Günümüzde birçok insan sigara içmektedir ve zaman içinde sigaranın verdiği zararlardan kurtulmak yada en aza indirmeye çalışmaktadırlar. Son 10 yılda buluş edilen ve gittikçe popülerleşen elektronik sigaralar değişik anlamda da tüketicilere destek olmaktadır. Bilindiği suretiyle sigara ihtiva ettiği zararı dokunan toksinler sebebiyle de havaya fena kokular yayabilmektedirler.


Bununla da kalmayıp hem bireylerin üstlerini sigara kokutup aynı zamanda diş sararmalarına kadar zarar vermektedir. Ancak elektronik sigara daha pak içinde ne olduğu yardımıyla çevreye fena koku yaymaz ve diş sararması benzer biçimde istenmeyen kokulardan sizi korur.


Gittikçe gelişen teknoloji ile birçok elektronik sigara firması her geçen yıl daha lüks, şık ve teknolojik donalar ile donatılmış cihazlr üretmektedir. Sigaranın zararları artık hepimiz tarafınca kabul görmüş ve ilmi olarak binlerce gözlem ve inceleme ile ispatlanmıştır. Bu nedenle milyonlarca kişi sigarayı bırakmak ve daha sıhhatli yaşam yaşamak istemektedir.


Sigarayı bırakmak veya zararı dokunan tesirini azaltmak adına her yıl birçok insan elektronik sigara kullanmaya başlamaktadır. Elektronik sigara; sigara işlevini yayınlayan sadece � daha azca zararı dokunan olan cihazlardır. E sigaralarda kullanılan likit genel hatlarıyla bitkisel içerikler ve muayyen miktarlarda nikotin içerir. Sigarada olduğu benzer biçimde zifir, karbon monoksit yada kanser edici maddeler içermez.


Elektronik sigarada kullanılan likitlerde bitkisel gliserin (VG) ve propilen glikol (PG), aroma ve muayyen oranda nikotin bulunur. E sigaralarda likiti buharlaştırmadan ilkin mod ve batarya sıcaklık gönderir ve likiti aerosola çevirir. Elektronik sigara kullanıcılar sigarada olduğu benzer biçimde nikotin gereksinimlerini kolaylıkla karşılarlar.


E sigaralar kapalı alanlarda da kolaylıkla kullanılabilmektedir; bundan dolayı sigarada olduğu benzer biçimde rahatsız edici duman yaymaz, tam bilakis aroma esansı içeren buğu yayar. Bu da hem size aynı zamanda çevrenizi rahatsız etmez. Havaya yayılan buğu ise su tanecikleri ihtiva ettiği için kapalı alanda dahi elektronik sigara fena koku yaratmaz yada havada sis oluşturmaz.


Elektronik Sigara ve Sağlık


Birçok global incelemelerde göstermektedir ki elektronik sigaralar reel sigara oranla daha azca zararlıdır. Tabi ki de, e sigara zararsızdır demiyoruz; sadece düzgüsel sigarada olan zararı dokunan ve kanserojen maddeleri içermediğini belirtmekte yarar var. Gerçek sigara da 2000 civarında zehirli içerik bulunmaktadır.


Bu zehirler bununla beraber fena kokuya sebep olurlar. Bu anlamda elektronik sigara nikotin ihtiyacını karşılamak isteyen bireylerin yardımına koşmaktadır. Ayrıca elektronik sigaranızda bulunan likit buharlaştığında da havaya zehirli madde yaymaz; bu anlamda siz e sigaranızı tüketirken başka insanların da sağlığını tehdit etmemiş olursunuz.


Elektronik sigarayı iyi mi kullanırım? Hangi Elektronik Sigarayı Seçmeliyim?

Elektronik sigaralar çoğu zaman iki parçadan oluştur: pod (doğrusu bataryanın bulunmuş olduğu kısım) ve atomizerden oluşur. E sigaranız enerjisini bataryadan alır ve atomizerde bulunan likiti ısıtarak buharlaştırır. Elektronik sigaralar likitlerinizi yakmaz, onları buharlaştırır. Böylece havaya fena koku yada duman vermez, tam bilakis kullanmış olduğunuz likitin aromasını yayarak odada yada içtiğiniz alanda güzel koku bırakır.


Gelişen teknoloji ile piyasada yüzlerce elektronik sigara bulunmaktadır. Bu anlamda şayet e sigaraya yeni başlayacaksınız, ince, kalem benzer biçimde elektronik sigaralar ile başlamanızı öneririz. Böylece bir elektronik sigaranın iyi mi çalıştığını ve mekanizmasını öğrenirsiniz. Daha sonrasında daha ileri düzen elektronik sigaralara geçebilirsiniz.


Ayrıca son yıllarda trend olan bir öteki tip e sigara ise, pod mod cihazlardır. Bu cihazlar malum e-likit ile değil salt likit ile çalışır. Sigara içime ise daha yakındır. Yani yoğun buğu çıkarmaz, direk nikotin ihtiyacı karşılamaya yöneliktir. MTL (mouth to lung) içime uygundur.