Elektronik sigara gün geçtikçe hayatımızın bir parçası olmaya daha da yaklaşmaktadır. Tüm dünyada birçok fert e sigara yardımıyla sigara bağımlılığından kurtulmayı başarmıştır. Elektronik sigara sektörü geliştikçe, yedek parça, likit ve devamında elektronik sigara ile ahenkli kılıf yada çantalarda üretilmektedir. Elektronik sigaramızı aldıktan sonrasında bakımına da son aşama itina göstermeliyiz. Bu yazımızda “Elektronik sigara iyi mi göç eder ve elektronik sigara bakımı” üstüne konuşacağız. Elektronik sigaramızı darbelere karşı koruyarak uzun seneler süresince sorunsuzca kullanabiliriz.


Kalem tip elektronik sigara modelleri kimi vakit kendi hususi çantasıyla gönderilebilmektedir. Ancak daha büyük elektronik sigara modellerinde yada pod mod cihazlarda çanta yada hususi kap bulunmamaktadır. ilk olarak elektronik sigaramızı darbelerden korumak adına taşımamız önemlidir. Arabamızda, çantamızda yada cebimizde taşıdığımızda aleti kimi vakit dalgınlığımıza muadil gelmiş olarak düşürebiliyoruz.


Zamanla cihazımızın güzel duyu görüntüsü kaybolur, rengi solup üstünde çizikler oluşabilir. Tabi ki bunlar dış görünüşle alakalıdır.

Elektronik sigaramızı düşürdüğümüzde, öncelikle başımıza gelecek olası vaka atomizer camının kırılmasıdır. Cihazınızla ahenkli atomizer camı bulmanız ise oldukca vakit alabilir ve hatta bulamayabilirsiniz. Sonuç olarak yeni atomizer yada e sigara almanız gerekebilir. Bir öteki olası vaka ise cihazınızın batarya kapağının kırılması yada gevşemesidir. Bu biçim durumlarda pillerimiz cihazdan düşebilir yada gevşeyebilir. Sürekli olarak çıkan piller ise bir müddet sonra cihazın beynine zarar verebilir ve kısa dönem oluşmasına niçin olabilir.


Elektronik sigaramızı taşırken alabileceğimiz önlemlerin başlangıcında atomizer yüzükleri gelmektedir. Bu yüzükler çoğu zaman sert plastikten oluşmaktadır ve e sigaranızın atomizer camına geçirilir. Bu sayede, düşme yada darbe durumlarında cihazınızın atomizer camını korursunuz ve kırılmasını önlersiniz. Örneğin, Vaporesso Swag yada Smok Alien şeklinde elektronik sigara modellerinde bu biçim yüzükler çıkmaktadır. Ayrıca, isterseniz bu biçim yüzükler harici satışı da mevcuttur.


Elektronik sigaramızın mod doğrusu batarya kısmını korumak da oldukca önemlidir. Eğer darbe alırsa cihazda hem çizikler doğar aynı zamanda e sigara içinde bulunan parlak zeka çip zarar görebilir. Zarar bulan cihazın hafızası ve çipleri ise bir müddet sonra performans düşürür ve hatta bozulabilir. Özellikle büyük elektronik sigara modelleri için alabileceğiniz önlemlerden birisi ise cihazınıza müsait kılıf satın almanızdır.Birçok renk ve desen de kılıf ile hem güzel duyu imaj elde edebilirsiniz aynı zamanda cihazınızı koruyabilirsiniz.


Elektronik sigaramızı cebimizde taşımak bir müddet sonra istemediğimiz sonuçlara niçin olabilir. Sürekli eğri yada yan duran cihazlardan muayyen bir vakit sonrasında atomizeri gevşeyebilir ve likit sızması oluşabilir. Sızan likit ise aromalı ise üstünüzde koku bırakabilir ve giysinizi değiştirmenize sebep olabilir. Likit çeşitleri ise çoğu zaman yoğun aromalardan üretildiği için kokusu yoğun gelebilir ve kişileri rahatsız edebilir.


Aynı biçimde elektronik sigaramızı çantamızda yada arabamızda taşırken yukarıda bahsi geçen benzer durumlar yaşayabilirsiniz. Eğer cihazınıza müsait kılıf bulamazsanız bile kullanmadığınız gözlük kaplarını yada kılıflarını kullanabilirsiniz. Bu sayede likit sızmalarında etrafa bulaşmaz ve sizi rahatsız etmez. Bir öteki pozitif yanları ise düşmelerde yada darbelerde en minik hasarlarla yada hasarsız atlatabilirsiniz.


Sonuç olarak, bu yazımızda elektronik sigaramızı iyi mi korumamız icap ettiğini ve alabileceğimiz önlemlerden bahsettik. Doğru ve bilgili bir kullanım yardımıyla cihazımızı uzun seneler süresince sorunsuzca kullanabiliriz. Ayrıca, likit sızması ve sıçratması şeklinde istemediğimiz durumlara karşı tedbir almış oluruz. Özellikle cihazımızın bataryasını koruyarak içim performansını ilk günkü şeklinde yüksek olmasını sağlayarak hem daha ekonomik bir kullanım elde ederiz aynı zamanda performansı yardımıyla nikotin ihtiyacımızı efektif bir biçimde gidermeye devam ederiz.