Elektronik sigara, soluk almak için buharlaştırılan bir çözüm sağlayan, pille çalışan bir cihazdır. Genelde, çözelti nikotin içermektedir. Amacı, tütün dumanını dumansız soluma hissiyatı vermektedir. E-sigara diye de malum elektronik sigaralar, tütün kullanma davranışını yansılamak eden pille çalışmakta olan ürünlerdir. Bazı çeşitleri geleneksel sigaralara benzerken, ötekiler de elektronik cihaza benzemektedir.


Sigara içenlerin bedeni nikotine alışık olduğundan e-sigara ile bu ihtiyaçlarını yavaş bir biçimde azaltabilirler. Sigara bağımlılarının en mühim alışkanlıklarından biri de el ve dudak tiryakiliğidir. E-sigara bu alışkanlığın bırakılmasını sağlamaktadır. Bu durumda elde ve dudakta sigara hissiyatı olmaz. Teknolojik bir cihazla bağımlılığı ortadan kaldırabilirsiniz.


E-sigara sıvısı tipik açıdan nikotin, gliserin, tatlandırıcılar, propilen glikol ve öteki kimyasalları barındırmaktadır. Elektronik sigara likitlerinin kendine has bir yapısı bulunmaktadır. Likitler aslına bakarsak temel olarak aynı kombinasyondadır. İçeriğinde Vegetable Gliserin, Nikotin Gıda Aromaları, Propilen Glikol barındırır. Nikotin, düzgüsel sigaralarda ve öteki tütünlerde olan bağımlılık icra eden ilaçtır. Elektronik sigaralar birçok isminde bilinmektedir. Genellikle e-sigara, vaping ve e-nargile ismi verilir.


E Sigara Nasıl Çalışır?


E-sigara, dumansız, buharlaştıran bir cihazdır. Hava sensörü, sigaranın ucundan hava çekilmiş olduğu vakit bunu algılar ve entegre devreye bildirilmektedir. Devre süratle gücü açar ve cihazın ‘’atomizer adı verilen kısmındaki yüksek frekansta titreştirici bölümünü devreye sokmaktadır. Bu bölümde yer edinen wolfram-tugsten teli ısınır ve münasebet durumundaki alkaloit sıvısını buharlaştırmaktadır. Oluşan soğuk buğu, çekilen hava ile birleşir.


Kartuşun içindeki alkoloit sıvısı Propilen Glikol, Su, Esans, Etanol, tütün çiçeği, nikotinden oluşur. Cihaz tütün ürünlerinde olan kanserojen maddeleri kapsamaz. Verdiği tesir düzgüsel sigaralardan değişik olmamakla beraber, sigara markasını değişiklik yapma izlenimi uyandırabilmektedir.


İçindeki kartuşlar, nikotin düzeyine gore sınıflandırılmaktadır. Sigara kullanımına gore belirlenen düzeyden başlanıp, sıfır nikotine doğru azaltılıp kullanılan kartuşlar ile vücut sigara bağımlılığından kurtulmaktadır. İstendiğinde sıfır nikotin ile sigara içme alışkanlığı sıfır zararla sürdürülebilir.


E Sigara Çeşitleri


Elektronik sigara çeşitleri ile sigarayı bırakarak yeni hayatınızı sıhhatli bir biçimde sürdürmek sevdiklerinizle uzun bir yaşam geçirebilirsiniz. Sigara içilmeyen ve içmeyen ortamlara kıyafetlerin üstüne sinen bu koku hastalık verir. Bu rahatsızlıktan kurtulabilmek için sigaranın bırakılması zor gelir sadece e sigara, sigaradan kurtulmanıza yarar sağlayacak bir alternatif olmaktadır. Elektronik sigara çeşitleri;


Sigara Modeli


Görünüş açısından bir sigaraya benzer küçük bir pil ve evvel doldurulan haznesi vardır. Ciddi tiryakiler açısından doygunluk edici değildir.


Mod ve Tank Modeli


Hazne yoğunluğundan ötürü diğerler modellere gore daha yüksektir. Buhar payı yüksek olduğundan tiryakilerin tümünü doygunluk eder.


