Elektronik sigaralar pil mevzusunda ikiye ayırabiliriz. Kalem tip elektronik sigara modelleri ve pod mod e sigaralar çoğu zaman dahili pil ile çalışır. Ekstra pil almanıza gerek kalmamıştır ve doğrudan olarak USB şarj kablosunu kullanarak şarj edebilirsiniz. Ancak daha büyük elektronik sigara modelleri bir yada iki harici pil ile çalışmaktadır. Eğer bu sektörde yeniyseniz 18650 pil modelini daha evvel duymamış olabilirsiniz. El fenerlerinde yada notebook bataryalarında kullanılan bu pil modeli hem de elektronik sigara pili olarak isimlendirilmektedir. Bu yazımızda “Elektronik Sigara için Hangi Pil Uyumludur?” sorusuna değişik seçenekler ile cevaplayacağız.


18650 pil, bir başka söylemle elektronik sigara pili yine şarj edilebilme özelliğine sahiptir. Bu özelliği yardımıyla kullanıcılar açısından çok ekonomik bir özelliktir. Yazımızın devamında elektronik sigara pillerinin özelliklerini, farklılıklarını ve iyi mi kullanıldıklarını anlatacağız. Eğer Vaporesso Revenger X, Vaporesso Swag yada Smok Priv benzer biçimde gelişmiş tank elektronik sigara modeli kullanıyorsanız 18650 pillerin çeşitlerini ve kullanım özelliklerine bu yazımızda ulaşabilirsiniz.


Elektronik Sigara Pili ve Tek Kullanımlık Piller

Tekrar yine şarj edilebilen piller, şu demek oluyor ki 18650 pil modelleri, harici pil ile çalışan bütün elektronik sigara modelleri ile uyumludur. Bu pil modellerinin ulaşabileceği en çok kıymet ise 3.7 V değerindedir. 18650 pil kategorisinde birçok dünya markası yer edinmekedir. Samsung, LG, Panasonic ve Sony benzer biçimde elektronik firmalarına ilişkin kaliteli elektronik sigara pil çeşitleri de mevcuttur. Tek kullanımlık piller ise hem güç olarak bununla birlikte ebat olarak elektronik sigara modelleri ile ahenkli değildir.

Elektronik Sigara İçin Hangi Pil Markasını ve Modelini Seçmem Gerekir?

18650 pil çeşitleri notebook bataryalarından oyuncak sektörüne kadar birçok alanda kullanılmaktadır. Tank elektronik sigara modelleri için de 18650 piller sıkça tercih edilmektedir. Bu pil modelleri e sigaranızın sert metalden yapılma olan batarya kapağı vesilesiyle korunur. + ve - kutuplarına bakılırsa yerleştirilir.


Bu pil modelleri bu kutupları yardımıyla cihazların gövdesine ergonomik biçimde bağlanır. Piller elektronik sigaranıza güç yollar ve bu güç de atomizere iletilir. Atomizer içindeki coil ise ısınır ve likitinizi ısıtır. Isınan likit ise buharlaşır.ve çekim yapılır. Çekim performansı için seçtiğiniz pilin kalitesi çok önemlidir. Pilin enerjiyi ve gücü iletmesi ve hızı cihazın performansı açısından çok önemlidir. Önemli bir nokta ise pil tarzı esnasında kaliteli pil seçmeli ve düzmece pillerden uzak durmaktadır.


Sahte pillerin çoğu zaman haricinde rahat malzemeden yapılma bir kaplama vardır. Sahte piller kullanması riskli olduğu benzer biçimde performansı da düşüktür. Şarjları süratli bittiği benzer biçimde deforme riskleri de yüksektir.


Endüstride birçok değişik markada 18650 pil markası vardır. Tabi ki, bu piller kalitesine ve gücüne bakılırsa farklılık gösterebilmektedir. Cihazımızı tam performansta çalıştırabilmek için kaliteli pil almamız çok önemlidir. Kullanıcıların en oldukça tercih etmiş olduğu markalar ise Sony, Panasonic, LG ve Samsung pil markalarıdır. Fiyatları ise 150 ve 160 TL içinde değişmektedir. Orijinal elektronik sigara pilleri kaliteli hammaddeden yapıldığı için ağırlığı düzmece olanlara bakılırsa daha ağırdır.


Sonuç olarak bu yazımızda elektronik sigara için hangi pil kullanılması gerektiğinden bahsettik. Samsung, Sony, LG ve Panasonic elektronik sigara pilleri en oldukça tercih edilen markalardır. Bu markalarda kendi içlerinde değişik değerlere haiz piller bulunmaktadır. Genel olarak özgün piller sahtelerine bakılırsa daha ağırdır.