Elektronik sigara kullanımına yeni başlamış olan bireyler için sigara içim söylemi fazlaca yabancı gelecektir. Ancak, bu terimleri bilerek elektronik sigaranızı kullanırsanız; fazlaca daha eğlenceli içim meydana getirmeye başlayacaksınız. Birçok e sigara aygıt açıklamasında sub-ohm içim yada MTL içim şeklinde kavramları sıkça okursunuz. Bu yazımızda bu kavramları net başlıklar halinde, siz kıymetli müşterilerimiz için detaylıca inceleyeceğiz.


Elektronik Sigarada Sigara İçim/MTL İçim Nasıldır?



Bu kavram bilhassa elektronik sigarada yeniyseniz; size fazlaca yabancı gelecektir. Ancak MTL içimin bir öteki adı sigara içimdir. MTL açılımı “Mouth to lung” doğrusu ağızdan akciğere doğru meydana getirilen içimdir. 


Bu içim benzer biçimde buğu bulutları daha azca yoğunluktadır; sadece içim şekli sigarayı öykünmek etmektedir. Sigara içim yada MTL atomizer seçtiğiniz taktirde bu içime başlayabilirsiniz. Cihazınızdan daha azca buğu çıkacaktır; sadece sigaraya benzediği için boğaz vurumu fazlaca başarılıdır. 


Elektronik sigaranızdan çıkan buğu bulutları daha yoğun kıvama sahiptir. Özellikle, yoğun aroma yada nikotin seviyesi yüksek likitlerde tercih edilen bir içim şeklidir. Son yıllarda gittikçe popülerleşen pod sistemli cihazlarda çoğu zaman MTL içim bulunur.


E Sigara Kullanıcılarının MTL İçim Tercih Etme Sebepleri

MTL içim şekli kimi kullanıcılara daha fazlaca hitap etmektedir. ilk başlarda bireyler kimi vakit kapalı ortamlarda elektronik sigaralarını tüketmekten çekinebilmektedirler. Yoğun buğu bulutlarını çıkarmaktan rahatsız olabilmektedir. MTL içim benzer biçimde buğu payı en minimal seviyededir; hemen hemen görülmemektedir.


MTL içim çoğu zaman yoğun aroma ve daha yüksek nikotin seviyesine haiz likitler için fazlaca uyumludur. Aroma tadını net biçimde hissederken nikotin doyumuna süratle erişebilmek için harika bir seçenektir.


MTL İçim Sigarayı Bırakmakta Etkili Midir?

MTL içimin bir öteki ismi sigara içimdir. Sigaradan çektiğiniz nefesi öykünmek eden bir mekanizmaya sahiptir. Özellikle, tek seferde sigarayı bırakmak isteyen bireylerin tercih ettikleri içim şeklidir. Çektiğiniz nefes; boğaz vurumu mevzusunda fazlaca başarılıdır. 


Hem sigara içim aynı zamanda nargile içim nikotin ihtiyacınız olan şeyi karşılamak için oluşturulmuş çekim şekilleridir. Ancak içerken verdikleri hissiyatlar farklıdır. Ancak meydana getirilen araştırmalara bakılırsa, son yıllarda bilhassa MTL içim yeğleyen bireylerin sayısı da gittikçe artmaktadır.


Sub-OHM İçim Nedir? Kimlere Hitap Etmektedir?

Sub-ohm terimi birçok elektronik sigara cihazın açıklamasında bulunan bir havramdır. Sub-ohm içim olarak lügata geçen bu içim şekli ile kuvvetli buğu bulutları elde edilmektedir. Sub ohm cihazlar düşük rezistans seviyesine haiz coil çeşitleri ile ahenkli çalışmaktadır. Coil çeşitleri çoğu zaman 1.0 ohm den daha azca oldu.

 

Özellikle 2014 senesinden itibaren sub-ohm içim şekli gittikçe popülerlik kazanmaktadır. Bu içim şeklinin öteki adları ise “Nargile İçim” yada “DL İçim” olarak geçmektedir. Atomizerde bulunan hava kanalları yardımıyla kuvvetli çekim yapmanızı sağlar. Yüksek watt seviyelerine kolaylıkla çıkmanızı sağlar ve çekim şeklinizi fazlaca güçlü kılar.


Geleneksel mod elektronik sigaraların bir çok çoğu zaman sub-ohm içim şekline sahiptir. Genellikle fazlaca buğu çıkması kişileri sorgulamaya yöneltebilir; sadece likit çekiminden çıkan şey duman değil buhardır. Klasik sigaranın aksine tütün yakılmaz, likite sıcaklık verilerek buharlaştırılır.


Boğaz Vurumu Etkili Bir Şekilde Nasıl Yakalayabilirim?