Kalem Modeli


Sigaraya benzer modellere gore oldukça büyüktür. Yeniden doldurulur ve ucuz bir tarzdır. Ancak doygunluk ediciliği yoğun değildir. Sigara içmek sağlıksız bir huy olarak kabul edilmektedir. Bununla beraber, elektronik sigara ile geleneksel sigara içimi mevzusunda olmasıyla birlikte herhangi bir sıhhat tehlikesi yoktur. Bununla beraber, doğru e-sigara tarzı düzgüsel sigara satın alımı gibidir. Önemli olan Elektronik sigara atomizerinin seçimidir. E-sigara sıvısı doğrusu likidin kalitesi oldukça önemlidir. Elektronik sigara alımında dikkat edilecek hususlar;


E-Sigara Görünümü


Sağlıklı sigara içmeyi yeğleyen birçok kişi, alışkın oldukları şey ile aynı olan bir şeyi kullanmak isterler. Fakat elektronik sigara nikotin isteğini doygunluk etmiş olduğu sürece kıymetli mühim olmayabilmektedir. Elektronik sigara görünümü mühim değilse, huzurlu olunan tasavvur ile devamlı bir markaya gidebilirsiniz.


E-Sigarada Buhar Miktarı


Herhangi bir e-sigara tarafınca üretilmiş buğu kütlesi ve kalitesi mühim hususlardan olmalıdır. Likitlerin buğu yoğunluğu birçok marka iyi oranda buğu verdiğini söyler, sadece bu değişir. Elde edilen miktardan daha oldukça veya daha azca isteniyorsa, size müsait olan birimden alışverişinizi sağlayabilirsiniz.


Nikotin Seviyeleri


Duman miktarı, sigaraların sağlamış olduğu nikotin konsantrasyonundan oldukça farklıdır. Likit seçiminde kullanılan nikotin orana kullanılan elektronik sigara atomizere gore değişmektedir. Bu sebeple, ağır sigara içenler, en az 10-18 mg bir e-sigaraya gereksinim duyabilir. Ancak bu MTL içim doğrusu ağızdan ciğere gibi bir atomizer ile yapılabilmektedir. DL içim doğrusu direk nargile içimi ürünlerde bu seçim en çok 6 mg olabilir. 10-16 mg likit kullanmanın ondan sonra fikir, isteklerinizin yerine gelmesinden ilkin pilin boşalımını önler.


Likitlerde Tatlar


Sigara içenler çoğu zaman muayyen bir tat aramayı gereksiz görebilmektedir. Aromalı sigara içmek isterseniz, birçok aroması olan bir e sigara satın alımını düşünebilirler.


Elektronik Sigarada kullanılan Pil Kapasitesi


E-sigara pillerinin kalitesi, şarj edilmeden ilkin ne kadar içileceğini belirlemektedir. Kalıcı pilleri olan bir e sigara daha oldukça soluk almayı sağlar. Ayrıca, ancak birisi soluduğunda aktive olan birtakım otomatik e-sigarada bulunabilir.


Elektronik Sigara Avantajları


E-sigaralar, düzgüsel sigarada olan kanserojen maddeleri içermemektedir. Duman üretmediğinden çevreye 4 bine yakın kimyasal duman vermez. Yakında olan kişileri ve çevreyi edilgen içicilikle zehirlemez. Normal sigara şeklinde ellerde ve dişlerde sararmaya ek olarak ciltte yaşlanma etkisine niçin olmamaktadır. Cepte taşınabilme özelliği, tasavvur özellikleri ile kullanım rahat olan ve dikkat cazibeli bir aksesuar özelliğindedir.


Yangın çıkartacak kadar ateş barındırmadığından yangın çıkarma tehlikesi oldukça azdır. Dumanı havaya verildiği vakit düzgüsel bir sigaraya gore yapıt oranda çözünmüş olan nikotin bırakmaktadır. Sigara yasağı bulunan birçok noktada kullanılmaktadır.