Elektronik sigara, sigara tiryakisi olan kişiler için çok avantajlıdır. Zira tütün içeren sigaraların insan sağlığına verdiği zararları e- sigara vermez. Daha birçok pozitif yanları vardır. Sıralayalım:

Sigara Gibi Zararlı Maddeler İçermez

Elektronik sigara tütün bazlı sigaraların içinde bulunan birçok zararı olan kimyasalı içermez. Uzmanlar sigarada 4000’den fazla kimyasal içerik bulunduğunu açıklıyor. Oysa e-sigara muhteviyatında bu maddelerin hiçbiri bulunmaz. Nikotin payı isteğe bağlı olarak ayarlanabilir. Nikotinsiz elektronik sigaralarda vardır. Sigarada nikotinin yanı sıra amonyak, arsenik, kadmiyum, formaldehid, aseton, bütan, terebentin, benzen benzer biçimde birçok zehirli kimyasal madde bulunur. Elektronik sigaralarda bunlar bulunmaz. Tütün içeren sigaralarda bulunan pek oldukça zararı olan kimyasal artık bedeninize giremez ve size zarar veremez. Elektronik sigaranın en büyük pozitif yanları sağlığınızı korumak olacaktır. Hayatta insanların en kıymetli varlığı esenlik sigara tadı uğruna feda edilir. Ancak e- sigara bunun önüne geçerek kişilere sıhhatli bir ömür sunar.

Hastalıklara Neden Olmaz

Elektronik sigara düzgüsel sigaralar benzer biçimde hastalıklara sebep olmaz. Sigaranın kanser başta olmak suretiyle akciğer rahatsızlıkları, teneffüs yolu rahatsızlıkları, koah, cilt rahatsızlıkları benzer biçimde daha birçok hastalığa sebep olduğu uzmanlar tarafınca açıklanıyor. İnsan sağlığına verdiği tahrip edici zararlar sebebiyle sigaranın bırakılması gerektiği vurgulanıyor. Her sene milyonlarca insan sigaranın meydana getirmiş olduğu hastalıklardan ölüyor. E- sigara bu rahatsızlıkların hiçbirine niçin olmuyor. Sürekli yüksek nikotin içeren likit kullanmıyorsanız elektronik sigaranız sağlığınıza zarar vermeyecek ve hasta olmanıza niçin olmayacaktır. Hasta olmak yahut sigaradan ötürü genç yaşta ölmek istemeyen kişilerin sigara yerine elektronik sigara içmeleri öneri ediliyor. Sigaranın sebep olduğu en yaygın olan rahatsızlık koah ile binlerce insan teneffüs cihazlarına bağlı olarak hayatını geçinmek ettirmeye çalışır. Büyük sıkıntılar yaşayan soluk darlığı çeken insanoğlu için elektronik sigara oldukça iyi bir seçenek olur. Sigarayı bırakamayan tiryakiler teneffüs aletine bağlı zorlu bir yaşam yaşamak istemiyorlarsa e-sigara tercih edebilirler.

Sigara Bırakmada Etkilidir

Elektronik sigara, sigara tiryakisi olan kişilerin bırakmalarında çok etkilidir. El ve dudak tiryakiliğine son veren e-sigara ile sigarayı bırakmak oldukça daha basit olur. Vücudun nikotin bağımlılığı likit içinde yer aldığından şahıs sigara içme isteği duymaz. Sigaraya bağımlı olan kişiler aygıt ile elde tutma ve dudakta hissetme alışkanlığından vazgeçerler. Böylece sigarada bulunan binlerce zararı olan kimyasalı bedenlerine almadan sigara keyfini elektronik sigara ile gidermiş olurlar. Hem sigara zevkini yaşayıp bununla beraber hastalıklar olmadan sıhhatli bir hayata devam ederler. Birçok sigara tiryakisi zararı olan bulunduğunu bilmiş olduğu şekilde bırakamadığını belirtir. Oysa elektronik sigara ile kolayca sigarayı bırakabilirler. Sıkıntılı bir sigara bırakma dönemi ile depresyona girmeden ruhsal bir refah ile sigaradan vazgeçebilirsiniz.

Elektronik Sigara Cildinizi Korur

Elektronik sigara tütün içeren sigaralar benzer biçimde ellerde ve dişlerde sararmaya niçin olmaz. Ayrıca sigaranın niçin olduğu ciltte lekelenme, kırışma, renk değişimi benzer biçimde etkisinde bırakır yapmaz. Hatta e- sigara ile oluşan buğu cilt gözeneklerinizi açan müspet etkisinde bırakır de yapar. Sağlıklı ve güzel bir cilt için sigara yerine elektronik sigara kullanılması öneri edilir.

Elektronik Sigarada Yanma Olmaz

Elektronik sigarada tütün bazlı sigaralar benzer biçimde yanma olmadığından başta karbondioksit olmak suretiyle birçok zararı olan gazın salınımı olmaz. Bu da daha sıhhatli bir keyif sağlar. Sigara yandığında ortaya çıkan gazlar sigara içen kişiye olmasıyla birlikte çevresine de zarar verir. Elektronik sigaralarda bu şekilde bir sıkıntı yaşanmaz. Ayrıca yanma olmadığından yangın riski de ortadan kalkar. Yanan izmaritin atılması kararı ortaya çıkabilen yangın tehlikesi olmaz.