E sigara kullanımına başladığınızda en fazlaca karşılaşacağınız laf öbeklerinden birisi de “Boğaz Vurum’dur”. Boğaz vurum demek elektronik sigaranızdan çekmiş olduğunuz nefesin boğazınıza vurumu ve doyumu anlatım etmektedir. 


Boğaz vurum şeklini etkileyen mühim faktörlerden biriside kullanmış olduğunuz likitin haiz olduğu VG/PG değerleridir. PG payı arttıkça likitin boğaz vurumu aynı miktarda artar. Bu nedenle likitinizi seçerken VG ve PG değerlerine dikkat ediniz. Aksi taktirde boğaz tahrişi problemi yaşayabilirsiniz.


Genellikle mod elektronik sigaralarda tercih edilen nispet p yada � VG ve 0 ve   PG oranları tercih edilmektedir. Ancak pod sistemli elektronik sigaralarda bu nispet ` VG @ PG benzer biçimde olabilmektedir. 


Eğer boğaz vurumu elektronik sigara kullanırken tercih ettiğiniz bir husus ise, pod mod elektronik sigara yada MTL içim doğrusu sigara içim e sigara tercih etmelisiniz. Eğer buğu performansı sizin için daha önemliyse sub-ohm yada DL içim dediğimiz cihazları tercih etmenizde yarar var.


Elektronik Sigara İçim Tarzları ve Atomizer Çeşitleri



Yeni bir aygıt yada atomizer alacağınız vakit izahat kısmında çoğu zaman hangi içime müsait olduğuna dair malumat bulunur. Elektronik sigara açıklamalarına bakarak cihazınızı seçmeniz doğru içim yapabilmeniz önemlidir. 


Vaporesso Revenger X yada Vaporesso Armour Pro veya Smok X Priv, Smok G Priv 2 şeklinde elektronik sigara çeşitleri nargile içim olarak da adlandırılan sub-ohm içime müsait cihazlardır. Bu cihazlar ile ultra buğu bulutları çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda, net aroma iletimini sağlar.


Juul, Smok Nord Pod yada Vaporesso Renova Zero şeklinde cihazlar pod sistemli elektronik sigaralara örnektir. Pod mod elektronik sigaraların ortak özelliklerinden birisi de sigara içim doğrusu MTL içime müsait olmasıdır. Bu biçim cihazlar çoğu zaman boğaz vurum mevzusunda da fazlaca başarılıdır.


Salt Likit Nedir? Geleneksel E Likit Çeşitlerinden Farkı Nedir?

Geleneksel e likit çeşitleri mod elektronik sigaralarla ahenkli olacak biçimde üretilmektedir. Ancak, son yıllarda daha ilkin ismini sık duymadığınız “salt likit” yaşamımıza girmiş bulunmaktadır. 


Salt likit tütün yapraklarının en saf halinden elde edilmiş nikotin tuzlarından yapılmaktadır. Likit yapısı olarak düzgüsel e likit çeşitlerine bakılırsa daha yoğun bir kıvama sahiptir. Daha fazlaca sigara içim yada MTL içim yöntemlerinde kullanılan likit türüdür. Özellikle pod sistemli elektronik sigaralar ile ahenkli çalışan likittir.


MTL İçim (Sigara İçim) ve DL İçim (Nargile/Sub-Ohm İçim) Arasındaki Farklar Nelerdir?

Yazımızın son bölümünde bu iki içim tarzının farklılarına ve her birinin avantajına değineceğiz. Sigara içim şekli bilhassa son senelerde gittikçe popülerlik kazanan bir içimdir. Kullanıcısına ultra aroma ve nikotin iletimi sağlar. 


Sigara içim özelliğine haiz e sigara çeşitleri genel hatlarıyla fazlaca daha hafifçe ve portatif aygıt çeşitlerine sahiptir. Günlük yaşantınızda kullanması fazlaca rahat cihazlardır. Bu elektronik sigaralar çoğu zaman salt likit ile uyumludur. Dışarıya çıkan buğu miktarı da fazlaca daha azdır. MTL içim elde eden elektronik sigaraya örnekler; Smok Rolo Badge, Aspire Breeze ve Juul olarak verilebilir. 


Bir öteki içim ise DTL yada DL olarak adlandırılan nargile içim şeklidir. Bu ismin verilmesinin ana nedeni kuvvetli buğu bulutları çıkarmanızdır. DL içim MTL içime oranla daha yumuşak bir boğaz vuruma niçin olmaktadır. Geleneksel e likit çeşitleri ile uyumludur. Içimi fazlaca keyiflidir. Nargile içim cihazlara misal olarak; Smok X Priv, Smok Prince Stick ve Vaporesso Revenger X e sigara çeşitleri misal verilebilir.