Elektronik sigaraya yeni başlamış olacak kişilerin en oldukca merak etmiş olduğu soruların başlangıcında bu geliyor. Özel tasarıma haiz olan e sigara değişik özelliklere sahiptir. Bataryası ne kadar kaliteli olursa o denli kaliteli duman elde edilen olur. Buhar dolu likidi içerisine çekme sırasında, e sigara üstünde bulunan düğmeye basılması gerekir. Bataryası ne kadar kaliteli olursa, dumanda o denli fazla olur.


Elektronik Sigara Kullanımı Nasıldır?


Sigara esenlik açısından negatif sonuçlar soğurabiliyor. Özellikle akciğer kanseri benzer biçimde amansız hastalığında olmasında baş etkendir. Sigaranın üstünde ‘’sigara öldürüyor’’ yazısı olsa bile ne yazık ki tiryakiler vazgeçemiyor. Yapılan araştırmaya nazaran, Dünya’da sigara içenlerin ’inin kanser olduğu belirlendi. Sigarayı bırakmak fazlaca zordur. Çünkü sıkıntılı bir süreçten geçilmiş olduğu için baş ağrısı, kriz geçirmeye kadar gidilebilir. Fakat günümüz teknolojisinde elektronik sigara yardımıyla tütün sigarayı bırakmak kolaydır. E sigara düzgüsel tütünlü sigara benzer biçimde değildir. Kullanımı da fazlaca kolaydır. Tank, likit, coil aparatları takılarak hazırlanmış olur. İçerisinde bulunan likit sıvı ve aroması yardımıyla buhardan duman elde edilir. Sigara bırakmak isteyenler e-sigarayı tercih ediyor. Yapılan araştırmaya nazaran Türkiye’de sigara bırakmak isteyen her 10 kişiden 5 tanesi, e sigarayı tercih ediyor. Tercih edenlerin de sigarayı bıraktığı belirlendi.


Elektronik Sigaranın Yapısı


Elektronik sigaranın yapısı düzgüsel sigaraya nazaran büyüktür. Her bütçeye müsait kitler bulunur. Likit kartuş olarak malum kartuş pod sistemle birlikte çalışır. Doldurulabilir tankının bulunur. İçerisine istediğiniz Aroma sıvısını koyabilirsiniz. E sigara Likidi yardımıyla elde edilmek istenen buğu ve duman basit sağlanır. Bu sebepten ötürü e sigaranın en mühim parçası Likit sıvıdır diyebiliriz. Adeta e-sigaranın en mühim tamamlayıcı parçasıdır diyebiliriz. Yüzlerce likit sıvı bulunur. Önemli olan size hitap edecek likit sıvının ve aromanın belirlemeniz gerekir.


E Sigara Neden Tercih Edilir?


Sigara aşırı derecede tüketilen bir tütündür. İçerisinde zehirli nikotinin bulunması içenlere pek hastalık vermiyor. Dikkat ettiyseniz, sigara üstünde ‘’sigara içersen ölürsün’’ yazısı bulunuyor. İnsan sağlığına negatif tesiri bulunan sigara Türkiye’de oldukça fazla içiliyor. E sigara adında sigara türünün bulunması, insan sağlığına yarar elde etmiş olur. E sigara düzgüsel sigara benzer biçimde değildir. Bu sigara iki nedenden ötürü tercih edilir. Sigara tiryakiliğinden kurtulmak için ve içilen fazla sigarayı en az seviyesine tutmak tercih ediliyor. Sigara son zamanların en büyük zehirli nikotin barındıran tütünlü içeceğidir. Tütünlü sigaradan kurtulmak için e sigarayı kullanmanız size yarar sağlar.


Elektronik Sigaranın Özellikleri


Elektronik sigara içenlerin sağlıkları, tütünlü sigara içenlere nazaran daha çok iyidir. Özellikle tütünlü sigara kuru öksürük, bronşit, koah ve akciğer kanserinin olmasında baş etkendir. E sigaranın yanma özelliği bulunmuyor. Bu durumda yangın olma tehlikesi sıfırdır. Normal sigarada bulunan dumanı öykünmek eder. İçenin ruhsal olarak sigara hissi vererek rahatlamasını elde etmiş olur. Normal sigaranın vermiş olduğu fena koku vermez. Pasif içiciliğe niçin olmaz. E sigara bireyin arzusuna nazaran istenilen ölçüde hazırlanmış olur. Kolay hazırlanmış olur ve temizlenmesi fazlaca kolaydır.İçerisine istenilen aromalı meyveyi ve likit sıvıyı koyabilirsiniz. Elektronik sigara tercihe nazaran hazırlanıp, içilir.


E Sigaranın Temizlenmesi Nasıldır?


E sigarayı temizlemek fazlaca kolaydır. İki değişik temizleme oluyor. Bunlardan bir tanesi; Replace ablec oil temizliği öteki ise, Rebuild able coil temizliğidir. Özellikle su tankı ve coil kısmının temizliği önemlidir. Ilık suyun dibine elektronik sigara tankını tutmanız yeterlidir. Fakat içine koyulan aromalı likitin tam temizlenmesi de büyük ehemmiyet taşıyor. Çünkü Aroma likit keyfi verdiği için sonrasında ki hazırlamada fena tat verebiliyor. Bu nedenden ötürü tankının güzelce yıkanması gerekir. Ilık suyun dibine 2 dakika falan tutmanız yeterlidir. Fakat öteki bir metot ise, boş bir kabın içerisine ılık suyu koyarak temizleme işlemini yapabilirsiniz. Elektronik sigara temizleme işlemi bittikten sonrasında güzelce kurulanması gerekir. Herhangi bir damla su kalmayacak biçimde silinmesi gerekir. Elektronik sigarayı temizleme işlemi fazla zaman kaybı yaşamadan yapılır.