E-Sigaranın Geleceği: Pod Mod Elektronik Sigara


Yaygınlaşmaya başladığı 2013 Yılından bu yana elektronik sigara modelleri, farklılaşıp gelişerek hayatımızda yer ettiler. Önce cig-a-like ismi verilen ve sigara dalını çağrıştıran cihazlar geldi. Daha sonrasında Vape – Pen ve mod elektronik sigaralar, sigara bağımlılığından kurtulmak isteyen milyonlarca şahıs tarafınca kıllanılmaya başlandı. Şimdi ise bütün elektronik sigara kullanıcıları yeni bir e-sigara devrimi ile karşı karşıyalar: pod mod elektronik sigaralar. İşte e-sigaranın geleceği: pod mod elektronik sigara ve özellikleri.


Elektronik Sigara Tipleri Nelerdir?


Pod mod elektronik sigara mevzusuna ayrıntılı olarak girmeden önce, elektronik sigara tipleri mevzusunda malumat sahibi olmanız yerinde olacaktır. Aşağıda özetlemek gerekirse e-sigara tiplerini sıralamaya çalıştık.


Cig – A – Lİke: Bir sigara dalına benzeyen elektronik sigara modelleridir ve çoğu zaman buğu kurmak için kartomizer ismi verilen kartuşları kullanırlar. Kartuş kullanıyor olmaları bakımından pod mod elektronik sigara modellerini andırmaktadırlar ve 200 mAh’ lık bir durağan bataryaya sahiptirler.


Vape – Pen: Pek bir çok mod elektronik sigara modelleri kadar yoğun buğu sağlayabilen vape pen elektronik sigaralar, durağan bir bataryaya haiz olmalarının yanında yaklaşık 600 mAh’ lık bir bataryaya (durağan bataryalar e-sigara gövdesine sabitlenmiştir


Box Mod: Genellikle ancak 1 tane 18650 şarjlı pil ile çalışan box modlar, vatanımızda de fazlaca popüler olmuş bir elektronik sigara modelidir. Mod Box – Box Mod şeklinde değişik isimlerle anılan bu cihazlar, küçük  vekullanışlı olmalarının yanında yoğun buahr sağlayabilirler. Eleaf iStick Pico 75 Watt, SMOK AL85, Vaporesso Swag Kit ve Joyetech Evic VTC şeklinde elektronik sigara modelleri, box mod elektronik sigaralara örnektir. Mod Box cihazlarda da içim modu ayarlanabilir.


Mod Elektronik Sigara: İki yada daha çok sayıdaki 18650 şarjlı pillerle çalışan mod elektronik sigara modelleri, yoğun buğu verdikleri için ve bir marketing hamlesinin ürünü olarak, elektronik nargile olarak da bilinirler. Genellikle ağır ve hantal bir gövdeye haiz olsalar da, içim modlarının değiştirilebiliyor olmaları bu cihazlara “mod” denilmesini sağlamıştır.