Yazımızın başlığında bulunan sual birçok elektronik sigara kullanıcısının merak etmiş olduğu konulardan biridir. Özellikle elektronik sigara kullanımına yeni başlamış olacak bireyler cihazlarından iyi mi duman çıktığını merak etmektedir. Ancak burada altını çizmek istediğimiz bir nokta var. Elektronik sigaradan dışarıya duman değil “buğu” çıkmaktadır. Sigara yada puro içerken ateş ile yaktığımız için kimyasal bir tepkime gerçekleşir ve dışarıya duman çıkmaktadır. Ne var ki kullanmış olduğumuz elektronik sigara likiti içinde herhangi bir tütün yada benzeri madde bulunmaz.


E likit, propilen glikol, gliserin, aroma ve nikotin karışımından oluşmaktadır. Bu maddeler ise yüksek sıcaklık sırasında buharlaşma özelliğine haizdir. Elektronik sigara modelleri genel hatlarıyla batarya, atomizer & tank parçalarından oluşmaktadır. Cihazınızın tank bölümüne e likitinizi doldurduktan sonrasında başlama tuşuna basarak açınız. Daha sonrasında elektronik sigaranızın ateşleme tuşuna basarak cihazınızı aktifleştirebilirsiniz. Ateşleme tuşuna bastığınız andan itibaren ise bataryanızdaki yada pillerinizde güç e sigaranızın atomizerine doğru iletilir.

Atomizerde bulunan coil ise bu güç ile ısınır.


Coil içinde teller süratli bir halde ısınır ve bu ısıyı likitinize iletir. Bu muamele ancak bir saniye içinde gerçekleşir. Likitiniz muayyen bir ısıya erişince ağız kanalıyla çekim yapılacak forma gelir. Sigaranın aksine, bu işlemde herhangi bir yanma yada kimyasal muamele gerçekleşmez. Buharlaşma kanalıyla nikotin ihtiyacınız olan şeyi ancak birkaç çekimde giderirsiniz. Bu sayede, elektronik sigaranızdan duman değil buğu çıkar. Bu metot sayesinde, sigaranın aksine kimyasal maddeleri, zifiri yada karbon monoksidi solumazsınız. Sadece aroma tadını hissedersiniz ve bununla birlikte nikotin ihtiyacınız olan şeyi giderirsiniz.


Eğer pod mod elektronik sigara modeli kullanıyorsanız, yeniden benzer bir halde muamele gerçekleşir. Pod mod için salt likit kullanmanız gerekir. Klasik elektronik sigara modellerinden değişik olarak pod mod e sigaralar çoğu zaman pod ve kartuş olmak suretiyle iki parçadan oluşmaktadır. Salt likitinizi cihazın kartuş bölümüne doldurursunuz. Pod modlar ise çoğu zaman zeki çipe haizdir ve fazladan pile gereksinim duyulmaz. Kartuş doğrudan olarak bu zeki çipten güç alarak likiti ısıtır ve buharlaşma kanalıyla solumanızı sağlar. Aynı halde, pod mod elektronik sigaralarda da kimyasal tepkime oluşmaz.Sadece birkaç çekim ile nikotin ihtiyacınız olan şeyi uzun vakit giderirsiniz.


Eğer bolca buğu çıkışı istiyorsanız; pod mod elektronik sigara modelleri size hitap etmeyecektir. Pod modlar, MTL (sigara içim) içim modeline haizdir. Bir başka söylemle, pod modlar klasik sigarayı öykünmek etmektedir ve bolca buğu çıkışına haiz değildir. Eğer bolca buharlı ve keyifli bir içim modelini tercih ediyorsanız tank elektronik sigara modelleri sizlere daha oldukça hitap edecektir.


Elektronik Sigaramdan Daha Yoğun Buhar Nasıl Elde Edebilirim?

Kimi kullanıcılar elektronik sigaralardan kuvvetli buğu bulutları çıkarmayı fazlaca eğlenceli bulmaktadır. Pod mod modellerde de buğu çıkmasına karşın arzu ettiğiniz kuvvetli buğu bulutları için tank elektronik sigara modellerini terich etmeniz gerekmektedir. Bu modeller çoğu zaman çift yada tek pil (yeniden şarj edilebilir pil) ile çalışmaktadır. Tank elektronik sigara modellerindeyse çoğu zaman monitör bulunur ve watt ayarı yapabilirsiniz.


Cihazınızın buğu performansını arttırmak için Watt ayarını arttırmanız gerekmektedir. Ancak Watt ayarınızı aniden arttırmak yerine kademeli arttırmanızda yarar var. Aksi taktirde coiliniz yanabilir. Güçlü buğu performansı için bir öteki mühim müessir ise e likitinizin VG oranının p’den fazla olması gerekmektedir. VG payı arttıkça likitin buğu performansı aynı miktarda artacaktır