Elektronik Sigara Ekonomiktir

Sürekli artan sigara tutarları sigara bağımlıları için çok külfetli bir masraf haline gelmiştir. Her sene sigaraya binlerce lira ödeyen tiryakiler için elektronik sigara büyük bir fırsattır. Zira bir kere e- sigara aleti satın aldığınızda aylık oldukça cüzi bir tutar ile likit alarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Sigara paketlerine verdiğiniz para artık bütçenizi sarsmaz. Cihazınızı dikkatli kullanırsanız oldukça uzun seneler sigaraya para ödemeden elektronik sigara ile zevkinize devam edersiniz.

Elektronik Sigarada Lezzet Çeşidi Vardır

Elektronik sigara likitleri birbirinden leziz aromalar ile üretilir. Kendi damak keyfinize müsait aromalara haiz likitleri deneyebilirsiniz. Her seferinde değişik lezzette likit alarak devamlı farklı tatlar ile keyif yapabilirsiniz. Tütün bazlı sigaralarda bulunmayan bu hususiyet ile e-sigara size lezzetli bir zevk sunuyor. Bu pozitif yanları kullanarak değişik lezzetlerde muhtelif keyifler yakalayabilirsiniz. Ayrıca buğu ile bu aroma kokuları etrafa yayılır ve çevrenizdeki kişilerde bu durumdan oldukça memnun olurlar. Likitler mevzusunda oldukça sert aromalı likitler seçilmemesi öneri edilir. Zira oldukça yoğun aromalar mide bulantısı benzer biçimde şikayetlere niçin olabilir. Ayrıca hep aynı meyve aroması likitleri kullanmanız da önerilmiyor. Çünkü mesela devamlı elma aromalı likit kullanan kişilerin elma tadını artık alamadığını belirtiyorlar. Bu nedenle değişik tatlar denemeniz ve oldukça yoğun aroması olmayan lezzetler denemenizde yarar var.

Elektronik Sigara Çevre Dostudur

Elektronik sigara yanma olmadığından yoğun bir duman ile muhit kirliliğine niçin olmaz. Mis benzer biçimde aroma kokusu olan buğu üfleyen e-sigara çevrenizdeki kişileri rahatsız etmek yerine keyif almalarını bile sağlayabilir. Her sene sigara izmaritinden orman yangınları, ev yada işyeri yangınları olur. Oysa elektronik sigaralarda bu şekilde bir sıkıntı ne olursa olsun olmaz. Çünkü yanma vakası yoktur. Tütün bazlı sigaralar yandığında duman ile beraber fena bir koku çevreye yayılır. E-sigara ile fena kokulardan kurtulursunuz. Park ve bahçelerde atılan sigara izmaritleri fena bir manzara yaratır. Elektronik sigaralar ile bu muhit kirliliği de olmayacaktır. Evinizde fena gözüken ve kirli kokan kül tablaları olmaz.

Elektronik Sigara Ergonomik Şık Bir Tasarıma Sahiptir

Elektronik sigara avantajlarından biri de oldukça şık bir tasarıma haiz olmasıdır. Çantanızda yahut cebinizde taşıyabileceğiniz aygıt hoş bir aksesuar görünümündedir. İçerken elinize aldığınızda karizmatik bir duruş sergilemenizi sağlar. Farklı renk ve desen seçenekleri ile tasarlanan elektronik sigaralar kadınlar ve erkekler için farklı dizayn ve modeldedir. Sigara içerken cool bir görüntü sergilemenizi sağlayacaktır. Hafif ve basit taşınabilir olması, gün boyu şarjı olan bataryası ve çakmak nakliyat derdine son veren e- sigara ile zevkinize keyif katabilirsiniz.

Elektronik Sigarada Bitirme Zorunluluğu Yoktur

Elektronik sigara tütün içeren sigaralar benzer biçimde yaktım bitirmek zorundayım benzer biçimde bir durumu ortadan kaldırır. Sigara tiryakileri yaktıkları sigarayı sonuna kadar bitirmek isterler. Çünkü hem sigara keyifleri yarıda kalsın istemezler bununla beraber sigara çok pahalıdır ve ziyan olmasın derler. Bazen bir işe yahut araca yetişmeleri gerektiğinde tüh sigaram da bitmesi telaşına düşerler. Oysa elektronik sigara da bu sıkıntıların hiçbirine gerek yoktur. Cihazınızda bir düğmeye basıp açar arzu ettiğiniz kadar içer yeniden basıp istediğinizde kapatıp cebinize yahut çantanıza koyarsınız. İstediğiniz yer ve zamanda arzu ettiğiniz kadar içebilmenizi sağlar. Bu da büyük bir keyif özgürlüğüdür. E-sigara ile keyfinize serbest bir halde keyifle sigara içebilirsiniz.