Birçok sigarayı bırakmak isteyen kişi bu mevzuda kendilerine destek olmak adına elektronik sigara yada elektronik nargile modellerine yönelmektedir. Elektronik nargile ise e sigara modellerinin daha oldukca buharlı versiyonudur diyebiliriz. Her iki modelin de amacı kişilere ancak nikotini iletmek ve sigara bağımlılıklarından kurtarmaktadır. Özellikle bu alanda hemen hemen yeniyseniz “Elektronik sigara ne çoğunlukla içilmeli” şeklinde sorular oluşabilmektedir. Bu yazımızda elektronik sigara ne kadar içilmeli, e likit nikotin oranları ve tüketimi hakkındaki sizlere rehberlik edecek bilgiler vereceğiz.


Elektronik Sigara Ne Sıklıkla İçilmeli?


Bu suali cevaplamadan ilkin e sigara modelinizin hangi kategoriye girdiğinizi belirlemeniz lazım. Eğer elektronik sigaranız ince ve kalem tip e sigara modeline giriyorsa ve üstünde herhangi bir Watt yada voltaj ayarı yapacağınız bir monitör bulunmuyorsa doğru e likit tarzı fazlaca önemlidir. Bu aygıt için e likit tarzı yaparken öncesinden içmiş olduğunuz sigaranın nikotin oranına benzer bir likit tarzı ehil olacaktır. Örneğin, öncesinden içtiğiniz klasik sigaranın nikotin payı 5mg’ydi. Şu anki likitinizin nikotin oranını da 5 – 6 mg oranında seçmeniz ehil olacaktır. Gelelim günlük tüketim oranına. Genellikle kalem tip elektronik sigara modelleri 2 ml likit haznesine sahiptir. Eğer öncesinden günde yaklaşık 10 tane sigara dalı tüketiyorsanız bu hazne size günlük ehil olacaktır. Bu haznenin haricinde tüketim yapmamaya itina gösteriniz. Eğer günlük bir yada daha çok sigara paketi bitiriyorsanız toplamda 2 hazneden yaklaşık 4 ml e likit tüketimi sizler için ehil olacaktır.

Eğer elektronik sigaranız daha ileri seviyedeyse, şu demek oluyor ki geniş tankı var ise ve Watt ayarı yapabileceğiniz bir ekrana sahipseniz daha değişik bir yol izlemeniz gerekmektedir. Watt seviyesini yüksek seviyelerde kullanıyorsanız, e likitiniz daha süratli tükenecektir. Bu durumda günlük aldığınız nikotin payı da artacaktır. Eğer cihazınızın likit haznesi 4 ml yada daha üstündeyse günlük ancak bir hazneyi tüketecek halde içim şeklinizi ayarlamanızda yarar olacaktır. Eğer likit haznesi 3 ml yada altındaysa hazneyi iki kez yenileyebilirsiniz. Ancak hedefiniz sigarayı bırakmaksa ve nikotin tüketiminizi azaltmaksa hazne kullanımınızı kademeli bir halde azaltmanızda yarar olacaktır.



Eğer pod mod elektronik sigara modeline sahipseniz daha değişik yol izlemeniz gerekebilir. Pod mod modeller fazlaca yeni olup çekim performansı öteki elektronik sigara çeşitlerine bakılırsa daha farklıdır. Pod modlar hem hazne olarak daha küçüktür bununla beraber içim modeli olarak klasik sigaraya en yakın hissiyatı vermektedir. Pod mod için kullanılan likit çeşidi ise salt likittir. Salt likit içinde kullanılan nikotin formu ise öteki e likit türlerine bakılırsa daha doyurucudur. Eğer pod modunuzun haznesi 1 ml kadarsa en çok hazneyi iki kez yenilemeniz önerilir. Ancak daha ileri seviyedeki pod modellerin likit haznesi 2 – 4 ml arası değişmektedir. Salt likit ise nikotin açısından son aşama tatminkar olduğundan tam dolu bir hazneyi bir güne yayarak kullanmanız oldukca daha yararlı olacaktır.


Özet olarak bu yazımızda “Elektronik sigara ne kadar içilmeli?” sorusunu yanıtladık. İçim sıklığınız yukarıda da bahsettiğimiz şeklinde elektronik sigara modelinize bakılırsa değişebilir. Ayrıca, e sigara kullanmadan önceki günlük paket tüketiminizi ve sigaranızın nikotin oranını göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Elektronik sigaranın aslolan amacı bireylere sigarayı bıraktırmak olduğu şeklinde nikotin gereksinimlerini da kademeli bir halde düşürmektir. Bu nedenle, hangi aleti kullanıyorsanız kullanın zaman içinde hem hazne kullanımını düşürmeniz bununla beraber likitinizin nikotin kıymetini zaman içinde azaltmanız sağlığınız açısından oldukca daha yararlı olacaktır.