E sigara kullanımının uzun vadeli tesirleri tam olarak bilinmemektedir. Son zamanlarda yaşamımıza girmesinden bu yana elektronik sigara üstünde yeni denemeler yapılmaya başlandı ve son zamanlarda raporlar yayınlanmaya başlandı. Elektronik sigaralar pillerle çalışır ve içerdikleri likidin (nikotinli yada nikotinsiz) çözünmesini ve buharlaşmasını sağlar. Bu nedenle kullanıcıya düzgüsel bir sigara veya sigara içiyormuş hissi verir. E sigaralar, geleneksel sigaraların yerini alacak biçimde üretilmiştir ve fertleri sigara içerken soludukları binlerce zararı dokunan ve kanserojen maddeden korumayı amaçlar.


Çin pazarına ilk defa 2004 senesinde çıkan e sigara 2016 verilerine nazaran; ABD Birleşik Devletleri’ndeki yetişkinlerin %3,2’sinin e-sigara kullandığı ortaya çıktı. Bir öteki popüler isim ise “Vaping” olan bu yeni nesil elektronik sigaraların kullanım oranlarının artacağı tahmin ediliyor.



E-Sigara Kullanırken Neden Boğazımda Bir Yanma Hissediyorum?


Özellikle, yeni elektronik sigara kullanıcıları ilk kullanımda sık sık öksürük yada boğaz ağrısı yaşayabilir. Bu durumda fertleri e-sigaradan uzaklaştırarak bayağı sigara içmeyi teşvik etmek olası olabilir.


Likitteki VG/PG Oranını Doğru Seçemiyorum


E-likidin nebat bileşenlerini içeren VG ve PG bileşenlerinin payı yanlış seçilmişse, insanoğlu alerjik reaksiyona girebilir ve ağzı ağrıyabilir. Geleneksel modlu bir e sigaranız yada başlangıç ​​kitiniz varsa, e-likidinizi seçerken VG/PG oranına bilhassa dikkat etmelisiniz.


VG/PG Oranı


Yüksek PG kıymeti, boğaz tahrişinin ana sebeplerinden biridir. Bu nedenle, geleneksel e sigara likitlerinde daha yüksek VG yüzdesine bilhassa dikkat edin. Genel olarak likitler p VG- PG oranında ise sağlığınız için en iyi seçim olacaktır.


Nikotin Seviyeleri


ilk başlarda e-sigaralar niçin buluş edildi; Nikotin ihtiyacınız olan şeyi karşılarken sigarada bulunan öteki kanserojenleri içermez. Ancak ihmal etmeyin ki, likit nikotini vücudunuzun ihtiyacından fazla seçerseniz; Vücudunuz bu duruma reaksiyon verecektir. Bu nedenle müsait nikotin ihtiyacınız olan şeyi değerlendirmeniz ve doğru elektronik sigara likidi seçmeniz gerekiyor.  Örnek; Genellikle hafifçe bir nikotin içicisi olsanız da bir e sigara ile başlarken 12 mg nikotin likidi tercih etmek tamamen yanlış olur. Seçim yaparken daha ilkin kullandığınız sigaraların nikotin içeriğine yakın e-likit satın almalısınız; bu e-sigaraya geçişi fazlaca daha rahat hale getirecek.



Merdiven Altı Likitlerden Uzak Durunuz.


Özellikle devletimizde bu vaziyet fazlaca yaygın. Birçok e sigara ve e-likit perakende sitesi, daha ucuz oldukları için kalitesiz VG ve PG içerikli e sigara likitleri üretmektedir. Bu tür e-likitler, düşük kaliteli içerikleri sebebiyle bireylerin boğazlarını tahriş edebilir. Boğaz ağrısına niçin olabilecek bir öteki vaziyet, cihazın bobin direncinin fazlaca düşük seçilmesidir. Bobinin mukavemet kıymeti ne kadar düşükse, e sigaranız o denli fazla güç tüketecek ve soluk vermenin ısınmasına niçin olacaktır. Sıcak buğu boğaz ağrısına niçin olabilir. Bu nedenle bir e sigaranın coil direncini daha ılımlı bir ölçüde tutmak ve daha serin aralıklarla kullanmak bu durumu tamamen ortadan kaldırıyor.


