Eğer cihazınızın bataryası yeterince kuvvetli değilse içinde bulunan çipe zarar verebilir. Cihazınız bozulabilir yada şarj dayanıklılık süresi gittikçe kısalabilir. Ancak son model elektronik sigaralarda emniyet önlemleri mevcuttur. Eğer yüksek volt yada akım ile karşılarsa cihazınız otomatikman kendini korumaya alır ve kapatır. Eğer bu biçim bir durumla karşılaşırsanız cihazınızı prizden çekiniz ve öteki şarj yöntemlerini deneyiniz.

USB kablo vesilesiyle şarj etme


Tüm elektronik sigara kitleri içinde cihazınızla ahenkli şarj kablosu – çoğu zaman USB kablo - gönderilmektedir. USB kablonuzu ise bilgisayarınıza, vasıta şarj kitinize yada Powerbank şeklinde taşınabilir şarj aletlerine takarak şarj edebilirsiniz. Genellikle e sigara modelleri yaklaşık 1 – 2 saat içinde 0 şarja ulaşmaktadır. Eğer cihazınız pille çalışmıyorsa, kısaca içinde akıl çipi var ise şarjını cihazın üstünde fer ile takip edebilirsiniz. Genellikle Smok, Joyetech, Vaporesso şeklinde e sigara markalarında LED fer göstergesi vardır. Eğer bu fer kırmızı renkteyse şarjınız   altındadır. Eğer fer mavi renkteyse şarj oranını   -u arasındadır. Eğer fer yeşil renkteyse şarjınız u üzerindedir. Son olarak şayet şarjınız yeşil renkte sabitlendiyse cihazınız 0 şarj olmuş anlamına gelmektedir.


Pil şarj cihazı kullanarak elektronik sigara şarj edimi


E sigara endüstrisindeki birtakım cihazlar tek yada çift pille çalışabilmektedir. Piller ise yeniden yeniden şarj edilebilen 18650 mAh gücündeki pillerdendir. Özellikle bataryası kuvvetli olan ve Watt seviyesini ayarlayabildiğiniz cihazlar çoğu zaman bu biçim pillerle çalışmaktadır. Cihazınızın kutusundan çıkan şarj kablosu ile cihazınızı şarj edebilirsiniz. E sigaranızın ekranın sağ üst köşesinde her bir pilin şarj oranını yayınlayan semboller vardır. Direkt olarak şarj kablosunu kullanırsanız bu sembolleri takip ederek şarj yüzdenizi gözlemleyebilirsiniz.


Önerilen şarj etme yöntemi ise pil şarj cihazı kullanmanızdır. Bu şarj cihazı pilleriniz doğru akımla sıhhatli ve tam bir halde şarj olmasını sağlar. Şarj cihazı üstünde ise fer göstergeleri mevcuttur. Pillerinizi taktığınızda fer evvela kırmızı renkte yanacaktır. Sabit yeşil fer yandığında ise pilinizin 0 şarj olduğu anlamına gelmektedir.


Pod Mod Elektronik Modellerinin Şarj Etme


Pod mod e sigara modelleri yeni nesil elektronik sigara modelleridir. Genel olarak boyutları son aşama küçüktür ve MTL içime sahiptir. Pod mod modellerde ekrana haiz olmayanlar için şarj fer göstergesini takip etmelisiniz. Işık yeşili gösterdiğinde cihazınız full şarj olduğu anlamına gelmektedir. Gelişmiş pod mod e sigara modelleri ise ekrana sahiptir. Cihazınızı şarja koyduğunuzda monitör üstünde şarj olduğuna dair bir sembol çıkacaktır. Sembol tamamen dolduğunda ise kablonuzu çıkarabilirsiniz; cihazınız tamamen şarj olmuş demektir.


Sonuç olarak elektronik sigara şarj şekilleri oldukca pratiktir. Cihazınızı şarj ettikten sonrasında kablosundan ayırmanız oldukca önemlidir. Ayrıca, cihazınızı kendi şarj kablosuyla yada pil şarj cihazı ile şarj etmeniz oldukca önemlidir. Doğru şarj yöntemi ile cihazınızdan alacağınız verim artar ve elektronik sigaranızı uzun seneler sorunsuzca kullanabilirsiniz.