Sigaraya iyi bir alternatif olan elektronik sigara; aroma değiştirme, nikotin ve watt seviyesi ayarlayabilme benzer biçimde değişkenliğe ve çeşitliliğe haiz olduğundan günümüzde fazlaca yaygın kullanılan bir teknolojidir. 

 

E-sigaraların bu kadar oldukca tercih edilmesinde yadsınamayacak öteki bir sebep de tütün sigaralarına kıyasla daha emin bir seçenek olmalarıdır. Bu mevzuda İngiliz doktorların yapmış olduğu bağımsız bir araştırmaya bakılırsa elektronik sigaraların düzgüsel sigaralara oranla � daha azca zararı dokunan olduğu kararına varılmıştır. 

 

Daha azca zararı dokunan fakat tütün sigaraları benzer biçimde kullan at seçeneği olmadığı için elektronik sigaranızın uzun ömürlü ve sıhhatli olması için tertipli aralıklarla bakımını yapmanız icap eder. Peki elektronik sigara bakımı iyi mi yapılır? Cevabı ayrıntılı bir biçimde içeriğimizde bulabilirsiniz.

Elektronik Sigara Bakımı: Temizleme Aşamaları



1. Cihazın Parçalarını Ayırın

Öncelikle elektronik sigaranızın parçalarını sökerek işe başlayın. Her parça birbirinden ayrılmalı ki daha etken bir temizlik ve bakım işlemi uygulayabilesiniz. Ayrılan parça sayısı kullanılan e-sigara aleti tipine bakılırsa değişim gösterebilir. Satın aldığınız yerden sökme işlemi için bir direktif da edinebilirsiniz.

2. Atomizer Temizliği Yapın

Elektronik sigara bakımı için yürüteceğiniz aşamalarından ikincisi ise aleti çizmeyecek bir bezi yada havlu peçeteyi hafifçe nemlendirerek atomizeri itinalı bir biçimde temizlemektir. Kir ve kalıntıları iyice temizlemek için bezi sıkıca tutarak atomizerin etrafına sarın ve döndürün.

 

Ulaşılması güç bölgeleri de temizlediğinizden güvenli olun. Ulaşamadığınız kısımları kulak çubuğu sayeinde yada bezi katlayarak temizleyebilirsiniz. Çıkmayan sıkıntılı kalıntıları ise kulak çubuğu ve bezi saf alkolle nemlendirerek çıkarmayı deneyebilirsiniz. Eğer bu temizlik periyodunu gerçekleştirmezseniz bazı coil sorunları ile yüz yüze kalabilirsiniz.

3. Bataryayı Temizleyin

Elektronik sigara bakımı için batarya temizliğini, elektronik sigaranız çıkarılabilir pil sistemine sahipse gerçekleştirebilirsiniz. Bataryanın ıslanmaması için bu noktada kuru havlu peçete yada bez kullanmalısınız.

 

Ancak pil terminalleriniz pis ise saf alkol ile ıslatılmış kulak çubuğu ile temizleyebilirsiniz. Yine de bu muamele sonrası kuru bir bezle kurulamayı unutmamalısınız. Silme işlemi için kullanılan alkolün de terminallerin üstünde kalmaması icap eder. Bataryada kalabilecek rutubet kısa devreye sebep olabilir. Dolayısıyla sildikten sonrasında 5-10 dakika beklerseniz alkol uçacaktır.  

Temizledikten Sonra Elektronik Sigara Bakımı: Batarya



Aşamalarını yukarıda sıraladığımız elektronik sigara temizliği, elektronik sigara bakımı mevzusunda uzun solukta cihazınızı ilk günkü benzer biçimde muhafaza edebilmenizi sağlar sadece bu, bakımın ancak bir yönüdür. 

 

Cihazınızı temizledikten sonrasında uygulayacağınız elektronik sigara bakımı minimum tertipli temizlik kadar cihazınızın kullanım ömrünü uzatan bir uygulamadır. Kapsamlı bir elektronik sigara batarya bakımı bununla birlikte her kullanımda yoğun ve doygunluk edici buğu elde etmenizi de sağlar. 