E Sigaranızı Tekrar Tekrar Çekmek


Bazen insanoğlu yanlışlıkla e sigaralarını arka arkaya 5-6 defa çekerler. Bununla birlikte, boğaz kaşıntısının ana sebeplerinden biridir. Bu nedenle her çekme içinde minimum 1 dakika olduğu için güvenli olun. Sonuç olarak, boğaz ağrısı yada alerjik tepki transfer şansınız büyük seviyede azalır.


E-sigarayı hem sıhhat bununla beraber boğaz ağrısını önlemek için tertipli olarak kullanıyorsanız vücudun susuz kalmamasına dikkat edin. Vücuda tertipli olarak likit verilmesi bu tür tahrişleri önleyecektir. Mod e sigara kullanıcıları bilhassa bu tür problemler yaşadıklarında cihazlarının Watt ayarını düşürerek boğaz ağrısının önüne geçebilirler. Yüksek etken deva kullanması boğaz tahrişini etkileyen en büyük faktörlerden biridir. Birçok e sigaranın değişik sigara içme modları vardır. Bu modlardan bazıları daha yüksek isabet isteyenler için tasarlanmıştır. Bu nedenle, e-sigara kullanmaya yeni başladıysanız, sigara içme modunu olası olduğunca yüksek kullanmamaya dikkat edin.


Likit Demleme Nedir?


Çay ve kahve için duymaya alıştığımız iletim işlemi, e-sigara likidi de ilgilendiriyor bir metot olarak kabul edilebilir. Hemen derhal aynı idrak etme gelen likit demleme, çay ve kahvede olduğu şeklinde, malzemelerin tatlılık kazanması için geçen süreyi anlatım eder. Bu nedenle evde yapmış olduğunuz likidin beklentilerinizi karşıladığını söyleyebiliriz v öteki birçok faktörün yanı sıra iletim likidine bağlı olarak harika bir e sigara deneyimi yaşayabilirsiniz. Likit demleme edilmediğinde, likit ham ve kimyasal bir tada haiz olabilir. İçmeye hazır aldığınız likitler ilk şişeden demlendiği için birazcık daha uzun sürecektir. Öte yandan, lezzetin hala arzu ettiğiniz şeklinde olmadığını düşünüyorsanız, hazır içecekler hazırlayabilirsiniz.


Likit Demleme Nasıl Yapılır?


Demleme yöntemi, bir şeyin olgunlaşmasını bekleme zamanıdır. Bu nedenle likidinizin tüketime müsait hale gelmesi ve e-sigara keyfinizi tamamlaması için bir müddet demlenmesi gerekir. Şişeye doldurulan likit karışımın birkaç dakika çalkalanmasıyla demleme işlemi başlar. Daha sonrasında likidin doğru koşullar altında oksitlenmesini beklemeniz gerekir.


Likit demleme için birçok metot söylenebilir. Ancak en yaygın ve en rahat metot, Likit içeren şişeleri karanlık bir ortamda ve ancak oda sıcaklığında birkaç hafta saklamaktır. Ayrıca demleme işlemi esnasında şişeyi birkaç defa daha çalkalamanın oksidasyon oranını artıracağını söylemek yanlış olmaz. Bir başka likit demleme yöntemi de likit şişesini ellerinizi 1-2 saat yakmamak için ılık suda tutmaktır. Ardından şişe kapağını açmanız ve toplanan gazı dışarı bırakmanız gerekir. Sonunda, tek yapmanız ihtiyaç duyulan şişeyi kapatıp yine sallamak. Bu sayede likitler öteki yöntemlere nazaran fazlaca daha süratli bir biçimde demlemeniz mümkündür.