Elektronik sigara endüstrisi gün geçtikçe büyümektedir ve birçok değişik çeşidi çıkmaktadır. Genel olarak e sigara modelleri, tank elektronik sigara ve pod mod modeller olmak suretiyle ikiye ayrılmaktadır. Tank elektronik sigara modellerinde ise ekseriyat hazır atomizer ve hazır coil kullanmayı tercih etmektedir. Ancak elektronik sigaraya ve işleyişine ileri ölçüde başat olan bireyler sarım coil tercih etmektedir.


Sarım coil çeşitlerinde ise doğru elektronik sigara teli ile harika sonuçlar elde edebilirsiniz. Aroma ve buğu performansı doğru rezistans teli ile oldukca başarıya ulaşmış olacağı benzer biçimde coil kullanım ömrü de uzayacaktır. Bu yazımızda, “Kullanmakta Olduğunuz Elektronik Sigara Hangi Tel Çeşitleri ile Uyumludur?” sorusunu yanıtlayacağız.


Rezistans telleri çoğu zaman elektronik sigara endüstrisinde bilhassa coil sarımı için sıkça tercih edilmektedir. Kullanmakta olduğunuz telin kalitesi ve atomizerinizle uyumu elektronik sigaranızdan alacağınız performansı da aynı miktarda arttıracaktır. Coil sarımı ile elde edeceğiniz bir öteki avantaj ise aylık tüketmiş olduğunuz coil sayısı azalacaktır ve elektronik sigara için yapmış olduğunuz harcamalarda mühim bir azalma olacaktır.


İlk aşamada elektronik sigara tellerini şu demek oluyor ki rezistans tellerini öğrenerek ve işlevlerinin farkına vararak başlamamız en şu demek oluyor ki olacaktır. E sigara telleri değişik maddelerden yapılma olabilir ve değişik kalınlıkları bulunmaktadır. Bu biçim bilgilere başat olmanız tercih ettiğiniz içim modeline ulaşmanız için oldukca önemlidir.


Elektronik Sigara Rezistans Telleri Hakkında

E sigara telleri için kullanılan norm “awg” dir. Awg norm birimi ile telin kalınlığı (mm) çoğu zaman ters orantılıdır. Tel kalınlığı arttıkça, rezistans telinizin awg kıymet düşer. Özellikle coil sarım mevzusunda yeni olan bireyler hangi tel çeşidinin ne kadar ohm şu demek oluyor ki mukavemet kıymeti sağladığıdır. Ohm bir nevi elektronik sigaranızın akım sertliğini belirten bir ölçüdür.


Elektronik sigara telinizin kalınlığı arttıkça ohm kıymeti düşer, bir başka söylemle direnci azalır. İnce rezistans tellerinin en bariz özelliği ise süratli ısınıp süratli soğumasıdır. MTL içim şu demek oluyor ki sigara içim için tercih edebileceğiniz tel türleri çoğu zaman ince olmaktadır. Eğer nargile içim tercih ediyorsanız, şu demek oluyor ki bolca buharlı ve aromalı içim tercih ediyorsanız rezistans telinizi daha kalınca tercih etmelisiniz.


Elektronik sigara endüstrisinde birçok değişik tel bulunmaktadır: kanthal, nickel, nichrome, titanyum ve paslanmaz çelik tel çeşitleri çoğu zaman tercih edilen modellerdir. Tellerin modelleri ve hammaddeleri dolayısıyla tutarları birbirinden değişik olabilir. Yazımızın devamında tel çeşitlerini be kullanım özelliklerinden bahsedeceğiz.


·       Paslanmaz Çelik Tel: Genel olarak karbon, nikel ve krom karışımından oluşur. Kullanıcılar coil sarımlarında çift sarım modelini kullanır. Hızlı ısınır ve kuvvetli performansa sahiptir. Ayrıca, bilhassa sarıma yeni süregelen bireyler için tercih edilir. Kolay sarılmış olur ve şekle girer.

·       Nikel Tel: Bu tel çeşidi öteki tel modellere gore daha yumuşak bir yapıya sahiptir. TC mod ile uyumludur. Yumuşak olmasından ötürü coil sarımı esnasında dikkatli olmak gerekir.

·       Kanthal tel: krom, alüminyum ve demir karışımından oluşan en fazlaca tercih edilen rezistans tellerinden birisidir. Sarımı son aşama pratiktir ve max 1400 dereceye kadar ulaşır.

·       Titanyum tel: Saf titanyum hammaddesinden oluştuğu için bulunması oldukca zordur. TC mod ile sorunsuz bir halde çalışır. Sarımı son aşama huzurlu ve pratiktir.

·       Nikrom tel: Krom ve nikel karışımından oluşmaktadır. Titanyum telde olduğu benzer biçimde piyasa bulunması daha zordur. Ancak coile ekibi oldukca rahattır. Çabuk bir halde ısınıp soğuma özelliğine sahiptir.


Sonuç olarak bu yazımızda “Elektronik Sigara Hangi Tel İle Uyumludur?” sorusunu yanıtladık. Genel olarak sıkça tercih edilen tel cinslerini anlattık ve özelliklerine değindik. Eğer coil sarımı yapmak istiyorsanız, tercih ettiğiniz içim modelini öncelikle belirlemelisiniz. Eğer sigara içim hususi durumunu daha fazlaca seviyorsanız ince tel, nargile içim modeli size daha fazlaca hitap ediyorsa kalınca rezistans tellerini deneyebilirsiniz.