Bataryayı sık kullanın. Elektronik sigara bataryaları tertipli kullanımda daha iyi performans gösterirler. E-sigaraların içindeki lityum iyon piller sık kullanım için tasarlanmış olup tertipli kullanımları pil verimliliğini ve elektrik akışını artırır. 

Elektronik sigaranızı kullanırken şarj etmek için pilin sonuna kadar bitmesini beklememelisiniz. Pili sonuna kadar kullanmak ondan sonra şarj etme süresini uzatacağı benzer biçimde batarya ömrünü de azaltır.

Elektronik sigara cihazınızı kullanmadığınızda bataryayı boş bir biçimde bırakmamalısınız.

E-sigaranızın bataryasının ömrünü doğru muhafaza ederseniz uzatabilirsiniz. Doğrudan güneş ışığı ve sıcaklık bataryalara ciddi zararlar verir. Bu yüzden bataryanızı direkt aydınlık ve ısıdan uzak tutarak serin bir yerde saklamalısınız.

Aynı zamanda rutubet ve su ile temasından da kaçınmalısınız. Bataryayı yere düşürmemeye yada bir yere çarpmamaya da itina gösterin.

Elektronik sigara bakımı açısından bataryayı kullanmadığınız zamanlarda cartomizeri bataryadan çıkarmanız icap eder zira kullanmasanız bile bu ikisi bağlıyken bataryanızı tüketecektir. Çok fazla tüketmese de bu sık sık bataryayı şarj etmenize sebep olacaktır.

Bataryanız dolduktan sonrasında şarja takılı bırakmamaya çalışın. Bu konum yalnızca ilk kere şarj edilen yeni batarya için geçerli değildir. İlk kullanımda yeni bataryayı extra bir yahut iki saat sarjda bırakmanız öneriliyor.



Elektronik Sigara Bakımı Neden Önemli?

Elektronik sigaralar maliyet açısından düzgüsel sigaralara kıyasla daha hesaplıdır. Normal sigara paketi için yeniden yeniden para harcamak gerekirken elektronik sigara cihazları uzun soluklu kullanıma uygundur. 

 

E-sigaranızın bakımını temizliğini tertipli yaparak cihazınızın kullanım ömrünü daha da uzatmak sizce de hem bütçe dostu aynı zamanda birçok açıdan daha karlı olmaz mı? 

Daha Sağlıklı Bir Kullanım İçin Elektronik Sigara Bakımı

Elektronik sigaraların azca yada asla temizlenmemesi üstünde toz, leke birikmesine ve zaman içinde mikroorganizmaların üremesine bile sebep olabilir. Dolayısıyla sağlığınız için elektronik sigara bakımı ve temizliği tertipli aralıklarla yapılmalıdır.

Uzun Ömürlü Bir Cihaz İçin Elektronik Sigara Bakımı

Temiz ve bakımlı bir elektronik sigara uzun ömürlü bir elektronik sigaradır. Cihazınızı pak tutarsanız kullanım kalitesi de bir o denli artacak, buğu üretimi daha bereketli hale gelecek, hava kanalları daha uzun zaman aleni duracak ve batarya ömrü de daha uzun olacaktır.

Buhar Keyfinin Sürmesi İçin Elektronik Sigara Bakımı



Cihazınızın atomizerini ve tankını pak tutmazsanız bu parçalar üstünde aralarında birikebilecek her türlü leke toz e-sigaranızın tadını bozabilir. Temizliği tertipli yapıldığında elektronik sigaranızın hazzı hep güzel ve eğlenceli kalır. 

 

Yeni bir elektronik sigaraya yada e-sigara malzemelerine gereksinim duyduğunuzda ise elektronik sigara hayatına dair bütün ihtiyaçlarınız için Buharistan’ı tercih edebileceğinizi de belirtmiş olalım.