Elektronik sigara on sene ilkin kadar Çinli bir eczacı tarafınca keşfedilmiştir. Genel olarak tütün ve sigara içimini yansılamak eden bir yapıya sahiptir. Atomizer, güç kaynağı, batarya ve kartuş&tank benzer biçimde parçalardan oluşmaktadır. Genel olarak klasik sigaradan farkı ise: sigara içerken dışarı duman verilir sadece e sigara içimi esnasında dışarı buğu verilir. Bu sebeple bilhassa elektronik sigara içimi için “vaping” kavramı kullanılır. Bu yazımızda ise elektronik sigara işlevleri ve elektronik sigara ne işe fayda mevzusu hakkındaki konuşacağız.


Elektronik Sigara İşlevleri

Elektronik sigara modelleri genel hatlarıyla doğrudan olarak nefesle yada ateşleme tuşuna basarak aktive edilir. Tank yada kartuş içinde bulunan likit ise bataryadan gelen güç ile ısınarak buharlaşır. Bir başka söylemle, kişiler herhangi bir kimyasal tepkimeye maruz kalmaz. Ancak klasik sigarada ise konum tam tersidir. Sigarayı yada tütünü yakarsınız ve bununla beraber birçok kanserojen maddeyi de solursunuz. Bu konum ise elektronik sigaranın ne işe yaradığı hakkındaki minik bir özetidir. Kişiler e sigara ile kimyasal ve kanserojen maddeleri solunum etmez ve bu sayede zararlarını minimuma indirirler.


Elektronik sigara ve pod mod modeller hemen hemen vatanımızda yaygın değildir. Ancak birçok yeni model online mağazalar vesilesiyle satışa sunulmaktadır. Ne var ki, bireyler elektronik sigara ne işe fayda, sigarayı bıraktırır mı, daha mı azca zararı olan benzer biçimde mevzuları merak etmektedir.

E sigara ve e likit içinde bulunan maddeler: propilen glikol, gliserin, nikotin ve aromadır. Sigara içinde ise nikotinin yanı sıra, ziyanı kanıtlanmış olan yüzlerce madde mevcuttur. Net olarak elektronik sigaranın yararı burada ortaya çıkmaktadır. E sigara çeşitleri meydana getirilen araştırmalar doğrultusunda düzgüsel sigaralara oranla daha azca zararı olan olduğu kanıtlanmıştır. Bu nedenle dünyada büyük bir kitle sigaran e sigara geçiş yapmaktadır.Elektronik sigara kullanarak sigarayı bırakabilir miyim? Bu sual birçok kişinin merak etmiş olduğu konulardan birisidir. Sigaraya bağımlı olmamızın tek nedeni ihtiva ettiği nikotin maddesinden ötürüdür. E likit içinde ise nikotin bulunmaktadır sadece zifir karbon monoksit benzer biçimde öteki maddeler bulunmamaktadır. Bu sayede nikotin ihtiyacınız olan şeyi giderirken bununla beraber öteki kanserojen maddeleri solumazsınız.


Örneğin yaklaşık günde bir sigara paketi bitiriyorsanız e likitiniz için 6mg seçeneğini seçebilirsiniz. Eğer pod mod kullanıyorsanız, salt likit için 20mg seçeneğini seçebilirsiniz. Zamanla sigaradan meydana gelen soluk alamama, halsizlik benzer biçimde rahatsızların azaldığını hatta kaybolduğunu göreceksiniz. Zamanla e likitinizin yada salt likitinizin nikotin kıymetini düşürerek nikotin ihtiyacınız olan şeyi azaltabilir hatta tamamen kurtulabilirsiniz.Özellikle pod mod elektronik sigara modelleri hem yapı itibariyle bununla beraber tat olarak sigarayı net biçimde yansılamak etmektedir. Bu sebepten dolayı bireylerin pod mod cihazlara yönelimi gün geçtikçe artmaktadır. Hem fizyolojik olarak bununla beraber buğu çekim performansı olarak sigaraya en yakın hissiyatı vermektedir. İçerisinde ise salt likit bulunmaktadır. Salt likit ise tatminkar bir biçimde kişiye nikotini verir. Birey birkaç çekim ile nikotin ihtiyacını karşılar ve uzun vakit yeniden kullanma ihtiyacı gütmez. Bu sebepten dolayı elektronik sigara ne işe fayda sorusunun en etken cevabına ulaşmaktayız.

Özet olarak bu yazımızda, elektronik sigara ne işe fayda sorusunu cevapladık. Eğer sigaranın üzerinizde bıraktığı sağlıksız tesirleri minimalize etmek istiyorsanız hatta tamamen kurtulmak istiyorsanız e sigara size bunu vaat etmektedir. Elektronik sigara düzgüsel sigaraya oranla daha azca zararı olan olsa dahi tamamen zararsız değildir. Bu sebeple, e likit yada salt likitlerinizin zaman içinde nikotin değerlerini düşürerek nikotin bağımlılığınızdan tamamen kurtulabilirsiniz.