Sigara kullanıcılarına yeni bir alternatif olarak ortaya çıkan elektronik sigaranın temel amacı kullanıcılarına en çok noktalarda keyif vermektir. Beklentilere müsait marka ve model tarzı kadar elektronik sigara telinin de doğru tercih edilmesi aroma ve buğu performansını en fazlaca etkileyen konulardan bir tanesidir. Peki elektronik sigara rezistans telleri içinde yer edinen kanthal tel nelerdir? 

 

Her geçen gün gelişecek daha da büyüyen elektronik sigara endüstrisinde pek fazlaca değişik elektronik sigara markası ve modeli varlığını sürdürmektedir. Yeni başlamış olan elektronik sigara kullanıcıları ile uzun süreden beri elektronik sigara kullanan ve işleyişine hakim olan kişilerin tercih ve beklentileri ise birbirinden farklılık gösterebilir. 

 

Genellikle uzun senelerdir elektronik sigara kullanan kişilerin tercih ettiği sarım coil çeşitlerinde en iyi kararı almaya destek olan şey ise doğru rezistans telinin seçilip seçilmediğidir.

 

Elektronik sigara endüstrisinin en köklü firmaları içinde yer edinen E-buhar olarak hazırladığımız içeriğimizde merak edenler için kanthal tel nelerdir sorusunu yanıtlayarak elektronik sigara kullanıcılarına sağlayacağı avantajlardan laf ediyoruz.

Kanthal Tel Nedir?

Kanthal tel nelerdir sorusunu yanıtlamadan ilkin elektronik sigara teli olarak da malum rezistans telinin ne işe yaradığını yanıtlamakta yarar var. 

 

Rezistans teli, elektronik sigaranın en mühim parçalarından önde gelen ve iç atomizer olarak da malum coilin etrafını çevreleyen ve ısıya karşı son aşama dayanıklı olarak üretilmiş olan tellerdir, aslına bakarsanız tercih edilmelerinin ana nedenlerinden biri de budur. 

 

Rezistans tellerinin doğru seçilmiş olması ise elektronik sigaranın size elde etmiş olduğu buğu keyfini reel anlamda arttırmaktadır. Peki kanthal tel nelerdir?  

 

Kanthal tel ise pek fazlaca değişik malzemeden üretilen, değişik kalınlıktaki rezistans tellerinden bir tanesidir.  Demir, krom ve alüminyum kullanılarak hazırlanan ve hem en yüksek ısılara karşı bile dayanıklı olması aynı zamanda en az nikotin oksidasyonu oluşturması sebebiyle kanthal tel, en emin rezistans tellerinden bir tanesidir. Bu yüzden elektronik sigara coillerinde en fazlaca tercih edilen tel çeşitleri içinde yer almaktadır. 

 

Elektronik sigaranızla ahenkli olan rezistans telin hangisi bulunduğunu öğrenmek için Elektronik Sigara Hangi Tel ile Uyumludur başlıklı yazımıza göz atmanız da yararlı olacaktır. 

Kanthal Tel Neden Tercih Edilir?

Özellikle elektronik sigara kullanımına yeni başlamış olan kişiler tarafınca tercih etmesi tavsiye edilen kanthal telin pek fazlaca kullanım sebebi misal gösterilebilir. O şekilde kanthal tel nelerdir sorusunu yanıtladıktan sonrasında içeriğimize kanthal telin tercih edilme sebepleri ile devam edebiliriz. 

Pratik Bir Kullanım Sunar

Elektronik sigara kullanıcıları içinde her vakit popüler rezistans tellerinden önde gelen kanthal telin ucu çengel biçiminde olduğundan sarımının son aşama ergonomik bulunduğunu söylemek mümkün. 

 

Elastik yapısı ile coil sarımı esnasında sizi uğraştırmayan kanthal teller, rahatça biçim alabilir.  

 

Bu anlamda kanthal tel, bilhassa daha ilkin elektronik sigara kullanmamış kişiler yahut atomizer coil sarımı mevzusunda oldukça fazla tecrübesi bulunmayan elektronik sigara kullanıcıları tarafınca güvenle tercih edilebilir. 

Isıya Karşı Dayanıklıdır 

Kanthal telin bir öteki mühim özelliği ise en yüksek sıcaklıklara karşı direnme gösterebilen bir yapıda olmasıdır. Maksimum sıcaklığı 1400 dereceye ulaşabilen kanthal tel, bu ısı altında dahi özelliklerini kaybetmeden en çok buğu performansı sağlar.

 

Sarım şekline bağlı olarak boğaz vurumunu da etkileyen kanthal tel, öteki tel çeşitlerine oranla fazlaca daha güvenilirdir. 

Kolay Ulaşılabilir

Yeniden yapılandırılabilen atomizerler için olmazsa olmaz olan kanthal teller, yaygın olarak kullanılan bir tel çeşidi olduğundan pek fazlaca yerden rahatça temin edilebilir. 

 

Eğer atomizerler hakkındaki daha ayrıntılı malumat almak dilerseniz Atomizer Nedir, Nasıl Kullanılır, Ne İşe Yarar? başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz. 

Uygun Maliyetlidir

Kanthal tel nelerdir sorusunu yanıtladığımız içeriğimizde kanthal telin tercih edilebilir olmasını elde eden bir öteki noktayı ise müsait maliyetli oluşu ile açıklamak mümkün. 

Güvenlidir 

Son olarak kanthal telin öteki rezistans tellerine bakılırsa fazlaca daha güvenilir bir kullanım sağladığını söyleyebiliriz. Demir, krom ve alüminyum alaşımlı olan kanthal teller kanserojen tesir yaratmadığı için daha sağlıklıdır. 

 

Kanthal telleri ıslatmadan ilkin kuru haldeyken yakarak kullanmanın daha iyi bir metot bulunduğunu da ekleyelim. Aksi takdirde rutubet tellerin yapısı bozduğundan vücudumuz için pek de sıhhatli olmayan gazlar açığa çıkabilir.