Check atomizer yada no atomizer uyarısı, elektronik sigara deneyimini negatif etkilediği için e-sigara kullanıcılarının hiç karşılaşmak istemedikleri bir ihtar türü olarak değerlendirilebilir. Ancak bu biçim bir ihtar ile karşılaşılmış olduğu vakit ne benzer biçimde bir çözüm bulunacağı mevzusunda da malumat sahibi olmakta yarar var. 

 

Her ne kadar elektronik sigara kullanımını sekteye uğratsa da check atomizer/no atomizer problemininin düzeltilmesi aslen oldukça basittir. O biçimde isterseniz check atomizer veya no atomizer uyarısı almanıza nelerin yol açabileceğini ve bu problemi iyi mi çözebileceğinizi beraber inceleyelim.

 

Check Atomizer Ne Demek?

 

“Check atomizer”, ifadeden de anlaşılabileceği benzer biçimde atomizer’ı test etmeniz icap ettiğini belirten bir uyarıdır. Bazı cihazlarda no atomizer olarak da alınabilen bu ihtar, yeniden benzer halde atomizer’ın algılanmadığını belirterek atomizer parçasının test edilmesi gerektiğine işaret etmektedir.

 

Çoğu vakit atomizer parçası ile i·lişki noktalarında yaşanmış olan bir durumdan kaynaklandığını belirten bu ihtar, temel olarak sistemi meydana getiren parçaların muntazam bir halde yerleştirilmediği gibi de yorumlanabilir.

 

Birçok elektronik sigara kullanıcısının karşılaşmış olduğu bu ihtar karşısında neler yapabileceğinizi ise e-sigara dünyasının emin markası Buharistan ayrıcalığı ile içeriğimizen öğrenebilmeniz mümkün. İşte check atomizer/no atomizer sorununu halletmek için başvurabileceğiniz yöntemler...

 

Check Atomizer/No Atomizer Sorunu Nasıl Çözülür?


 

Elektronik sigaranız check atomizer uyarısı ile size bir bildiri vermeye çalıştığında endişelenmenize gerek olmadığını en başta belirtmekte yarar var. Çünkü bir çok durumda düzeltilmesi çok rahat olan bu sıkıntı, pek oldukça e-sigara kullanıcısının yaygın olarak karşılaşmış olduğu bir durumdur ve birkaç ergonomik metot ile çözülebilmektedir. 

 

Siz de aşağıdaki adımları sırası ile deneyerek check atomizer uyarısı veya no atomizer uyarısına niçin olan problemi ortadan kaldırabilirsiniz.

 

1. Başka Bir Tank/Cihaz ile Deneyin

 

Atomizer ile alakalı harbiden bir sıkıntı olup olmadığını anlamanın en iyi yolu, atomizer parçasını başka bir sistem ile denemektir. Bu doğrultuda öncelikle tankı cihazınızdan çıkarın ve başka bir tank ile cihazınızı yine çalıştırmayı deneyin. Cihazınız yeni tankı algılıyor ve çalışıyorsa, öteki tanka alakalı bir sıkıntı olduğu kararına ulaşabilirsiniz. 

 

Ancak cihazınız yeni bir tank denediğiniz biçimde check atomizer uyarısı veriyorsa, bu durumda probleminin mod sisteminizden, doğrusu cihazdan kaynaklandığı düşüncesi üstünde durabilirsiniz. 

 

Eğer mümkünse tankınızı başka bir cihazda denemeyi de düşünebilirsiniz. Böylece probleminin tank veya cihazdan kaynaklı olup olmadığı mevzusunda birazcık daha net bir yargıya varma şansı bulabilirsiniz. Bu aşamada probleminin kaynağını bulduktan sonrasında bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

 

2. Temas Noktalarını Temizlediğinizden Emin Olun

 

Tankta yada cihazda atomizer parçasının temasına mani olan bir sıkıntı laf mevzusu olabilir. Bu sıkıntı da çoğu zaman zaman içinde i·lişki noktalarında biriken toz ve kirlerdir. Tankın vidalandığı dişleri, yuvayı ve bütün i·lişki noktalarını bir kağıt havlu sayeinde temizleyip tankı yine yerine yerleştirmeyi deneyebilirsiniz. 

 

Bu noktada tankı ülkü halde yerleştirdiğinizden ve vidaları aşırı bir halde sıkmadığınızdan güvenli olmanız yararınıza olacaktır. Eğer i·lişki noktalarını temizledikten sonrasında da check atomizer uyarısı almaya devam ediyorsanız, bir sonraki çözümü denemenizi öneririz.

 

Atomizer temizliğine dair püf noktaları için ise buraya tıklayabilirsiniz.

 

3. 510 Pinini Kontrol Edin


 

510 konnektör rabıta aparatı olarak da tanımlayabileceğimiz 510 pini hasar görmüşse, atomizer check yada no atomizer uyarısı alıyor olabilirsiniz. Çünkü 510 pini, tankın cihazla muntazam rabıta kurması açısından mühim bir parçadır. Neyse ki bu problemi tespit ettiğinizde çözümü de basittir. Tanktaki 510 pimini test ederek aygıt ile bağlantısının muntazam olduğu için güvenli olmanız ehil olacaktır. 

 

4. 510 Bağlantısını Denetleyin

 

510 pimine benzer halde 510 konnektörünün de muntazam bir halde bağlanmamış olması, check atomizer sorununa yol açabilmektedir. Dolayısıyla 510 bağlantısını da test etmeniz yararınıza olacaktır. Bunun için öncelikle tankı cihazdan sökün ve 510 konnektörünün içeri fazla itilip itilmediğini denetleyin.

 

510 konnektör parçası, aygıt içinde bir noktaya takılmış olabilir. Bunun önüne geçmek için ise bir tornavida vesilesiyle 510 konnektörünü yavaşça aşağı doğru itin. Ancak bu işlemi nazik hareketlerle yaparak 510 konnektörüne zarar vermekten kaçınmanızda yarar var.

 

5. Coil’i Yeniden Yerleştirin 

 

Atomizer başlığının yanlış oturması da check atomizer uyarısına niçin oluyor olabilir. Coil değiştiriyormuş benzer biçimde parçayı çıkarıp yine oturmayı deneyerek bu probleminin üstesinden gelmeye çalışabilirsiniz. Buna karşın hata uyarısı almaya devam ediyorsanız, yeni bir coil alma tarihi gelmiş olabileceğiniz düşünebilirsiniz.

 

Coil problemlerine dair bilmenizde fayda olacak ipuçları için ise buraya tıklayabilirsiniz.

 

Sizin için sıraladığımız adımların hepsini denediğiniz biçimde hala check atomizer problemi yaşıyorsanız, probleminin ne yazık ki cihazınızdan kaynaklandığı üstünde durmak gerekeceğini belirtmemizde yarar var. Bu doğrultuda güvence süreniz devam ediyorsa cihazdaki sorunla alakalı olarak elektronik sigara üreticisi ile iletişime geçmenizi öneri ederiz.