Elektronik sigara yada e sigara katran tütün ve başka kimyasallar bulunmadan reel bir sigara içmeyi geçiştirmiş olan mekanik dumanı bulunmayan bir cihazdır. Piyasada oldukça fazla elektronik sigara üreticisi vardır. ABD Birleşik Devleti ve hayattaki birçok alanda sigara yasaklamaları yasalar ile yürürlüğe girdikten sonrasında e sigara üreticileri için büyük miktarda pazar açılımına sebep olmuştur. Elektronik bir sigara düzgüsel bir sigaraya benzer halde olabiliyor. Sigara tipik olarak bir kitin parçası olarak satışı yapılabiliyor.


Kit şarj edilebilir piller şarj aleti ve sigara aleti beraber kartuş paketlerini kapsayan malzemedir. E-sigara kullanan kişi her gece pili şarj etmeli ve gerek duyduğunda kartuş paketlerini değiştirmesi gereklidir. Elektronik sigara havanın silindir arasında geçmiş olduğu vakit etken bir halde emek harcama gösterir. Bu sıvı damlacıkları enjekte edilmiş olan bir işlemciyi ateşleme görevini yapar.


Daha sonrasında elektronik sigara kullanıcı tarafınca solunmuş olan bir nikotin buharı buğusu ile tamamlanır. Elektronik sigara da çıkan sis aslolan dumana benzetilmesi için profilen glikol ilavesi yapılır. Bu çeşit bir sigara modelinin pek bir çok reel bir sigarayı daha çok anımsattığı için son olarak yanar.


E Sigaranın Bilinen Yararları


Elektronik sigara modelleri düzgüsel sigaralar üstünden kullanması belirgin olan faydaları yer alsa da elektronik sigara şirketleri mamüllerin düzgüsel sigarayı bırakma aleti olmadığının ifadesini kullanır. Yararlarından biri ise tütün, karbon monoksit, katran yada geleneksel sigaralarda yer almış olan kimyasallara niçin olan başka bir madde içermemesidir. Diğer bir yararı ise sigara yasağı olan yerlerde e sigaranın yasak kapsamı içinde yer almamasıdır.


Ayrıca çıkan buğu hemen hemen kokusuz olarak çıkmış olur ve ikinci el duman yer almaz. Elektronik sigara kullanıcıların birçoğu daha azca düzgüsel sigara içtiğini yada alışkanlığını bütünüyle bıraktıklarını anlatım etmişlerdir. Yine de başkaları aleti nikotin taleplerini yeter miktarda karşılayacak halde tasarlanmış bulunduğunu anlatım eder.


E-Sigara Likitlerinin İçeriğinde Neler Vardır?


Elektronik sigarada likitlerinde genel hatlarıyla 4 madde bulunur. Bitkisel gliserin VG buharlama işlemini gerçekleştirir. Profilin glikol PG ise elektronik sigara kullanıcısına aroma nakliyat ile görevlidir. Aroma kullanıcının isteğine bakılırsa belirlenmiş halde olur. Elektronik sigara arasında bulunan bir madde nikotindir. Bu maddede kullanıcının nikotin ihtiyacını karşılamak amacı ile içerisine ilave edilmiştir.


Elektronik Sigaranın Çalışma Tekniği Nasıldır?


Elektronik sigara çeşitleri temel olarak iki kısma ayrılır. Bu kısımlar ise batarya ve atomizerdir. Bataryaların da mekanik ve hem de yarı mekanik ve şarjlı olmak suretiyle kendi arasında 3 parçaya ayrılır. Mekanik olan bataryalarda dönem yazışma sistemi bulunmaz ve güç direk olarak pilden verilmiş olur. Yarım mekanik olanlarda ise enerjisini pilden elde etmiş olur Fakat belli bir amper yahut zamandan sonrasında pil güç iletimini kesmiş bulunur. Set gibi olan gruplarda ise kullanıcı istediği voltaj akımı çıkışını kendi haline ayarlayabilir.


Atomizerler ise kendi arasında iki grupta değerlendirilir ki bunlar cartomizer ve clearomizer.  Cartomizer arasında yer edinen tek tek kartuş vardır. İçinde bir tane coil iç atomizer devresi bulunur. Coil 1 tane rezidans teli ve tele sarılı halde olan bir kat pamuktan meydana gelir. Elektronik sigara kullanıcı aleti etken duruma getirildiği anda yer edinen o tel ısınma yapar ve pamuğun içerisindeki yer edinen sıvı likiti buharlaştırma işlemini yaparak baca desteğiyle elektronik sigara kullanıcısına iletir.


E Sigaraya Yeni Başlamayı Düşünen Kişilere Tavsiyeler


Elektronik sigaraya yeni başlamayı düşünen bir kullanıcı iseniz ne olursa olsun uzman olan bir siteden yahut kullanan bir bireyden yardım almanızda fayda vardır. Güvenilir olmayan sitelerden mutlaka alışveriş yapmayı ve likitinizi fazlaca iyi bir halde seçmeniz gereklidir. Yeni başlamayı düşünüyorsanız yüksek nikotin seviyesinden başlamamaları müsait olabilir. Ancak bunu gerçekleştirirken nikotin seviyesi devasa yükseklikte olan bir likit seçmeniz niteliğinde sıkıntı yaşanabilir. Bu sebeple hem cihazda bununla beraber likitte tercihinizi zeki bir halde gerçekleştirmeyi Kesinlikle dikkatsizlik etmeyin.


E-Sigara Likit Tankında Sızıntı ve Çatlak Oluşması


Elektronik sigaranızın likit tankına lüzumlu halde önemi göstermeniz gerekir. Likit tankınızda bir sızıntı yada çatlak e sigara keyfinize gölge düşürecek olan bir sorundur. Her parçanın olduğu şeklinde e sigara tanklarında yedek olanlarını online satış icra eden web sitelerinden temin edebilirsiniz. Sadece yapılması ihtiyaç duyulan alışveriş esnasında özgün ürün satışı gerçekleştirmeyen sitelerden uzak durmaya dikkat etmeniz yararınıza olacaktır.


E-Sigara Kullanımı Esnasında Sıkboğaz Çekimi Zararlı Mıdır?


E sigara likiti olarak yüksek nikotin seviyesi bulunan likitler kullanmayı tercih ediyorsanız boğaz çekimi yaparken kendinizi aşırı halde zora sokmayın. Bu vaziyet boğaz kuruluğuna ve boğazınızın aşırı bir halde rahatsız bulunmasına niçin olacaktır. Eğer boğaz çekiminden keyif alan bir kullanıcı iseniz likidinizi VG vejetaryen gliserol ile karışımını yapmanız gereklidir. Piyasada Premium olarak satışı sunulan bu likiti çoğu zaman boğaz çekimi yapanları çekimi daha rahat bir halde gerçekleştirmelerine imkân sağlayacaktır.


E-sigara tutarları özelliklerini ve modellerine bakılırsa değişir. Yeni başlamayı düşünüyorsanız cihazda çekim yapmış olduğunuz sırada öksürük olması düzgüsel karşılanır. Çeşitli nikotin seviyesinde yer edinen likitler kullanmanız boğazınızın tahriş bulunmasına niçin olmaması için nikotin oranını iyi bir halde ayar yapmanız gerekir.