Elektronik cihazların derhal tüm bunlar düşük de olsa patlama, yangın çıkarma benzer biçimde riskler taşır. Bu nedenle dayalı olarak elektronik sigaraların patlama ihtimali de bir çok vakit e-sigara kullanıcılarının büyük bir bölümünü endişeye sürüklemektedir. Kullanıcılar, elektronik sigara niçin patlar sorusuna yanıt aramanın yanı sıra bu durumu önlemeye yönelik alabilecekleri tedbirleri de merak etmektedirler. 

 

Bu sebeple elektronik sigara endüstrisinin köklü firmaları içinde yer edinen E-buhar ailesi olarak bugünkü yazımızda e sigara sektöründe hemen hemen gündemden düşmeyen elektronik sigara niçin patlar mevzusuna dair bilmeniz ihtiyaç duyulan bütün ayrıntıları sizlerle paylaşacağız.

Elektronik Sigara Neden Patlar?

Birçok elektronik aygıt benzer biçimde e-sigaralar da malumat eksikliğinden yahut dikkatsizlikten meydana gelen yanlış kullanımlardan ötürü ara sıra muhtelif sorunlar yaratabilmektedir. Kullanıcıların yaralanmasına niçin olabilecek kadar ciddi hasarlara neden olabilen bu problemlerden bir tanesi de elektronik sigara patlamalarıdır. 

 

Elektronik sigara patlamalarına niçin olabilecek birden fazla durumdan laf edilebilir. Bilinçsiz ve yanlış kullanımdan meydana gelen bu patlamalar, cilt ve saç yanması, organ ve doku kaybı benzer biçimde geri dönüşü olası olmayan yaralanmalara yol açabilir. Alacağınız birtakım önlemlerle kendinizi ve sevdiklerinizi bu duruma karşı korumanın olası bulunduğunu söyleyebiliriz. Peki tehlikeli sonuçlar doğurabilen elektronik sigara niçin patlar? 

Kalitesiz Pil Kullanımı 

Elektronik sigara patlamalarının en mühim nedenleri içinde kalitesiz pil kullanması yer almaktadır. Eğer elektronik sigaranızın içinde yer edinen piller bir biçimde zarar gördüyse cihazınız azar azar ısınır ve bu esnada pilin arasında bulunan zararı olan kimyasallar gaz salınımı gerçekleştirir. Bu salınım esnasında ise piller kısa dönem yaparak yangına yahut patlamaya sebebiyet verebilir. 

 

Bu nedenle cihazınızın içinde kullandığınız pillerin kaliteli olması büyük ehemmiyet taşır. Pil kullanımından kaynaklı olarak ortaya çıkan elektronik sigara patlamalarını önlemek için pilleri kutusuyla birlikte muhafaza edebilirsiniz. 

 

Eğer cihazınız için hangi pilin daha emin bir kullanım sağlayacağını merak ediyor ve piyasadaki piller arasından seçim yapmakta zorlanıyorsanız Elektronik Sigara için Hangi Pil Kullanılmalıdır? başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Yanlış Şarj Cihazı Kullanımı 

Elektronik sigara niçin patlar sorusuna verilebilecek bir öteki cevap ise e-sigara ile ahenkli olmayan şarj cihazlarının kullanılması olacaktır. ABD Birleşik Devletleri’nde başbakanlık talimatıyla kurulmuş olan Federal Emergency Management Agency tarafınca meydana getirilen araştırmalar da elektronik sigara patlamalarının büyük bir çoğunluğun cihazın şarj edilmesi sırasında meydana geldiğini göstermektedir. 

 

Bu anlamda elektronik sigaranızı şarj ederken özgün şarj kablolarını ve aparatlarını kullanmanın sağlığınız için büyük ehemmiyet taşıdığını söyleyebiliriz. Elektronik sigara kullanıcılarının birçoğu şarj cihazının girişi e-sigaraları ile ahenkli olduğunda cihazlarını şarj etmekte herhangi bir mahzur görmese de bu konum pek oldukça felaketi de ardında getirebilmektedir. 

