Her geçen gün artan teknolojik yenilikler ve gelişmeler insanların dijital dünyanın içine daha çok dahil bulunmasına niçin oldu. Eskiden dijital alışkanlıklarımız telefon, tablet veya bilgisayar kullanması ile sınırlıyken bugün sigara kullanması da elektronik hale geldi. Eğer kısa sürede elektronik sigara kullanımına başladıysanız ve elektronik sigara iyi mi şarj edilir sorusuna dair bir yanıt arayışı içerisindeyseniz doğru yerde bulunduğunu söyleyebiliriz.


Gün içinde kullanımına sık sık gereksinim duyduğumuz taşınabilir dijital eşyaların kullanması pil ömürleri ile sınırlı. Gün boyu çalışmaya devam etmesini istediğimiz bu eşyaları şarj etmemiz icap ettiğini biliyoruz. Elektronik sigaralar da tıpkı telefonlarımız, bilgisayarlarımız benzer biçimde şarj edilmesi ihtiyaç duyulan cihazlardan biri. Peki elektronik sigara iyi mi şarj edilir biliyor musunuz? 

Kullanım ömrünün uzun olması için elektronik sigaralarınızı doğru biçimde şarj etmeniz oldukca mühim.


Elektronik sigaraların şarj edilmesiyle ilgili merak ettikleriniz var ise elektronik sigara endüstrisinin köklü firmalarından olan Buharistan ailesi olarak sizleri en doğru biçimde bilgilendirmek için hazırladığımız içeriğimize göz atabilirsiniz.

Elektronik Sigara Nasıl Şarj Edilir? 

Kullanıcıların kanserojen maddeleri solunum etmesini engelleyerek daha emin bir sigara deneyimi yaşamalarını elde eden elektronik sigaraları daha uzun soluklu bir kullanım için doğru cihazlarla ve doğru şekilde şarj etmek büyük ehemmiyet taşır. Elektronik sigara kullanıcılarının en oldukca merak ettikleri ve araştırdıkları konulardan önde gelen elektronik sigara iyi mi şarj edilir sorusunu ise birden değişik şekilde yanıtlamak mümkündür bundan dolayı elektrik sigaraları şarj etmenin birkaç yöntemi bulunur. İşte elektronik sigara iyi mi şarj edilir sorusuna dair bilmeniz gerekenler…

1. Pil Şarj Cihazları

Güçlü bir bataryaya haiz olan ve Watt seviyesini istediğiniz noktada ayarlayabildiğiniz elektronik sigaralar çoğu zaman çıkarılabilir pile sahiptir. Bu cihazları satın aldığınızda kutusundan çıkmış olan şarj aletleri ile şarj edebileceğiniz benzer biçimde pillerini çıkartarak pil şarj aleti ile şarj etmek de mümkün.  Eğer kullandığınız e sigaranın tasarımı buna izin veriyorsa, cihazınızın pillerini istediğiniz yerde ve zamanda şarj edebilirsiniz.


Elektronik sigaranız için en müsait pilin hangisi bulunduğunu öğrenmek için Elektronik Sigara için Hangi Pil kullanılmalıdır? başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.


Elektronik sigara üreticileri tarafınca en oldukca tavsiye edilen şarj etme yolu olan pil şarj cihazları, elektronik sigaranızın kullanım süresinin de daha uzun olmasını sağlar. Peki elektronik sigara pili iyi mi şarj edilir?


E sigaranızın pilini pil şarj aleti ile dolduracaksanız şarj olup olmadığını idrak etmek için şarj cihazının üstünde yer edinen fer göstergelerini takip edebilirsiniz. Pilleri ilk taktığınızda yanan kırmızı ışığın yeşile dönmesi pilinizin şarjının 0 olduğu anlamına gelir. Bu uyarının peşinden pil şarj aleti otomatikman durur ve şarj etmeyi bırakır. Sonrasında pilleri elektronik sigaranıza tekrar takarak e sigaranızı kullanmaya devam edebilirsiniz.


Ayrıca, elektronik cihazınızı pil şarj aleti ile şarj etmek istiyorsanız elektronik sigaraya dair her şeyi bulabileceğiniz Buharistan’ın birbirinden kaliteli şarj cihazlarına göz atabilirsiniz. 

 

2. USB Şarj Kabloları

Elektronik sigara iyi mi şarj edilir sorusunu USB şarj kabloları ile de yanıtlayabiliriz. Bir elektronik sigara satın aldığınızda içinden cihazınızı şarj etmek için kullanacağınız bir şarj kablosu da gönderilir. Gönderilen bu USB kabloların kullanması parlak zeka telefonlarımızın şarj kabloları ile aynı mantıkta çalışır.


Bilgisayarınıza, vasıta şarj kitinize veya powerbank benzer biçimde göç eder şarj cihazlarınıza bağlayabileceğiniz USB şarj kabloları elektronik sigaranızı yaklaşık 1 – 2 saat içinde şarj edecektir. Elektronik sigaranızın şarj oranını ekranın sağ üst köşesinde yer edinen göstergeden test edebilirsiniz. Tamamen şarj olduktan sonrasında ise elektronik sigaranızı güvenle kullanmayı sürdürebilirsiniz.


Cihazınızı USB şarj kablosu ile şarj edecekseniz bilmeniz ihtiyaç duyulan birkaç mühim nokta var. ilk olarak şayet USB şarj kablosunu bir fiş adaptörüne bağlayacaksanız, 0.5A çıkışlı bir adaptör kullanmaya dikkat edin. Daha yüksek amperli adaptörler yüksek elektrik akımlarını kaldırmaz ve elektonik sigara benzer biçimde minik cihazlarda kullanıma müsait değildir. Ayrıca doğru USB ekipmanını kullanmanın da bir öteki mühim nokta bulunduğunu söyleyebiliriz bundan dolayı yanlış kablo kullanmak cihazınızda hasara yol açabilir.

Elektronik Sigara Ne Kadar Sürede Şarj Olur? 

Elektronik sigaraların şarj edilme süresi kullanılan şarj aletine bağlı olarak değişim gösterse de bataryanın şarj edilme süresinin yaklaşık olarak 2 – 2.5 saat aralığında bulunduğunu söyleyebiliriz. Elektronik sigaranız ehil şarj seviyesine vardığında üstündeki LED ekranda yanan fer söner veya renk değiştirir. Cihazınızın şarj olup olmadığını bu değişikliğe bakarak anlayabilirsiniz. Elektronik sigaranızı gereğinden uzun zaman şarj etmek de bir müddet sonra cihazınızın sıhhatli çalışmasını engeller ve bozulmasına ortam hazırlayabilir.


Ek olarak elektronik sigaranızı şarjı tam olarak bittikten sonrasında şarj etmek, cihazınızın pil ömrünün daha uzun bulunmasına destek olacaktır. Bu nedenle cihazınızın piline zarar vermemek için şarjı tamamen sıfırlandıktan sonrasında şarj etmenizde yarar var.


Elektronik sigara iyi mi şarj edilir temalı yazımızda sizler için elektronik sigaranızı daha uzun zaman kullanmanıza destek olacak şarj etme yöntemlerini sıraladık.