Sigaranın esenlik için taşımış olduğu riskler sigara bağımlılığını, günümüz insanı için son aşama ciddi bir sorun. Şu anda dünya nüfusunun başına dert olan esenlik sorunlarının başlangıcında obezite, kanser ve kalp krizi geliyor. Bu esenlik problemlerinden kanser ve kalp krizi, sigara ve öteki tütün ürünlerini kullanım miktar ve oranınız ile birinci dereceden etken. Elektronik sigara ise, sigara için bugün kullanabileceğiniz en etken alternatiflerden bir tanesi. Elektronik sigara kullanmak isteyen pek oldukca aceminin de aklında ise aynı sual var; elektronik sigara, reel sigaranın içim hissini veriyor mu?


Elektronik Sigara, Sigaradan Daha Az Zararlıdır Mı ?


Öncelikle sigara kullanan insanların niçin elektronik sigara kullanmayı tercih ettiklerini bir defa daha hatırlayalım; elektronik sigara bilhassa sigarayı bırakmak isteyenler için üretilir. Elektronik sigara e-likit ismi verilen sıvı içerikleri “buharlaştırır” ve size sigara dumanından daha azca toksin madde içeren bir buğu sağlar. Buhar, elektronik sigara benzer biçimde toksin açısından varlıklı olmamakla birlikte hoş bir aroma kokusuna sahiptir. Kısaca özetlemek gerekirse;


Elektronik sigara, fena ağız kokusuna niçin olmaz. Elektronik sigara buharı ile sigara dumanı aynı şey değildir. Elektronik sigara buharı zehirli kimyasallar açısından varlıklı değildir.


Elektronik sigara buharının kokusu giyim ve mobilyalarınıza nadiren siner. Sıvı olarak dökülen e-likit, koku bırakabilir. Ancak buğu eşyalar üstünde sigara benzer biçimde bir fena koku bırakmaz.


Elektronik sigara, geleneksel tütün sigarasındaki benzer biçimde izmarit meydana getirmez. Kül tablası ve bir çok tiryakinin yapmaktan hoşlanmadığı küllük temizlemeye elektronik sigara modellerinde gereksinim duymazsınız. Bu arada sigara izmaritleri, bileşik süngerden yapım edildikleri için muhit için de zararlıdır zira doğada oldukca zor kaybolur.