 

Elektronik sigaranızı en doğru biçimde iyi mi şarj edeceğiniz ile alakalı malumat edinmek için Elektronik Sigara Nasıl Şarj Edilir? Doğru Şarj Etme Yöntemleri başlıklı içeriğimizi ziyaret edebilirsiniz. 

Bilinçsiz Kullanım 

Elektronik sigaralarda özgün olmayan parçaların kullanılması e-sigaranın zarar görmesine niçin olacağı benzer biçimde patlamalara da yol açabilir. Ek olarak pil ve coil bakımının tertipli olarak yapılmaması da bu tür sonuçlar doğurmakta, patlama riskini arttırabilmektedir. 

 

E-sigara kullanmaya yeni süregelen kişiler başta olmak suretiyle bütün kullananların değişik bir aygıt aldığında kullanma emirini okuyarak emek verme prensipleri ile alakalı malumat edinmesi, cihazını tam anlamıyla tanıması da önemlidir. Bu sayede elektronik sigaranın yanlış kullanımdan kaynaklı olarak bozulmasının ve kullanılamayacak hale gelmesinin de önüne geçilebilir. 

 

Elektronik sigaraları daha yakından tanıyabilmek ve kullanım şekillerini öğrenmek için Elektronik Sigara Parçaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır? mevzusu ile alakalı hazırladığımız yazımızı incelemenizi öneririz. 

 

E-Sigara Patlamalarını Önlemek İçin Neler Yapılabilir? 

Elektronik sigara niçin patlar mevzusuna dair bilinmesi ihtiyaç duyulan temel noktalardan laf ettik. Bu durumla karşılaşmamak için alınabilecek önlemler ise konumuzun ikinci bölümünü oluşturuyor.

 

ilk başlarda elektronik sigara patlamalarının temelinde yatan şeylerden bir tanesinin yanlış şarj cihazları kullanmak bulunduğunu söylemiştik. Bunu önleyebilmek için ne olursa olsun elektronik sigaranızın özgün şarj cihazını kullanmanız gerekir. Ayrıca cihazınızı en doğru yöntemle şarj etmeniz de bu mevzuda alabileceğiniz tedbirler arasındadır. 

 

Tıpkı yanlış şarj cihazı benzer biçimde kalitesiz pillerin kullanması da elektronik sigara patlamasına yol açabildiğinden pil seçiminde dikkatli olmanızı öneririz. Kullandığınız pilin cihazınızın marka ve modeline uygunluğunun yanı sıra kaliteli ve güvenli olması da bu aşamada dirimsel ehemmiyet taşır. 

 

Kullandığınız elektronik sigaraları sektörün güvenli markaları arasından seçmelisiniz. Elektronik sigara piyasasında uzun süreden beri yer edinen birtakım güvenli üreticiler, cihazlarının içine daha emin bir kullanım sunan dönem koruma sistemleri yerleştirmektedir. Bu sayede kısa dönem benzer biçimde durumlarla karşılaştığında aygıt kendini otomatikman kapatarak kazaları önler. Bu yüzden şayet eski bir aygıt kullanıyorsanız satın alacağınız yeni elektronik sigaranın bu benzer biçimde özelliklere haiz bulunmasına itina göstermelisiniz. 

 

Tüm bunlara ayrıca elektronik sigaranızı korunaklı bir biçimde taşıdığınızdan güvenli olmalısınız şayet cihazınız modeli oldukça eskiyse otomatik tuş kilidi bulunmayabilir. Taşıma sırasında yanlışlıkla bastığınız tuşlar e-sigaranın patlamasına dahi niçin olabilir. Eğer dönem korumalı bir elektronik sigaranız var ise taşırken tuş kilinin aleni olduğu için güvenli olmalısınız.