Hem ülkemizi bununla beraber bütün dünyayı endişeye düşüren Corona Virüs, şimdiden birçoğumuzu önlemler almaya başlattı. Korona virüs çeşitleri evvela 1960’larda ortaya çıkarıldı ve soğuk algınlığı semptomları göstermektedir. Ancak uzun vadede tesirleri daha zararlı, hatta ölümcül olabilmektedir.


Ülkemizde Corona virüs hemen hemen yeni yeni görülmeye başlamış olsa da, bireyler lüzumlu bütün önlemlerini almaktadır. Elektronik sigara kullanıcıları olarak bizlerin de lüzumlu önlemleri almamız gerekmektedir. Virüsün yayılımını önlemenin en mühim yolu dezenfekte olmak ve temizliğe ehemmiyet vermekten geçmektedir. 


Ülkemizde Corona Virüse Ne Gibi Önlemler Alınmaktadır? Elektronik Sigara ve Likit Satın Alırken Gerekli Temizlemeler/Dezenfekte Yapılıyor mu?



Henüz virüs görülmeden ilkin ülkemizde, birtakım ülkelere uçuşlara sınırlamalar getirilmekteydi. Bu sayede, virüsün görüldüğü son olarak ülkelerden birisi olmayı başardık. Ancak virüs gittikçe yayılmakta ve bu durumda en fazlaca bizlerin dikkatli olması gerekiyor.


Virüs son meydana getirilen araştırmalara gore havada 30 dakika kadar kalabildiği tespit edilmiştir. Bu nedenle maske kullanmamız çok önemlidir. Bunun dışında, herhangi bir tokalaşma yada fizyolojik temastan olabildiğince kaçınmalıyız ve ellerimizi yüzümüze, ağzımıza ve burnumuza değdirmemeliyiz. 


Bu süreçte bir öteki mühim, dikkat etmemiz ihtiyaç duyulan mevzu ise hijyen ve dezenfektedir. Eğer günümüzü dışarıda koymak zorundaysak temizliğe fazlaca daha dikkat etmemiz gerekmektedir. Devlet dairelerinde ve öteki birçok emek verme alanlarına dezenfekte solüsyonları yerleştirilmiştir. Yarım saatte bir ellerimizi dezenfekte etmemiş dirimsel ehemmiyet taşımaktadır. 


Eğer dezenfekte bulmakta sıkıntı yaşıyorsak, alkol payı ` üstünde olan kolonya kullanmalıyız. Eğer yazıhane ortamında yada devlet dairesinde çalışıyorsak, masamızı ve klavyelerimizi devamlı pak tutmak çok önemlidir.


Bir öteki almamız ihtiyaç duyulan tedbir ise elektronik sigara kullanım şeklimizdir. Bu süreçte, elektronik sigaralarımızı incelemek isteyen yada tecrübe etmek isteyen bireylere kendi sağlığımız için vermememiz gerekir. Elektronik sigara ve likitlerimizi kişiselleştirerek ancak bireylerinin kendilerinin dokunması çok önemlidir.


Corona Virüsünün tesirini azaltan dezenfekteleri şayet mümkünse, muayyen saat aralıklarında kuru peçeteye dökerek, elektronik sigara, cep telefon ve klavye şeklinde parçaları temizlemek son aşama önemlidir.


Eğer dezenfekte bulamıyorsak, COVID-19 virüsüne karşı yine, kuvvetli ve alkol payı yüksek kolonyayı peçeteye dökerek elektronik sigara ve drip tipi kısaca ağızlık kısmını muayyen vakit aralıklarıyla temizlemeliyiz. E sigara ve parçalarını steril tutmamız hem hepimiz için bununla beraber çevremizdeki bireyler için çok ehemmiyet arz etmektedir. 


Elektronik Sigaralarınız Kişisel Olsun!



Covid-19 mutasyona uğramış bir virüs çeşididir ve bulaşma yollarından birisi deri yöntemiyle kısaca dokunaraktır. Elektronik sigaramızı dezenfekte etmemiz icap ettiğini ve steril kullanmamız icap ettiğinin önemi vurgulamıştık.


Yapılan son araştırmalara gore COVID-19 yaklaşık 4 gün kadar ferdin boğazını/ağzını konak olarak kullanmaktadır. Bu nedenle, en yakınlarınıza dahi elektronik sigaranızı bir müddet kullandırmayın. Özellikle cihazınızın drip tipini, kısaca ağızlığını kolonyalı mendil ile muayyen aralıklarda temizleyiniz. 


Sağlık Bakanlığı tarafınca meydana getirilen açıklamada, sigara ve tütün içen bireylerin boğazları tahriş olması sebebiyle ve ferdin bağışıklığını mühim seviyede düşürdüğü sebebiyle, sigara kullanıcıları öteki bireylere gore daha fazlaca risk altındadır. Bu süreç içerisinde, sigaraya başlamayın ve sigara içen tanıdıklarınızı ise bırakmaya teşvik edin.


Gümrük Bakanlığının Korona Virüsüne Karşı Aldığı Önlemler

Korona Virüsüne karşı Sağlık Bakanlığı şeklinde Gümrük Bakanlığı da lüzumlu önlemleri almaktadır. Covid-19 hemen hemen ülkemize gelmeden, Gümrük Bakanlığı kontrolleri arttırmış ve hatta bu mevzu üstüne hususi takım kurmuştur.


“Ticaret Bakanı Pekcan, gümrüklerde yeni bir emek verme grubu kurduklarını ve bütün ürünleri denetleyen kadroya hususi ekipman sağladığını belirtmiştir. Sağlık Bakanlığı virüsün kuru yüzeylerde birkaç saatten fazla yaşamadığını bildirmiştir.”


Gümrük Bakanlığı, gümrükten geçen bütün mamüllerin hususi ekipmanlar ile dezenfekte edildiğinin ve steril bir halde bireye ulaştırıldığının altını çizmektedir. Ülkemizde görülen vakaların ise yurtdışından gelen bireylerden kaynaklandığı yada münasebet etmiş olduğu kişilerde virüs olduğu gözlenmiştir. Virüsün çok yaygın olduğu Avrupa ve Amerika’daki ülkelerde dahi kargolar hala daha çalışmaktadır. Bunun ana nedeni ise virüsün kuru yüzeylerde etken olmaması, ancak canlıdan canlıya bulaşabilmesinden dolayıdır.


Sonuç olarak Korona Virüsüne karşı devletimiz ve sıhhat mensupları lüzumlu önlemleri almaktadır. Burada bizlere düşen ise hijyene son aşama dikkat etmek ve dezenfekte olmamızdır. Başkaları ile fizyolojik temaslardan kaçınmalı ve şahsi eşyalarımızı ancak hepimiz kullanmalıyız bu süreçte. Elektronik sigara yada cep telefonlarımızı muayyen aralıklarda dezenfekte etmeli ve bireysel olarak ancak hepimiz dokunmalıyız.